اخبار

غنی در نشست فوق‌العاده پارلمان خواهان ايجاد «بسيج ملی» عليه طالبان شد

محمد اشرف غنی، رییس جمهوری افغانستان دیروز دوشنبه یازدهم اسد نشست فوق العاده پارلمان را برگزار کرد. این نشست از سوی رییس جمهور به اساس قانون اساسی و در تعطیلات اعضای مجلس برگزار شد.

پارلمان نیز در پایان این نشست اعلامیه‌ای در حمایت از نیروهای امنیتی و نظام صادر کرد.

آقای غنی در این نشست گفت که سه ماه گذشته حکومت با یک حالت غیرمترقبه و “با هجوم تبلیغات و شایعات” رو به رو شد. او اضافه کرد که حالا ابهام به میان آمده از بین رفته، استقرار نسبی به میان آمده و تا شش ماه آینده کشور به حالت استقرار کامل برخواهد گشت و “فتنه دفع خواهد شد:.

در سه ماه گذشته حملات طالبان در سراسر این کشور شدت گرفت، مناطق زیادی از جمله شمار زیادی از ولسوالی‌ها و بندرگاه‌های مرزی به دست جنگ‌جویان این گروه افتاد. اکنون نیز در ادامه موج تازه خشونت‌ها، جنگ به دروازه‌های چند شهر مهم از جمله قندهار، هرات و لشکرگاه رسیده است.

آقای غنی خطاب به نماینده‌گان پارلمان گفت: “از شما می‌خواهم شانه بدهید تا با هم برای افغانستان، آینده روشن را تأمین کنیم. هر نماینده و سناتور با هزاران نفر رابطه دارد، از شبکه‌های‌تان استفاده کنید تا یک بسیج ملی ایجاد شود و یک جواب قاطع به دشمنان داده شود.”

رییس جمهور برنامه امنیتی شش ماه آینده دولت را واضح خواند، بسیج ملی را عنصر اساسی آن، تمرکز بر دفاع از اهداف استراتیژیک را وظیفه ارتش، حفاظت از شهرها و ولسوالی‌های استراتیژیک را وظیفه پولیس و بسیج مردمی با نیروهای امنیتی را وظیفه امنیت ملی اعلام کرد که برای عملی شدن آن حمایت مالی و سیاسی جهانی را نیز دارند.

او گفت که خروج نیروهای خارجی تصمیم آنها بود اما مدیریت خطرات این تصمیم را خود افغان‌ها به عهده دارند.

او جنگ فعلی را “تجاوزی با هدف فتنه و تحمیلی” خواند و از آن به عنوان “آزمون بقا” یاد کرد و تاکید کرد برای پیروزی در این جنگ نیازمند به وحدت و اتحاد هستند.

آقای غنی گفت که افغانستان با یورش بی‌سابقه تروریزم رو به رو است و “طالب کنونی طالب ۲۴ سال پیش نیست و مشددتر، خون‌خوارتر و جابرتر هجوم آورده است.”

رییس جمهور تاکید کرد  که خواست اصلي آنها صلح است و آنها براي رسيدن به صلح قرباني‌هاي بزرگ و بهاي سنگين پرداختند و با نرمي گام‌هايي برداشتند که هيچ حکومتي در جهان جرأت آن را ندارد.

اما به گفته او “دشمن نه تنها به سمت صلح گام برنداشت بلکه اخلاص و صداقت ما را کم زوري ديد و شاهد هستيد که جنگ را بر ما تحميل کرد.”

او گفت که نقشه راه صلح تعيين شده بود، اما مشکل از جايي شروع شد که به جاي يک روند ملي و واقع بينانه در صلح “روند شتاب زده وارداتي” جايگزين شد که بر فرضيه هاي خام استوار بود و اساس آن فشار بر جمهوريت بود که وضعيت کنوني محصول آن است.

آقاي غني گفت که آنها در تيم جمهوريت به خصوص تيم مذاکره کننده حکومت به اين نتيجه رسيدند که طالبان هيچ اعتقادي به صلح پايدار و عادلانه ندارند.

او تاکيد کرد که اکنون يک آزمون ملي در کشور او جريان دارد که نبايد در آن شکست در مقابل “اجيران خون‌خوار” را پذيرفت و اجازه داد که سرنوشت افغانستان در بيرون از اين کشور رقم زده شود. او محاسبه گروه طالبان را براي پيروزي غلط خواند و تاکيد کرد که دفاع مشروع مردم پيروز خواهد شد.

آقاي غني پذيرفت که نظام جمهوريت کنوني کاستي‌هايي دارد اما در حال تغيير و تکامل است با آنهم در مقابل، پيروزي طالبان به جز اندوه و تاريکي و وابسته شدن افغانستان به گروه‌هاي تروريستي و تبديل شدن اين کشور به ميدان جنگ نيابتي چيزي نيست.

او تاکيد کرد که نبايد کسي از او توقع اغماض و چشم پوشي داشته باشد و يا بخواهد از روي عواطف تصميم بگيرد.

آقاي غني گفت: “تعهد من اين است که در مقابل نيروهاي ويرانگر زانو نمي زنم يا در ميز مذاکره زانو به زانو مي نشنيم يا در ميدان جنگ زانوهاي شان را مي‌شکنيم. ما انتخاب خود را کرده ايم. طالب و حاميان‌شان انتخاب خود را کنند.”

او گفت که 72 سال دارد و ديگر به دنبال هيچ امتياز شخصي نيست.

پارلمان افغانستان نيز ديروز پس از سخنراني رييس جمهوري، اعلاميه‌اي را صادر و به اتفاق آرا تأييد کرد.

در اين اعلاميه آمده که اين قوه از جمهوريت، قانون اساسي، آزادي بيان، حقوق زنان، نهادهاي انتخاباتي و حقوق شهروندي مردم حمايت مي‌کند و اجازه نمي‌دهد دست‌آوردهاي دو دهه گذشته نابود شود. همچنين پارلمان حمايت خود را از نيروهاي دفاعي و خيزش‌هاي مردمي اعلام کرد و گفت که حامي هر نوع تلاش براي صلح دوامدار و عادلانه نيز است.

پارلمان از طالبان نيز خواست به بدنام سازي اسلامي خاتمه داده و به صلح بپيوندند و از حاميان جهاني افغانستان نيز تقاضا کرد به حمايت مادي و سياسي خود از اين کشور ادامه داده و براي تأمين صلح همکاري کنند.

اما ذبيح الله مجاهد، يکي از سخنگويان طالبان گفته‌هاي ديروز آقاي غني را “ياوه سرايي” خواند و گفت او تلاش داشت “وضعيت بد و دست‌پاچه‌گي خود را کنترل کند”.

او گفته: “ملت فيصله کرده است که خاينان ملي را تعقيب و به ميز عدالت مي‌کشاند. اعلان جنگ، وارد کردن اتهامات و ارائه معلومات کاذب عمر غني را دراز کرده نمي‌تواند و وقت او به پايان رسيده است.”

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار