اخبار

هيأت طالبان در مسکو: طالبان در پی «انحصار قدرت» نيستند

احمد رشيد روزنامه نگار پاکستانی: طالبان تا زمانی که در پاکستان پناه‌گاه داشته باشند حاضر به مصالحه نمی شوند

همزمان با تشديد جنگ در افغانستان و نگراني‌هاي روسيه از وضعيت امنيتي شمال اين کشور، يک هيأت چهار نفري طالبان به هدف گفت‌وگو با مقام‌هاي روسي، به مسکو رفته است.

محمد نعيم، سخن‌گوي دفتر سياسي طالبان در قطر گفته است که رهبري اين هيأت را شهاب‌الدين دلاور از اعضاي رهبري اين گروه به عهده دارد.

او در صفحه‌ي توييترش نوشته است که اين سفر به دعوت رسمي روسيه صورت گرفته و تا اکنون، اين هيأت طالبان به ضمير کابلوف، نماينده‌ي ويژه روسيه براي افغانستان ديدار داشته اند.

شهاب‌الدين دلاور، رييس اين هيأت روز جمعه (18 سرطان) در يک نشست خبري در مسکو گفت: «تمام جهانيان و خصوصاً به همسايه‌هاي همجوار ما اطمينان مي‌گردد که از فتوحات نو ما هيچ کسي در هراس نباشد…هر کشوري که از اين حالات تشويش دارد ما همراي شان صحبت مي‌نماييم و تشويش آنان را رفع مي‌کنيم.»

دلاور افزود که طالبان در پي «انحصار قدرت» نيستند و آنان مي‌خواهند که همه‌ي اقوام افغانستان بر اساس «استعداد و اهليت» در حکومت سهم بيشتر داشته باشند.

اين سفر هيأت طالبان در حالي به مسکو صورت مي‌گيرد که حملات اين گروه در افغانستان، به ويژه ولايت‌هاي شمالي آن کشور که با کشورهاي آسياي مرکزي هم مرز است، شدت گرفته است. در چند روز اخير طالبان کنترل چندين ولسوالي را در شمال افغانستان در دست گرفته اند که اکثر اين ولسوالي‌ها با تاجيکستان هم‌مرز است.

در پي تشديد حملات طالبان در ولايت‌هاي شمالي افغانستان و سقوط چندين ولسوالي به دست اين گروه، گزارش شده است که بيش از 1000 منسوب امنيتي افغان به ويژه از ولسوالي‌هاي هم مرز به تاجيکستان عقب نشيني کرده اند.

پس از آن‌که روسيه به تاجيکستان اطمينان داد که در صورت ضرورت براي تامين امنيت مرز آن کشور با افغانستان کمک خواهد کرد، چرخ‌بال‌ها و نظاميان روسي مستقر در تاجيکستان دو روز پيش، تمرينات نظامي پرتاب راکت‌هاي هوا به زمين را انجام دادند.

پيش از اين اندري رودنکو، معاون وزارت خارجه‌ي روسيه گفته بود که با توجه به اين‌که طالبان بر شمار زياد ولسوالي‌هاي هم مرز افغانستان با تاجيکستان مسلط شده اند، مسکو آماده است تا دوشنبه را در تأمين امنيت مرزي کمک کند.

دو روز پيش نيز يک هيأت گروه طالبان به رهبري عباس ستانکزي به تهران سفر و با مقام‌هاي ايراني و هيأت جمهوري افغانستان ديدار و گفت‌وگو کردند.

از سوي ديگر احمد رشيد، روزنامه نگار پاکستاني گفته است، طالبان تا زماني که در پاکستان پناه‌گاه داشته باشند، حاضر به مصالحه نمي‌شوند.

اين روزنامه‌نگار پاکستاني در مصاحبه با «دويچه وله»  گفته که امريکايي‌ها در توافق‌نامه با طالبان امتيازات زيادي به اين گروه دادند، بدون اين که در قبال آن چيزي دريافت کنند. طالبان امتيازات زيادي دريافت کردند، اما کابل دست خالي ماند. دونالد ترمپ، رييس جمهور پيشين ايالات متحده مي‌خواست مذاکرات را با سرعت هرچه بيشتر پايان دهد و هيچ کس نمي‌توانست او را کنترل کند.»

آقاي رشيد در بخشي از صحبت‌هايش گفته: «رييس جمهورغني قادر نبوده که مردم را روي يک موضع واحد براي گفت‌وگو با طالبان متحد کند. مليشه‌ها (طالبان) اين را به خوبي مي‌دانند و يکي از دلايلي هم که آن‌ها گفت‌وگو با غني را تا به حال رد کرده اند و پلان امريکا براي مذاکرات دوحه و کنفرانس در ترکيه را هم رد کرده اند، همين بوده است.»

او افزده: «تا زماني که ارتش پاکستان و استخبارات اين کشور به طالبان پناه بدهند، آن‌ها هيچ نيازي به اين ندارند که به هرگونه سازش، توافق يا گفت‌وگو با کابل تن بدهند. چرا اين کار را بکنند؟ در حالي که رهبرانشان و خانواده هايشان در امنيت به سر مي‌برند. اگر پاکستان مي‌خواهد صداقت نشان دهد، بايد هرچه زودتر رهبران طالبان را مجبور به مصالحه يا ترک پناه‌گاه‌هاي شان در کويته يا پيشاور بکند.»

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار