اخبار
محب: روابط ميان افغانستان و پاکستان خوب نيست و در گذشته هم خوب نبوده است
مشاور امنيت ملي رياست جمهوري کشور در واکنش به گزارشها مبني بر قطع روابط رسمي پاکستان با او، گفت که اين اقدام اسلامآباد، بيتأثير است.
حمدالله محب، روز شنبه (هشتم جوزا) در يک نشست خبري مشترک با احمد شضا سراج، رييس عمومي امنيت ملي و رييس ارگانهاي محلي در کابل، با اشاره بهحملههاي مسلحانه و انفجارها در نقاط مختلف افغانستان گفت که روابط ميان کابل و اسلامآباد، هيچگاهي خوب نبوده است.
آقاي محب افزود که اگر پاکستان بهدنبال بهبود روابط با افغانستان است، بايد روابط خود را با نيروهاي غير رسمي و تروريستاني که در اين کشور حضور دارند، قطع نموده و براي شان جاي ندهد.
مشاور امنيت ملي رياست جمهوري همچنان گفت که حکومت پاکستان، تا کنون بهگونه رسمي در مورد قطع روابط اين کشور با او، چيزي نگفته است.
رسانهها بهنقل از يک مقام پاکستاني گزارش دادهاند که در پي اظهارات اخير مشاور امنيت ملي رياست جمهوري افغانستان، حکومت پاکستان تصميم گرفته تا روابط دوجانبه با او را قطع کند.
حمدالله محب، حدود دو هفته پيش در يک سخنراني در ولايت ننگرهار گفت که پاکستان، از يک گروه قدرتطلب براي ضعيف ساختن افغانستان، حمايت ميکند.
او همچنان حملات اخير، به ويژه حمله بر مکتب سيدالشهدا، انفجار مرگبار ماه گذشته در لوگر را به پاکستان نسبت داد و گفت که روابط ميان افغانستان و پاکستان «خوب نيست و در گذشته هم خوب نبوده است».
مشاور شوراي امنيت ملي افزود: «روابط خوب نيست که ما سر آن کار کنيم و نه خوب بوده است. توقع من از پاکستان اين است که اگر ميخواهد که روابط خوب شود همان نيروهاي غير رسمي و تروريستهاي که در پاکستان حضور دارند به آنها جاي ندهد و رابطه خود را با آنها قطع کند.»
او افزود که مقامهاي پاکستاني بارها در اين باره با مقامهاي افغانستان تعهد کرده اند، اما به آن عمل نکرده اند. به گفتهي محب مداخلهي پاکستان در افغانستان و پشتيباني اين کشور از گروههاي تروريستي «پوشيده و پنهان» نيست و از اين موضوع جامعه جهاني آگاه است.
مشاور شواري امنيت در بخشي دريگر سخنانش گفت که حدود دوازده ماه ميشود که از مرگ و يا زنده بودن ملاهبتالله، رهبر گروه طالبان هيچ خبري در دست نيست.
آقاي محب تصريح کرد که بر اساس اطلاعات استخباراتي، حتا فرماندهان طالبان نيز دربارهي وضعيت رهبر اين گروه اطلاعاتي در دست ندارند.
مشاور شوراي امنيت ملي کشور خاطرنشان کرد که چگونهگي زندهگي و مرگ ملاهبتالله آخوندزاده، رهبر گروه طالبان بايد از سوي اين گروه مشخص شود.
اين اظهارات در حالي مطرح ميشود که حدود سه ماه پيش منابع در شهر کويتهي پاکستان در گفتوگو با روزنامهي «8صبح» مدعي شدند که آقاي آخوندزاده، رهبر گروه طالبان در انفجاري در شهر کويته کشته شده است. طالبان اما اين ادعا را رد کردند.
سرنوشت رهبر گروه طالبان از سوي يک مقام بلندرتبهي دولت افغانستان در حالي مطرح ميشود که مرگ ملا محمد عمر، رهبر پيشين اين گروه نيز سالها پس از درگذشت او همهگاني شد.
در همين حال محمد ضيا سراج، رييس عمومي امنيت ملي کشور در اين نشست مشترک خبري گفت که شبکهي القاعده از مدتها به اينسو در حالت غيرفعال قرار داشت، اما اکنون سرگرم بازسازي ظرفيت خود براي تهديد کشورهاي غربي است.
آقاي سراج گفت که شماري از رهبران اين گروه در مناطق مختلف افغانستان به ويژه در مناطق زير حاکميت طالبان جابهجا شدهاند.
او تصريح کرد که اين شبکه در حال حاضر سرگرم بازسازي ظرفيت خود براي ايجاد تهديدهاي تازه عليه کشورهاي غربي است. به گفتهي او، در سالهاي گذشته شبکهي القاعده در حالت غيرفعال قرار داشت و اهدافش را از طريق ساير گروههاي تروريستي دنبال ميکرد.
رييس عمومي امنيت ملي کشور با اشاره به روابط طالبان و القاعده افزود که اين دو گروه افزون بر روابط ايدئولوژيک، روابط خانوادهگي نيز دارند و قطع روابط بين طالبان و القاعده امکان ندارد.
سراج افزود که اگر شبکهي القاعده توانايي گذشتهي خود را باز يابد، تهديدهاي تازهيي را متوجه کشورهاي غربي خواهد ساخت.
اين در حالي است که گروه طالبان در توافق صلح با ايالات متحدهي امريکا متعهد شدهاند که روابط خود را با القاعده قطع خواهند کرد. بر اساس اطلاعات نهادهاي استخباراتي افغانستان، طالبان تاکنون اين تعهد خود را عملي نکردهاند.