اخبار
وزارت خارجه امریکا: اقلیتهای مذهبی افغانستان در معرض خشونت و کشتار قرار دارند
وزارت امور خارجهي امريکا در گزارشي اعلام کرده که اقليتهاي مذهبي از جمله شيعيان و سکهـها در افغانستان در معرض خشونت و کشتار قرار دارند.
وزارت خارجهي امريکا روز يکشنبه (26 ثور) همزمان با روز جهاني آزادي مذهبي، در گزارشي گفته است که در سالهاي پسين خشونتهاي هدفمند بر اين دو اقليت مذهبي افزايش يافته است.
بر اساس يافتههاي اين وزارت، در جريان سال 2020 ميلادي دستکم نوزده حملهي هدفمند تروريستي بر پيروان مذهب شيعه در افغانستان صورت گرفته است، در حالي که شمار اين حملهها در جريان سال 2019 ميلادي 20 مورد بوده است.
در اين گزارش از حمله بر مرکزهاي آموزشي موعود و کوثر دانش در غرب شهر کابل، زايشگاه برچي و چندين مسجد و تکيهخانه نام برده شده است که شيعيان به گونهي هدفمند مورد حمله قرار گرفتهاند.
در بخشي از اين گزارش همچنان از حملههاي هدفمند بر عبادتگاههاي سيکهـها و اهل هنود افغانستان يادآوري شده که جان دهها پيرو اين اقليت مذهبي را گرفته است.
بر اساس اين گزارش، بيشتر حملههاي هدفمند بر جمعيتهاي مذهبي از جمله شيعيان و سيکهـها را در افغانستان شاخهي خراسان دولت اسلامي (داعش) انجام داده است.
در اين گزارش همچنان آمده است که باوجود افزايش شمار حملههاي هدفمند بر جمعيتهاي مذهبي در افغانستان، دولت هنوزهم تدابير پيشگيرانه براي محافظت از اقليتهاي مذهبي را تشديد نکرده است.
وزارت امور خارجهي امريکا اين حملهها را زمينهساز مهاجرت گروهي اقليتهاي مذهبي از جمله سيکهـها به بيرون از افغانستان عنوان کرده است. در اين گزارش از دولت افغانستان خواسته شده که براي محافظت از اقليتهاي مذهبي در اين کشور تدابير امنيتي جديتري روي دست بگيرد.
اين در حالي است که در ادامهي حملههاي هدفمند بر اقليتهاي مذهبي در افغانستان، هفتهي پيش يک حملهي مرگبار تروريستي دانشآموزان يک مکتب دخترانه را در غرب شهر کابل هدف قرار داد. در اين حملهي انفجاري دستکم 85 نفر کشته شده و بيش از 150 تن ديگري زخم برداشتند، بيشتر قربانيان اين حمله را دانشآموزان شکل ميدهند.
پس از اين حملهي تروريستي، کميسيون حقوق بشر افغانستان اعلام کرد که جمعيت شيعه – هزارهي افغانستان در معرض نسلکُشي قرار گرفته است.
در همين حال کميسيون مستقل حقوق بشر افغانستان روز يکشنبه ( 26 ثور) همزمان با روز جهاني «آزادي مذهبي» خواستار ريشهکن شدن گونههاي مختلف تبعيض در اين کشور شده است.
کميسيون مستقل حقوق بشر افغانستان با نشر اعلاميهي تاکيد کرده که رفع انواع تبعيض در افغانستان ميتواند راهکاري براي برقراري صلح پايدار در اين کشور باشد.
اين کميسيون هرچند در مورد آن چه وجود تبعيض در افغانستان ميخوانده، توضيح نداده، اما در اعلاميه خود تاکيد کرده که وجود تبعيض مانع تأمين صلح در کشور خواهد شد.