سرمقاله
مبارزه بر ضد فساد شعار دروغ است!
فساد گسترده در نهادهاي دولتي تار و پود اين نظام را چون موريانه خورده است.
گرچه همواره رهبران دولت از مبارزه بر ضد فساد اداري سخن مي زنند و نهادهاي متعدد براي کاهش فساد به وجود آمده و در نشست هاي غير رسمي و رسمي چه ملي و يا بين المللي، گزارش هاي دروغين از سوي مسوولان اين نهادها زير نام مبارزه بر ضد فساد ارايه مي شود و حاضرين براي گزارش دهنده گان کف مي زنند و در اين نشست ها چنان وانمود مي شود که کار فساد اداري در افغانستان تمام شده است.
اما با تأسف بيشتر اين گزارش ها فقط براي اغفال اذهان است و مسوولان مي خواهند با اين دروغ گويي ها، خاک به چشم مردم بزنند و بس.
اين در حالي است که فساد و رشوه ستاني به يک امر معمولي تبديل شده و هيچ کس از گرفتن رشوه، اختلاس و دزدي دارايي هاي عامه شرم نمي کند و خجالت نميکشد.
اين در حالي است که آقاي اشرف غني اخيراً اظهار داشت که پنجاه درصد عوايد کشور از سوي مسوولان دزدي مي شود.
اين خبر نيز بسيار خجالت آور است؛ زيرا بايد از آقاي غني پرسيده شود با وجودي که شما مي دانيد اين دزدي ها در دستگاه دولت جريان دارد پس چرا نمي توانيد جلو آن را بگيريد پاسخ به اين پرسش بسيار ساده است.
آقاي غني با حکم و فرمان خود چنين اشخاص را در کرسي هاي بلند گماشته است.
زماني که مي تواند وزيراني که از مجلس هم راي گرفته اند در يک شب روي ملاحظات سياسي از وزارت دور سازد، آيا نمي تواند فاسدان را که آنها را خوب هم مي شناسد برکنار و به نهادهاي عدلي و قضايي معرفي دارد؟
نه تنها که مي تواند بل خودش همين فاسدان را که پرونده هم دارند حمايت مي کند و از يک کرسي به ديگر کرسي نصب مي دارد.
در همين شب و روز کساني به کرسي هاي بلند از سوي آقاي غني گماشته اند که در سارنوالي پرونده فساد دارند و رسانه ها در مورد شان گزارش هاي گوناگون داشته اند.
چند تن از سر شناسان تيم آقاي غني در قضيه اعمار ديوار يک سفارت از سوي سارنوالي متهم به فساد شده اند، اما کدام نهاد عدلي توان محاکمه آنها را دارد؟ و ممکن است اگر کسي عملاً اقدام به تعقيب عدلي آنها کند، با صد قهر و غضب مواجه خواهد شد.
يعني رهبران دولت در امر مبارزه بر ضد فساد، سليقه يي و با ملاحظات سياسي عمل مي کنند، خلاف رفتارهاي اعضا و حلقه خودشان را اغماض و کتمان مي کنند و اشخاص بيرون از تيم و حلقه خودشان ممکن است با کوچکترين تخطي، مجازات و به سارنوالي و دادگاه معرفي شوند.
مبارزه بر ضد شبکه هاي مافيايي فساد که چنگال هاي خونين شان با گذشت هر روز به گلوي مردم فرو مي رود، صداقت و راستي مي خواهد.
کساني مي توانند به ضد اين فساد گسترده مبارزه کنند که بيرون از اين شبکه ها باشند و صداقت و دوستي شان براي مردم ثابت شده باشد.