اخبار

نسل‌کشی هزاره‌ها را متوقف کنيد؛ کارزاری که توجه صدها هزار کاربر توييتر را جلب کرده است

 

صدها هزار کاربر شبکه‌ي اجتماعي توييتر به کارزار «نسل‌کشي هزاره‌ها را متوقف کنيد» پيوسته‌اند. بيشتر کاربراني که از اين کارزار حمايت مي‌کنند، شهروندان افغانستان در داخل و بيرون از کشور هستند. آنان از سازمان ملل متحد مي‌خواهند که به نسل‌کشي هزاره‌ها در افغانستان توجه کند.

اين کارزار بامداد روز شنبه، (15 جوزا) در کانال توييتر به راه افتاده است. صدها هزار کاربر توييتر در داخل و بيرون از کشور هشتگ «نسل‌کشي هزاره‌ها را متوقف کنيد» را تا اين دم بازنشر کرده‌اند.

در اين کارزار به رويدادهاي انفجاري، حمله‌هاي مسلحانه و کشتار گروه قومي هزاره در افغانستان از جمله چندين   حمله‌ي مرگ‌بار تروريستي بر مرکزهاي آموزشي، زايشگاه و مکان‌هاي عمومي اشاره شده است.

افرادي که به اين کارزار پيوسته‌اند، ادعا دارند که هرچند تروريزم از همه‌ي اقوام ساکن در افغانستان قرباني گرفته است، اما هزاره‌ها به گونه‌ي هدف‌مند و نظام‌مند قرباني مي‌شوند.

در اين کارزار از حمله‌ بر زايشگاهي در غرب کابل، حمله بر مرکزهاي آموزشي موعود، کوثر دانش در منطقه‌ي هزاره‌نشين در دشت برچي، حمله بر مکتب دخترانه‌ي سيدالشهدا در غرب کابل و حمله بر مرکزهاي مذهبي و ورزشگاه‌ها در اين نقطه‌ي پايتخت اشاره شده است که مصداق نسل‌کشي است.

ميرلين ميرلين، يکي از کاربران ايراني در توييتر خود نوشته: «ما اين‌قدر در خواب عميقي فرو رفتيم که بيخ گوشمان نوزادان و زنان حامله و مرد و زن و پير و جوان رو سلاخي ميکنن و دنيا هنوز در خواب غفلت  است.»

همايون زرين، ديگر شهروند هنرمند ايراني که پناهنده کابل است نيز در توييترش نوشته: «درود بر شرافت انسان‌هايي كه دور از تبعيض هستند. من هم به عنوان پناهنده ي ايراني ساكن كابل ،همراه مي‌شوم با فرياد دادخواهي اين مردم شريف هيچ چيزي نمي‌تواند به من حكم كنه،چون ايراني هستم از اين مردم عزيز دفاع نكنم. رسالت هنرمند همين است. آيين چراغ خاموشي نيست.»

دانيال ديگر کاربر ايراني نيز در توييترش نوشته است: «کابل پر است از تپه هايي که قرار است گورستان شود.»

مجاهد اندرابي يک کاربر افغان نيز نوشته: «رهبران سنتي هزاره اگر براي منافع شخصي و حزبي شان با حکومت معامله نکرده و در سرکوب حرکت هاي مدني نقش همساني نمي داشتند، قطعاً امروزه نسل کشي هزاره ها زير ريش سازمان ملل متحد و ده ها کشور مدعي ديموکراسي در افغانستان اتفاق نمي افتاد. کشتار غير نظاميان در هر جا و از سوي هر طرفي که باشد محکوم است و به شدت نگران کننده؛ اما حمله‌هاي هدف‌مند در برابر هزاره‌ها اين نگراني را به مراتب افزايش داده‌است.»

الهام بارکزي ديگر کاربر تويتر گفته: «هيچ چيز وحشتناک تر از کشتن زناني که تازه وضع حمل کرده اند و نوزاداني که هنوز چند ساعتي از به دنيا آمدنشان گذشته، نيست. هيچ چيز وحشتناک تر از کشتن دخترکان مکتب نيست. هيچ چيز وحشتناک تر از کشتن انسان ها به نام قوم و دين و فرهنگ نيست.»

شريفه بنيادي کاربر ديگر ايراني هم گفته: «مردم افغانستان در کل همه از انفجار و کشتار در امن نيستند، اما آنچه طي اين سال ها در برابر مردمان هزاره صورت گرفته، يک جنايت هولناک است. مرد، زن، پير، جوان، حتا کودکان مردم هزاره در هيچ کجاي از افغانستان در امان نيستند، و هر روز دسته دسته به کام مرگ فرو مي‌روند.»

شمار ديگري از حاميان اين کارزار به گروگان‌گيري و قتل مسافران هزاره در شاهراه‌هاي منتهي به ولايت‌هاي مرکزي يادآوري کرده‌اند که بيشتر آنان پس از تثبيت هويت قومي سر بريده شده و يا تيرباران شده‌اند.

حاميان اين کارزار توييتري از دولت افغانستان و جامعه‌ي جهاني به ويژه‌ سازمان ملل متحد مي‌خواهند که به نسل‌کشي هزاره‌ها در افغانستان اذعان کنند و آن را به رسميت بشناسند. به باور آنان تا زماني که کشتار هدف‌مند و نظام‌مند گروه قومي هزاره به عنوان «نسل‌کشي» به رسميت شناخته نشود، تدابير پيش‌گيرانه‌يي براي جلوگيري از آن روي دست گرفته نخواهد شد.

اين در حالي است که سران حکومت افغانستان به اين باورند که همه‌ي گروه‌هاي قومي از سوي گروه‌هاي تروريستي و خشونت‌طلب کشته مي‌شوند و اين گروه در کشتار شهروندان کشور استثنا قايل نيستند.

در سه رويداد اخير (حمله بر مکتب دخترانه سيدالشهدا، حمله بر دوموتر کاستر و حمله انفجاري بر دو موتر شهر تونس و سراچه) در اين منطقه، صدها نفر کشته و زخمي شده‌اند.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار