سرمقاله

مقاومت کنيد در غير آن نابود می شويد!

در اين شب و روز که برخي از ولسوالي ها به دست طالبان سقوط مي‌کنند، پرسش هاي زيادي در اذهان مردم به وجود آمده است که در موجوديت نيروهاي امنيتي در اين ولسوالي ها، چگونه اين ولسوالي ها سقوط مي‌کنند.

در بيشتر اين مناطق، مردم داراي سلاح استند و باشنده‌گان اين ولسوالي ها اگر قصد مقاومت مي‌داشتند، مي‌توانستند مانع ورود طالبان شوند، اما اين ولسوالي ها بدون درگيري به تصرف طالبان در آمده اند و سلسله سقوط ولسوالي ها بدون درگيري در ديگر ولايت ها نيز ادامه دارد.

برخي از آگاهان مي‌گويند که در مذاکرات نماينده‌گان طالبان با امريکايي ها در دوحه، توافق شده است که برخي از مناطق در اختيار طالبان قرار گيرند و طالبان با تأمين امنيت اين مناطق که بيشتر ذخاير طبيعي در آن جاها وجود دارد به امريکايي ها اجازه مي‌دهند که افراد مسلکي با کمپني هاي شان بيايند و ذخاير طبيعي و معادن را استخراج کنند.

با اين وعده و تعهد طالبان، امريکايي ها علاقه‌مندي نشان داده اند و حالا اين مناطق را طالبان با تباني امريکايي ها و حلقاتي در درون حکومت افغانستان در اختيار مي‌گيرند.

طالبان با پول سرشاري که در اختيارشان قرار داده شده است، سران اقوام، متنفذين و فرماندهان محلي را مي‌خرند و بدون دغدغه و نگراني و درگيري وارد اين ولسوالي ها مي‌شوند.

تحليل ديگر اين است که پاکستاني ها از طريق چترال – منطقه مرز ميان افغانستان و پاکستان – مي‌خواهند با کشورهاي آسياي ميانه روابط تجارتي و اقتصادي را تأمين کنند و به همين منظور طالبان را تجهيز کرده اند تا شمال افغانستان را در کنترل بگيرند تا در اين مورد يعني تأمين رابطه پاکستان با کشورهاي آسياي ميانه مشکلي به وجود نيايد.

به همين گونه برخي مي‌گويند که سقوط ولسوالي ها به دست طالبان يک تاکتيک نظامي است و زماني که طالبان در ولسوالي ها حکومت هاي محلي را در کنترل داشته باشند، مردم پس از مدتي به ستوه مي‌آيند و با قيام ها، طالبان در اين ولسوالي ها سرکوب مي‌شوند و سرانجام ماشين نظامي طالبان در تمام کشور از کار خواهد افتاد.

برداشت ديگر اين است که تيم غني با دستور گرفتن از منابع خارجي قصد تسليمي کشور به طالبان را دارد و به قول آنها از همين لحاظ است كه غني حمله و جنگ عليه طالبان را که از سوي نيروهاي مقاومت و خيزش مردمي صورت بگيرد، تأييد و حمايت نمي‌کند و مي‌خواهد در دقايق آخر، اداره کشور را به طالبان بسپارد.

اين تحليل ها از سوي برخي از آگاهان و کاربران شبکه هاي اجتماعي انجام شده و مي‌شود و سبب نگراني همه مردم کشور شده است.

در هر صورتي، طالبان يک گروهي نيستند که بتوانند حکومت‌داري کنند و سيستم و نظام جديد بسازند.

طالبان جز از آدم‌کشي و خون ريختاندن به هيچ چيزي ديگر آشنايي ندارند و در هر جا که حاکم شوند بدون شک براي ادامه قدرت شان متوسل به خشونت، ظلم و استبداد مي‌شوند.

مقاومت در برابر طالبان يک ضرورت ملي و مسووليت دينى مردم است که نبايد از آن غافل باشند.

ما همه مسووليت داريم که نظام در کشور را حفظ کنيم و از منافع ملي خود با تمام قوت دفاع و حمايت بداريم و دسيسه ها را که از سوي شبکه هاي استخباراتي براي تاراج معادن و ذخاير طبيعي ما ويا برنامه ديگر شيطاني راه اندازي شده است خنثا بسازيم.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار