جهان

فرانسه، آلمان و ایتالیا تزریق واکسن آسترازنکا را متوقف کردند

 

فرانسه، آلمان و ايتاليا به جمع کشورهاي اروپايي کوچک‌تري پيوستند که تزريق واکسن آسترازِنِکا را متوقف کرده‌اند. همزمان سازمان جهاني بهداشت از تمام کشورهاي جهان خواست که روند واکسيناسيون را متوقف نکنند.

هالند و جمهوري ايرلند در روزهاي اخير تزريق واکسن محصول شرکت بريتانيايي-سوئدي «آسترازنکا» را متوقف کردند و دنمارک و ناروي نيز از بروز عوارض جانبي مثل لخته شدن خون يا خون‌ريزي بر اثر تزريق اين واکسن گزارش دادند.

بلغارستان و ايسلند هفته گذشته تزريق اين واکسن را متوقف کردند و اتريش نيز اعلام کرده است که بخشي از محموله واکسن آسترازنکا را استفاده نخواهد کرد.

فرانسه، آلمان و بريتانيا تا چند روز پيش به تزريق اين واکسن ادامه داده و اعلام کرده بودند که تاکنون دليلي براي ابراز نگراني مشاهده نشده است.

در آسيا نيز دولت تايلند گفته که تزريق اين واکسن را در پي دريافت اولين محموله‌ها در هفته جاري آغاز مي‌کند، ولي دولت اندونزيا اعلام کرد منتظر بررسي نتايج آزمايش‌هاي جديد سازمان جهاني بهداشت خواهد ماند.

سازمان جهاني بهداشت اعلام کرد که بخش پژوهشي اين نهاد در حال بررسي نتايج آزمايش‌هاي مربوط به عوارض جانبي واکسن آسترازنکا است و به‌زودي يافته‌هاي خود را اعلام خواهد کرد.

اين سازمان با اين همه تاکيد کرد که به احتمال فراوان توصيه قبلي خود را مبني بر استفاده از اين واکسن، حتا  در کشورهايي که گونه‌هاي جهش‌يافته ويروس، از جمله گونه افريقاي جنوبي، شيوع پيدا کرده است تغيير نخواهد داد.

برخي از پژوهش‌هاي باليني نشان داده‌اند که کارايي واکسن آسترازنکا در برابر گونه‌هاي جهش‌يافته پايين‌تر از ميزاني است که تصور مي‌شد.

واکسن آسترازنکا که در همکاري با دانشگاه آکسفورد توليد شده يکي از اولين واکسن‌هاي کرونا بود که توسط نهادهاي مسوول تأييد شد و به دليل بهاي ارزان و شرايط ساده نگهداري و توزيع آن به سرعت به يکي از پرمصرف‌ترين داروهاي مقابله با بيماري کوويد-19 بدل شد.

سازمان جهاني بهداشت در روزهاي اخير اعلام کرده است هيچ نشانه‌اي مبني بر ارتباط مستقيم عوارض جانبي، از جمله لخته شدن خون، با تزريق واکسن وجود ندارد و سازمان دارويي اتحاديه اروپا نيز گفته است که موارد گزارش شده از لخته شدن خون بالاتر از حد نصاب معمول نيست.

تحت تأثير بروز اين عوارض جانبي که هنوز ارتباط آن با واکسن استرازنکا صد در صد تأييد نشده، روند واکسيناسيون در اروپا کندتر شده است.

شرکت داروسازي آسترازنکا اخيراً اعلام کرد که در بررسي جديد اين شرکت از وضعيت سلامتي بيش از 17 ميليون نفر که در اتحاديه اروپا و بريتانيا اين واکسن را تزريق کرده‌اند هيچ شواهدي در اثبات افزايش خطر لخته شدن خون ديده نشده است.

سازمان دارويي اتحاديه اروپا گفته که پس از تزريق واکسن آسترازنکا به بيش از پنج ميليون نفر در کشورهاي عضو اين اتحاديه، فقط 30 مورد بروز لخته خون گزارش شده است.

در آلمان نحوه مديريت واکسيناسيون به يک موضوع سياسي اختلاف‌برانگيز بدل شده است و برخي از سياست‌مداران آن کشور از جمله رهبر حزب سوسيال مسيحي (شاخه حزب دموکرات مسيحي به رهبري آنگلا مرکل در ايالت بايرن) اخيراً اعلام کرد که اين کشور در زمينه انتخاب واکسن به جاي پيروي از توصيه‌هاي نهادهاي اروپايي بايد به نظر کارشناسان آلماني تکيه کند.

ولي وزير بهداشت آلمان تاکيد کرده است که آن کشور کماکان از پژوهش‌ها و توصيه‌هاي سازمان دارويي اتحاديه اروپا پيروي خواهد کرد ولي در عين حال تمامي شواهد مربوط به احتمال بروز عوارض جانبي تزريق واکسن هم با دقت بررسي و پيگيري خواهد شد. بررسي اين عوارض جانبي کار دشواري است چون هر مورد به وضعيت جسمي و بيماري‌هاي زمينه‌اي فرد دريافت‌کننده واکسن بستگي دارد.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار