اخبار

نگرانی مجلس از تأخير در روند صلح؛  فکر جنگ طلبانه طالبان تغييری نکرده‌ است

 

مجلس نماينده‌گان ضمن ابراز نگراني از روند مذاکرات صلح مي‌گويد که طرز فکر جنگ طلبانه گروه طالبان هيچ تغييري نکرده و اين گروه به صلح باور ندارد.

مير رحمان رحماني رييس مجلس نماينده‌گان در نشست روز دوشنبه (29 جدي) اين مجلس گفت که با ادامه تشديد خشونت‌ها ديده مي‌شود که در طرز تفکر جنگ طلبانه طالبان هيچ تغييري نيامده‌است.

آقاي رحماني خطاب به طالبان گفت: «تداوم جنگ و خشونت‌ها علاوه بر اين‌که راه حل نيست به مردم ملکي شديداً آسيب مي‌زند و بازنده اصلي آن افراد عادي جامعه خواهد بود؛ بناءً بياييد از طريق مشارکت سياسي و تقسيم قدرت، حضور خويش را در دستگاه اجرايي دولت تحکيم بخشيد.»

به گفته او، مردم افغانستان روند مذاکرات صلح دوحه را با اضطراب دنبال مي‌کنند؛ پيچيده‌گي گفت‌وگوها، تأخير در ترتيب آجندا، بي‌علاقه‌گي طالبان براي بحث و موقف گيري‌هاي مرموز؛ آماده‌گي دوطرف براي آغاز جنگ‌هاي ويرانگر، نبود اجماع سياسي داخلي و پراکنده‌گي کميته رهبري شوراي عالي مصالحه در نبود طرح ملي نجات کشور، مسير دستيابي به صلح را دشوار ساخته است.

او از جامعه جهاني خواست، همان‌طوري‌که در دو دهه گذشته در کنار مردم و دولت افغانستان براي تحکيم دموکراسي، توسعه سياسي و اجتماعي قرار داشتند؛ حالا هم بيشتر از هروقت ديگر کمک کنند تا مذاکرات صلح به نتيجه مطلوب برسد و منافع مردم افغانستان از هرگونه مداخله و رقابت قدرت طلبانه کشورهاي منطقه وهمسايه و هم از بازي‌ فايده گرايانه داخلي محفوظ و مصون بماند.

آقاي رحماني تاکيد کرد که مجلس از آدرس مردم افغانستان با حمايت از مذاکرات صلح خواهان سرعت بخشيدن به روند گفت‌وگوها بوده و طالبان را به کاهش خشونت و برقراري آتش‌بس دعوت مي‌کند.

کمال ناصر اصولي عضو ديگر مجلس هم گفت که همزمان با آغاز دور دوم مذاکرات صلح، اختلافات ميان طرفداران نظام جمهوريت به اوج رسيده؛ اما طالبان در يک صف اند؛ علت اين اختلافات سياسي نيز اين است که سياسيون از يک سو شعار ملي گرايي مي‌دهند و از سوي ديگر به   منافع شخصي خود شان تاکيد دارند.

نيلوفر ابراهيمي ديگر عضو مجلس هم کساني که در رأس نظام اند را به انحصار طلبي متهم کرد و گفت، کساني که شعار جمهوريت را سر مي‌دهند به اصل نظام جمهوريت باورمندي ندارند.

اين در حالي است که دور دوم مذاکرات صلح قطر از دو هفته به اين‌سو آغاز شده؛ اما دو طرف تا هنوز روي آجنداي مذاکرات با هم بحث و گفت‌وگو نکرده‌اند.

دولت افغانستان نيز مي‌گويد که طالبان به مذاکره باورمندي ندارند و منتظر فرا رسيدن ماه مي است تا با خروج نيروهاي امريکايي تلاش کند که از راه زور قدرت را در افغانستان به دست گيرد.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار