اخبار

نيم جمعيت افغانستان به دليل خشک‌سالی غذای کافی ندارند

يک سروي تازه‌ي کميته‌ي بين‌المللي نجات نشان مي‌دهد که خشک‌سالي، جنگ و کروناويروس، ميليون‌ها افغان را آسيب زده است.

ناصر رضايي، معاون اين کميته در افغانستان روز چهارشنبه (26 جوزا) به رسانه‌ها گفته که در اين سروي 484 خانواده در 158 روستاي 15 ولسوالي ولايت‌هاي هرات، بادغيس، هلمند، پکتيا و خوست شرکت کرده اند.

آقاي رضايي گفت که به دليل وضعيت بد معيشتي ناشي از خشک‌سالي، برخي خانواده‌ها براي زنده ماندن به فروش اموال، کاهش وعده‌هاي غذايي و ازدواج زيرسن دختران شان رو آورده اند.

معاون کميته‌ي بين‌المللي نجات در افغانستان گفت که 75 درصد پاسخ‌دهنده‌گان از کاهش منابع آب نوشيدني و زراعتي، افزايش منازعات محلي بر سر منابع آبي و تقريباً 80 درصد از مبتلاشدن کودکان و خانواده‌هاي شان با بيماري‌هاي ناشي از کمبود آب صحي نوشيدني خبر داده اند.

او با اشاره به خشک‌سالي، افزايش ناامني‌ها و گسترش کوويد19 در افغانستان گفت: «اين هر سه وضعيت مردم افغانستان را به يک شکلي برده که در حال تبديل‌شدن به يک وضعيت اضطرار کامل است.»

آقاي رضايي گفت که خشک‌سالي سبب کمبود محصولات زراعتي شده است و اين مسأله، مصونيت غذايي کتله‌ي عظيم از شهروندان افغان به ويژه زنان و کودکان را نيز با تهديد جدي مواجه کرده است.

او گفت: «با توجه به معلوماتي که کلسترهاي مختلف در حال جمع‌آوري استند، از جمله کلستر مصونيت غذايي، به اين نتيجه خواهيم رسيد که نزديک به نيم مردم افغانستان با مسأله امنيت غذايي دست و پنجه نرم مي‌کنند.»

کميته‌ي بين‌المللي نجات براي رسيده‌گي به وضعيت، به مناطق آسيب‌ديده متمرکز است و براي خانواده‌هاي متأثر از عدم مصونيت غذايي، کمک نقدي مي‌کند.

رييس اين کميته گفت که توزيع تخم‌هاي بذري  مقاوم در برابر خشک‌سالي، آموزش مديريت آب و حل منازعات در اين زمينه از ديگر برنامه‌هاي اين نهاد براي دهقانان و روستاييان افغان است.

اين کميته به حکومت افغانستان و جامعه‌ي جهاني پيشنهاد مي‌کند که نبايد به دليل جنگ، مسايل مربوط به خشک‌سالي ناديده گرفته شود.

بازنگري پلان رسيده‌گي به وضعيت خشک‌سالي، طرح پلان جامع براي کمک به آسيب‌ديده‌گان خشک‌سالي، برنامه‌هاي حمايتي براي جلوگيري از بيجاشدن بيشتر روستانشينان و اعلام حالت اضطرار ناشي از خشک‌سالي از ديگر پيشنهادها به حکومت افغانستان و نهادهاي امدادرسان بين‌المللي است.

اين در حاليست بر بنياد گزارش‌ها پس از شدت گرفتن جنگ‌ها در افغانستان شمار مهاجران داخلي و آواره‌گان جنگ افزايش چشم‌گير يافته و اکثر کساني که به دليل جنگ از خانه و منطقه خود آواره شده اند در وضعيت بسيار بد زنده‌گي بسر مي‌برند و به کمک‌هاي فوري نياز دارند.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار