اخبار
هيأت مذاکره کننده صلح: بحث ادارهی موقت ديدگاه رسمی طالبان نه، بلکه تبليغات است
هیأت مذاکرهکنندهی جمهوری اسلامی افغانستان میگوید که طالبان در میز گفتوگوها موضوع ادارهی موقت را مطرح نکرده و اگر در بیرون از مذاکرات مطرح کرده اند، جنبهی تبلیغاتی بوده است.
رسول طالب، یک عضو این هیأت روز یکشنبه (۱۲ دلو) در نشست خبری آنلاین گفت که در شرایط کنونی، بحث حکومت موقت نیست و مبنا برای این هیأت اظهارات رسمی اعضای طالبان در میز مذاکره است.
او تاکید کرد: “اگر طالبان حرفی دارند، وارد مذاکره شده و بحث را رسمی مطرح کنند. در غیر آن ستانکزی در میز مذاکره غیرحاضر است، ولی در مسکو ادعاهایی را مطرح میکند که بیشتر برای انحراف افکار عامه است.”
این عضو هیأت مذاکرهکنندهی «اگر تأخيري وجود داشته باشد، بسيار مهم است که با طالبان توافق ضمني انجام شود زيرا انصراف کامل از توافقنامه به هيچ طرفي کمک نميکند.»
با اين حال، پس از سال گذشته که ترمپ بخش عمدهيي از نيروهاي امريکايي را بيرون کشيد، بايدن احرام فشار محدودي بر طالبان دارد. اين مقام پيشين گفت، فشار وارد کردن به طالبان براي دستيابي به نتيجه کار آسانتر بود اگر ايالات متحده ميتوانست کاهش تدريجي نيروها را به امتيازات طالبان ارتباط ميداد.
به گفته مقامات پيشين، به تعويق انداختن خروج نيروهاي ايالات متحده براي مدت نامعلومي ميتواند باعث به خطر انداختن کل روند صلح شود و طالبان ميتوانند به يک جنگ همه جانبه برگردند و حملات خود را از سر بگيرند.
اين مقام پيشين گفت: «گزينه هايي که (دولت بايدن) با آنها روبرو هستند بديهي است که بسيار دشوار هستند.»
اکنون تقريباً 2500 سرباز امريكايي در افغانستان و بيش از 7000 نيروي ناتو در ميدان جنگ حضور دارند. يک سال پيش 12000 سرباز امريکايي در اين کشور مستقر بودند که تعداد آنها در جولاي به حدود 8600 نفر کاهش يافت.
هنگامي که وزيران دفاع ناتو در ماه فبروري ديدار خواهند کرد، موضع دولت بايدن در مورد افغانستان از مهمترين موضوعات آجندا خواهد بود. با پايين آمدن سطح نيروهاي ايالات متحده در ماه هاي اخير، دبيرکل ناتو، جنس استولتنبرگ هشدار داده بود که «خروج زود هنگام يا ناهماهنگ» خطرات جدي را به همراه دارد، احتمالاً افغانستان دوباره به پناهگاهي براي گروه هاي تروريستي تبديل شود.
جنرال بازنشسته امريکايي جان آلن، که از سال 2011 تا 2013 به عنوان فرمانده نيروهاي امريكا و ناتو در افغانستان خدمت ميكرد، گفت متحدان اروپايي با نظاميان در افغانستان احتمالاً با تأخير در خروج نيروهاي سربازان مشکلي ندارند.
آلن گفت: «حدس من اين است که اگر ايالات متحده بخواهد سرعت خروج را کم کند، آنها (ناتو) نيز سرعت خود را کاهش خواهند داد.»