اخبار
غنی: طالبان مسوول طولانی شدن جنگ در افغانستان اند
محمد اشرف غنی، رییس جمهوری کشور بار دیگر گروه طالبان را مسوول طولانی شدن جنگ در افغانستان عنوان کرد و گفت که این گروه به ادامهی خشونتها در این کشور ادامه داده اند.
آقای غنی روز شنبه (۱۹ سرطان) پس از افتتاح میدان هوایی بینالمللی خوست گفت: “طالبان مسوول طولانی شدن جنگ استند باید از طالبان پرسیده شود که برای چه کسانی میجنگند؟ اگر افغانستان سقوط کند و افغانها کشته شوند، چه کسانی از آن سود خواهند برد.”
آقای غنی افزود که حکومت افغانستان همواره برای برقراری صلح در این کشور تلاش کرده، اما طالبان به ادامهی خشونتها متوسل شده اند.
رییس جمهور غنی بار دیگر از طالبان خواست که باید به میز مذاکرات صلح حاضر شده و افغانستان را به دستور بیگانهها ویران نکنند.
او همچنین افزود که اگر طالبان کشور خود را دوست دارند، باید “قول دهند که خط دیورند را نمیپذیرند، آبهای افغانستان را نمیفروشند و در آینده به دیگران خوش خدمتی نمیکنند”.
همچنان محمداشرف غنی در جلسه ارشد امنیتی با مسوولان ولایت خوست تاکید کرده که برای نیروهای امنیتی و دفاعی در امکانات کمبودی نیست، بخاطر تمویل و تجهیز این نیروها، تعهدات بینالمللی پابرجاست.
رییس جمهور، اطمینان داد که مردم در هر گوشهی کشور از نیروهای امنیتی و دفاعی آماده حمایت استند و نیروهای دفاعی و امنیتی آماده قربانی بهخاطر دفاع از نظام هستند و برای مبارزه آماده میباشند در همراهی با نیروی هوایی، نیروهای امنیتی و دفاعی توطیه دشمن را خنثا کرده اند و به زودی تمام مناطق از وجود آنان پاکسازی خواهد شد.
از سوی دیگر لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحدهی امریکا خواهان افزایش فشارهای بینالمللی برای تأمین صلح در افغانستان شده است.
آقای آستین در صفحهی توییترش نوشته است که جامعهی جهانی میتواند با اعمال فشار مداوم برای تأمین صلح در افغانستان به این روند کمک کند.
آقای آستین تاکید کرده که وضعیت امنیتی افغانستان به فشار بیشتر بینالمللی برای ختم جنگ و دستیابی طرفهای درگیری به یک توافق صلح نیاز دارد. به گفتهی او، مردم افغانستان باید از راه گفتوگو به حکومتی دست یابند که مطابق به خواست همهی آنان باشد.
در همین حال کمیسیون حقوق بشر افغانستان با ابراز نگرانی از “گسترش بیسابقهی” جنگ و تشدید خشونتها در این کشور گفته است که ادامهی این وضعیت، سبب تلفات صدها غیر نظامی و بیجاشدن هزاران نفر در این کشور شده است.
این کمیسیون در رشته پیامهای در صفحهی توییترش گفته است که مردم، قربانی اصلی جنگ در این کشور اند و باید این خشونتها هرچه زودتر متوقف شود.
کمیسیون حقوق بشر افغانستان افزوده است: “اگر طرفها، به ویژه گروه طالبان، به خواست و حقوق مردم احترام قایل اند، باید با توقف جنگ و بازگشت به میز مذاکره، آن را در عمل ثابت کنند و به رنجهای مردم پایان دهند.”
اين در حالي است که درگيريها ميان گروه طالبان و نيروهاي افغان در حدود 20 ولايت جريان دارد و حکومت افغانستان ميگويد که گروه طالبان تلاش دارد تا از راه زور به قدرت برسد. اما طالبان حکومت افغانستان را در عدم پيشرفت مذاکرات بينالافغاني در قطر مقصر ميداند.