اخبار

غوریانی: وزارت صنعت و تجارت، 40 تعهد از 84 تعهد سازمان تجارت جهانی را عملی کرده است

 

وزیر صنعت و تجارت می‌گوید که این وزارت 40 تعهد از 84 تعهد سازمان تجارت جهانی را عملی کرده است.

نثار احمد غوریانی، وزیر صنعت و تجارت روز یک‌شنبه (5 دلو) در برنامه «حساب‎دهی دولت به ملت» در کابل گفت که وزارت صنعت و تجارت در سال مالی 1399 خورشیدی، 40 تعهد سازمان تجارت جهانی را عملی کرده و 44 تعهد دیگر هم در حال عملی کردن است.

آقای غوریانی تاکید ورزید که هدف کلی اين وزارت تبديل کردن افغانستان به يک کشور صادراتي است.

تعيين 12 هدف صادراتي از جمله پلان صادراتي به کشورهاي مشخص به تفکيک جنس، برگزاري نشست‌هاي عامه و خصوصي با کشورهاي اوزبيکستان و قزاقستان، امضا و نهايي سازي توافق‌نامه‌هاي ترانزيتي، انکشاف طرح حمايت‌هاي تعرفوي براي توليدات داخلي و طرح دو پاليسي‌ بازاريابي براي امتعه صادارتي و پاليسي ملي ترانزيت در سال 99 انجام داده‌است.

وزير صعنت و تجارت افزود که فراهم آوري تسهيلات و رشد صادرات سه پلان بازاريابي براي مقاصد عمده صادراتي به کشورهاي، تاجيکستان، پاکستان وايران وپلان بازاريابي براي صادرات انگور و انار در سال 99 از ديگر دست آوردهاي اين وزارت است.

آقاي غورياني تصريح کرد که در بخش انکشاف پارک‌هاي صنعتي، دو پروژه جديداً آغاز به کار نموده وهمچنان مطالعات امکان سنجي 10 ولايت از جمله قندهار، باميان، بلخ، جوزجان ، تخار، غزني، نيمروز، لغمان، دايکندي و هرات جهت احداث پارک‌هاي صنعتي در سال مالي 1399 پلان گرديده که تا مرحله تدارکاتي کار آن پيش رفته است.

او همچنين خاطر نشان کرد که روند بروکراسي را در اين وزارت کاهش داده و صدور جوازهاي تجارتي را ساده ساخته است.

به گفته او، افغانستان در سطح منطقه و بين المللي توافق‌نامه‌هاي گسترش همکاري‌هاي تجارتي و سرمايه گذاري را با اوکراين، قطر، سريلانکا، اوزبيکستان، قزاقستان، ترکمنستان و هندوستان امضا کرده است.

وزير صنعت و تجارت افزود که اين وزارت درسال 99 خورشيدي، 94فيصد بودجه عادي و 85 فيصد بودجه انکشافي خود را به مصرف رسانيده است.

آقاي غورياني با اشاره بر اين که اصل عمده براي وزارت صنعت و تجارت در بخش تجارت، تبديل نمودن افغانستان از يک کشور وارداتي به کشور صادراتي است، گفت که در اين راستا فعاليت‌هايي را در زمينه تعيين و مشخص نمودن 12 هدف صادراتي، پلان صادراتي به کشورهاي مشخص به تفکيک جنس، برگزاري نشست‌هاي گفت‌وگوي عامه و خصوصي با کشورهاي اوزبيکستان و قزاقستان، امضا و نهايي سازي توافق‌نامه‌هاي ترانزيتي و سرمايه گذاري، انکشاف طرح حمايت‌هاي تعرفوي براي توليدات داخلي و طرح دو پاليسي‌هاي بازاريابي براي امتعه صادارتي و پاليسي ملي ترانزيت در سال99 انجام داده است.

وزير صنعت و تجارت تاکيد کرد که اشتراک افغانستان درنشست‌هاي سازمان‌هاي اقتصادي به سطح منطقه، امضاي توافق‌نامه سرمايه گذاري با اوکراين، امضاي توافق‌نامه سرمايه گذاري با قطر، امضاي توافق‌نامه سرمايه گذاري با سريلانکا و امضاي دو توافق‌نامه سه جانبه ترانزيتي به طور جداگانه ميان افغانستان، اوزبيکستان، قزاقستان و همچنان افغانستان، ترکمنستان، قزاقستان، برگزاري چهارمين نشست گروه کاري تجارت وسرمايه گذاري با کشور هندوستان، امضاي تفاهم‌نامه با رياست عمومي گمرکات وزارت ماليه، برگزاري دومين نشست گفت‌وگو عامه وخصوصي« PPD» با قزاقستان، همچنان برگزاري سومين جلسه گفت‌وگوي عامه وخصوصيPPD با اوزبيکستان، وتحليل مقايسه‌يي مسيرهاي ترانزيتي افغانستان از برنامه‌هاي کليدي اين وزارت در سال مالي 1400 خواهد بود.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار