اخبار

فعاليت‌ 20 رسانه‌ محلی در شمال کشور با تهديد طالبان متوقف شد

۲۰ رسانه محلی در شمال افغانستان و محله‌های تحت کنترل طالبان، به‌دلیل تهدید‌های امنیتی، فعالیت‌های خود را متوقف و شماری از خبرنگاران‌شان از منطقه فرار کردند و به ولایت‌های امن این کشور به ویژه کابل رفتند.

شماری از مسوولان این رسانه‌ها گفته‌اند که شدت گرفتن جنگ، تهدیدهای امنیتی و اقدام طالبان به وضع محدودیت‌ برای رسانه‌‌ها، آنان را به شدت نگران کرده است و ناچارند فعالیت‌های‌شان را تا مدت نامعلومی متوقف کنند. آنان هشدار داده‌اند که اگر جنگ متوقف نشود و طالبان از فشار آوردن بر رسانه‌ها دست نکشد، به احتمال زیاد، بیشتر رسانه‌ها دست از فعالیت برمی‌دارند و در رسانه‌های‌شان را می‌بندند.

هدایت‌الله مجددی، مسوول تلویزیون اورانوس در ولایت کندز، گفته: “در صورتی که وضعیت جنگی و محدویت‌ها برای رسانه‌ها ادامه یابد، تمامی رسانه‌های محلی بسته خواهند شد.”

دفتر نی، حامی رسانه‌های آزاد افغانستان، نیز از بسته شدن ۲۰ رسانه محلی در مناطق در کنترل طالبان خبر داده و اعلام کرده است که اگر وضعیت تغییر نکند و طالبان به آزادی بیان و رسانه احترام نگذارند، رسانه‌های زیادی مجبور خواهند شد از فعالیت و اطلاع‌رسانی دست بردارند. مجیب خلوتگر، رییس نی، گفته که به دلیل تهدید‌های امنیتی، شدت گرفتن جنگ و وضع محدودیت‌ برای رسانه‌ها از سوی طالبان در شمال افغانستان، شماری از رسانه‌ها به فعالیت‌های‌شان خاتمه دادند و در صورتی که طالبان به آزادی بیان و فعالیت‌های رسانه‌ها توجه نکند، آنان به کار نخواهند پرداخت.

آقای خلوتگر طالبان را مخالف آزادی بیان و رسانه‌ها خواند گفته که این گروه در محلات تحت کنترل خود، سه رسانه را به زور تفنگ واداشتند به نفع آن‌ها فعاليت کنند که اين کار آنان مخالف آزادي بيان، آزادي رسانه‌ها و قوانين جنگي است. رسانه‌ها هميشه در تمام کش‌وقوس‌ها بي‌طرف بودند و هستند. نبايد با زور، تهديد و وضع محدوديت‌ها رسانه‌ها را از فعاليت بازداشت.

“طالبان در زمان حکومت خود نشان دادند که مخالف آزادي رسانه‌ها، آزادي بيان و انتشار موسيقي و برنامه‌هاي تفريحي‌اند و حالا نيز با همان فکر و انديشه دشمني خود را با رسانه‌ها اعلام کرده‌اند. من از تمام طرف‌هاي جنگ به‌ويژه طالبان مي‌خواهم که به قوانين جنگي احترام بگذارند و فعاليت‌ رسانه‌ها را به زور و تهديد متوقف نکنند و بگذارند آنان کارشان را  بي‌طرفانه انجام دهند.”

با شدت گرفتن جنگ طالبان با نيروهاي امنيتي و پيشروي طالبان در مناطق شمال کشور، سفارت امريکا در کابل نيز اعلام کرد که طالبان مي‌خواهند در روستاهايي که تصرف کردند صداي رسانه‌ها را خاموش کنند و مي‌کوشند که کارهاي‌شان در ويران کردن زيرساخت‌هاي عمومي، غارت و قتل غيرنظاميان و سربازان پنهان بماند و رسانه‌ها نتوانند مردم را خبردار کنند. اما ذبيح‌الله مجاهد، سخن‌گوي طالبان، هر نوع تهديد و وضع محدوديت‌ براي رسانه‌ها در شمال را رد کرده و گفته: “اين حرف و سخنان که گويا ما براي رسانه‌ها محدوديت وضع يا آن‌ها را تهديد کرده‌ايم که به نفع ما کار کنند، بي‌اساس و بي‌ريشه است. ما هيچ‌گاه طرف‌دار توقف فعاليت‌ رسانه‌ها نيستيم، به شرطي که اصل بي‌طرفي را حفظ کنند و دقيق، به‌جا و همه‌جانبه اطلاع‌رساني کنند.”

حکومت تاکيد دارد طالبان با وضع محدوديت‌ براي رسانه‌ها و تهديد خبرنگاران، تلاش دارند که جنايات‌شان را از چشم مردم پنهان کنند و کارهاي‌شان را که مخالف ارزش‌هاي مردم است، پيش ببرند.

دواخان مينه‌پال، رييس مرکز رسانه‌هاي آزاد افغانستان، گفته که طالبان در گذشته امتحان‌شان را پس دادند و حالا نيز با تهديد رسانه‌ها و خبرنگاران تلاش دارند  جنايات‌شان را از چشم مردم پنهان کنند و اين دستاورد بزرگ مردم افغانستان را که 20 سال برايش قرباني دادند، از بين ببرند.

آقاي مينه‌پال، رسانه‌هاي را از دستاوردهاي بزرگ و نابودي‌ناپذير خوانده و گفته که  رسانه‌هاي آزاد يکي از ارزش‌هاي کلان دولت و مردم است.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار