اخبار

نماينده‌گان ويژه‌ امريکا و کشورهای اروپايی: دولت و طالبان روی تشکيل حکومت انتقالی به توافق برسند

سازمان امنيت و همکاری اروپا: معضل افغانستان از راه صلح آميز بايد حل گردد

در حالی که سازمان امنیت و همکاری اروپا شرکای آسیایی این سازمان در نشستی به ابتکار سفارت افغانستان در ویانا از دولت و مذاکرات صلح افغانستان حمایت کردند، اما نماینده‌گان ویژه‌ی امریکا و کشورهای اروپایی با نشر اعلامیه‌ی مشترک از دولت افغانستان و گروه طالبان خواسته اند که روی تشکیل حکومت انتقالی به توافق برسند.

سازمان امنیت و همکاری اروپا از تداوم خشونت‌ها در افغانستان ابراز نگرانی کرده و خواستار ادامه‌ی گفت‌وگوهای صلح به هدف پایان دادن به جنگ در این کشور شده است.

این سازمان در نشستی که به همکاری سفارت افغانستان در ویانا برگزار شده بود، “پشتی‌بانی‌ خود را از حل صلح‌آمیز و حفظ دستاوردهای دو دهه‌ی گذشته در افغانستان” اعلام کرده است.

خانم هلگا شمید، سکرتر جنرال سازمان امنیت و همکاری اروپا از حمایت آن سازمان از افغانستان و پروسه‌ی صلح تاکید نموده، حمایت از حقوق زنان را یکی از موضوعات اساسی در روند مذاکرات صلح دانست.

در این نشست مجازی نماینده‌گان و سفرای کشورهای آسترالیا، جاپان، تایلند، ترکیه، اتحادیه اروپا، آلمان، تاجیکستان، کانادا، ایالات متحده‌ی امریکا، انگلستان، اوزبیکستان، کازاخستان و فدراسیون روسیه نیز حضور داشتند.

وزارت خارجه‌ی کشور روز شنبه (دوم اسد) با نشر خبرنامه‌ی گفته که اشتراک‌کننده‌گان این نشست، افزایش خشونت‌ها از سوی گروه طالبان را در این کشور تقبیح کرده اند.    میرویس ناب، معین سیاسی وزارت امور خارجه‌ی افغانستان در این نشست گفته است که طالبان برخلاف تعهدات خود، روابط‌‌ ‌شان را با گرو‌ه‌های تروریستی قطع نکرده، بلکه در تبانی با‌ هراس‌افگنان منطقه‌یی و بین‌المللی به “کشتار بی‌رویه‌ی مردم، تخریب زیربناهای افغانستان و نقض گستردهٔ حقوق زنان ادامه داده اند”.

آقای ناب افزوده است: “طالبان و گروه‌های تروریستی هم‌پیمان ‌شان با گسترش تندروی خشونت‌آمیز نه ‌تنها برای افغانستان بلکه، برای همه‌ی منطقه و جهان تهدید بزرگ به ‌شمار می‌روند.”

او از نادیده‌ گرفتن فعالیت‌های تروریستی و تخریبی طالبان و تبعات امنیتی آن از سوی پاکستان اظهار “تأسف” کرده و گفته است که انتظار حکومت افغانستان این است تا اعمال تخریبی طالبان در این کشور محکوم شده و این گروه اجازهٔ هیچ‌گونه حضور غیرقانونی را در قلمرو سایر کشورها نداشته باشد.

هفته گذشته نیز نماینده‌گی‌های دیپلوماتیک ایالات متحده‌ی امریکا، اتحادیه‌ی اروپا و برخی کشورهای دیگر در افغانستان خواستار تأمین آتش‌بس و توقف خشونت‌ها در این کشور شده بودند.

این در حالی است که به تازه‌گی طالبان گفته اند تا زمانی که یک حکومت جدید از طریق مذاکرات در کابل تشکیل نشود و رییس جمهور غنی کنار نرود، صلح در افغانستان تأمین نخواهد شد و جنگجویان این گروه سلاح شان بر زمین نخواهند گذاشت.

اما ریاست جمهوری در واکنش به این اظهارات طالبان گفته است که نخست باید “وحشت” قطع و آتش‌بس تأمین شود.

وحید عمر، مشاور رییس جمهور در امور روابط عامه و استراتیژیک روز گذشته گفته: “تاکید ما به قطع کشتار افغان‌ها پیش از هر نوع بحث جدی است. نخستین چیزی که مردم افغانستان می‌خواهند قطع وحشت فعلی است.”

او یک بار دیگر بر موقف حکومت افغانستان مبنی بر راه اندازی انتخابات تاکید کرد.

از سوی دیگر نماینده‌گان ویژه‌ی ایالات متحده‌ی امریکا و کشورهای اروپایی با نشر اعلامیه‌ی مشترکی از دولت افغانستان و گروه طالبان خواسته اند که روی تشکیل حکومت انتقالی به توافق برسند.

وزارت خارجه‌ی امریکا روزشنبه (دوم اسد) این اعلامیه مشترک را نشر کرده که در آن گفته شده، توافق دولت افغانستان و گروه طالبان روی همه‌ی مسایل صلح، زمان‌گیر است. بنابراین، نماینده‌گان ویژه‌ی امریکا و کشورهای اروپایی از دولت افغانستان و گروه طالبان می‌خواهند که برای تسریع مذاکرات صلح و زمینه‌سازی برای یک توافق نهایی روی میکانیزم گذار (دولت انتقالی) توافق کنند.

کاهش قابل توجه خشونت‌ها و برقراری آتش‌بس از شرایط دست‌یابی به این توافق خوانده می‌شود. نماینده‌گان ویژه‌ی این کشورها از ادامه‌ی سطح بلند خشونت‌ها در افغانستان و موارد نقض حقوق بشر در این کشور ابراز نگرانی کرده اند.

بر اساس این اعلامیه‌ی مشترک، خشونت‌های اخیر به بی‌جا شدن هزاران خانواده منجر شده و شهروندان ملکی افغانستان را در شرایط دشواری قرار داده است.

در همین حال وزیر امور خارجه امریکا در تازه ترین اظهارات خود گفته که کشورش نمی‌گذارد طالبان در افغانستان به قدرت برسند و نیز جنگ 40 ساله در کشور خاتمه یابد.

آنتونیو بلینکین وزیر خارجه امریکا در یک مصاحبه تازه خود با شبکه تلویزیونی ان‌بی‌سی امریکا تاکید کرده که دولت امریکا به صورت پیگیر کار می‌کند تا چگونه جنگ را در افغانستان پایان دهد.

او افزوده: “اگر طالبان افغانستان را زیر کنترل خود بیاورد، این کشور منزوی خواهد شد که در آن صورت برای هیچ‌کس قابل تحمل نیست.” به گفته‌ی او، امریکا روی یک راه حلی کار می کند که جنگ 40 ساله به صورت کامل خاتمه پیدا کند و در این راستا به پیشرفت‌های نیز دست یافته است. بلینکین تاکید کرده که تلاش می‌شود در این برنامه (پایان جنگ 40 ساله) هیچ اشتباهی رخ ندهد.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار