اخبار
غني: طالبان ارادهيی برای تأمين صلح ندارند
شورای مصالحه: بررسی طرح صلح وزارت خارجه امريکا آغاز شده است
شوراي عالي مصالحه ملي اعلام کرده که اين شورا بررسيهايش را در مورد طرح صلح وزارت خارجه امريکا آغاز کردهاست.
عطاالله سليم معاون شوراي عالي مصالحه ملي گفته که کميته مؤظف اين شورا بررسي طرح صلح وزارت خارجه امريکا را زير بررسي گرفتهاست.
آقاي سليم افزوده که اين کميته 15 عضو دارد و ديدگاههايش را در مورد اين طرح به زودي به کميته رهبري شورا پيشکش خواهد کرد.
اين در حالي است که روز جمعه، محمد محقق مشاور ارشد سياسي و امنيتي رييس جمهور نيز گفت که بررسيهاي حکومت در مورد طرح صلح وزارت خارجه امريکا آغاز شده است.
در همين حال وزير خارجهي امريکا با دبير کل سازمان ملل دربارهي صلح افغانستان صحبت تيلفوني کرده است.
وزارت خارجهي امريکا اعلام کرده است که انتوني بلينکن، وزير خارجهي اين کشور با انتينيو گويترش، دبير کلسازمان ملل متحد دربارهي صلح افغانستان از طريق تيلفون صحبت کرده است.
وزارت خارجهي امريکا با نشر خبرنامهيي گفته که تلاشهاي سازمان ملل متحد و نقش اين سازمان در پيشرفت روند صلح افغانستان محور اين گفتوگو بوده است.
به نقل از اين خبرنامه، آقاي بلينکن گفته است که محکوم کردن خشونتهاي جاري در افغانستان از سوي سازمان ملل متحد مؤثر بوده است. آقاي بلينکن افزوده است که تلاشهاي منطقهيي و بينالمللي براي موفقيت روند صلح افغانستان مؤثر است و سازمان ملل متحد نيز ميتواند در اين بخش نقش مؤثري داشته باشد.
بر اساس طرح تازهي وزارت خارجهي امريکا طرفهاي صلح افغانستان بايد روي شکلگيري يک حکومت مشارکتي صلح گفتوگو کنند. بر اساس اين طرح، گفتوگوهاي صلح در چوکات يک نشست بينالمللي در پيوند به صلح افغانستان در ترکيه صورت خواهد گرفت. اين نشست قرار است تا دو هفتهي ديگر داير شود.
ترکيه براي ميزباني از اين نشست اعلام آمادهگي کرده است. موضع دولت افغانستان و گروه طالبان در پيوند به اين طرح تاکنون روشن نشده است.
از سوييهم محمد اشرف غني، رييسجمهوري کشور بار ديگر تاکيد کرده که گروه طالبان ارادهيي براي حل صلحآميز بحران کنوني در افغانستان ندارند.
آقاي غني در واکنش به حمله موتربم در هرات، گفته که طالبان با ادامهي جنگ نامشروع و اعمال خشونت در برابر شهروندان، وضعيت را پيچيدهتر ساختهاند. به گفتهي او، ادامهي خشونتها از سوي طالبان فرصت مناسب پيش آمده براي تأمين صلح در کشور را از بين خواهد برد.
اين در حاليست که روزگذشته شوراي امنيت ملل متحد، با نشر اعلاميهيي ادامه خشونتها در افغانستان با محکوم کرده و نگراني عميق خويش را در مورد حملات هدفمند در اين کشور اظهار کرد.
اعضاي شوراي امنيت ملل متحد تاکيد کرده اند که صلح پايدار فقط از طريق روند صلح به رهبري و مالکيت افغانها ميتواند به دست آيد که هدف آن آتشبس همهجانبه دايمي و توافق سياسي همهشمول براي پايان جنگ در افغانستان باشد.
آنان بر اشتراک معنادار، مساوي و کامل زنان در اين خصوص تاکيد کردند و همه جوانب شامل در مذاکرات را ترغيب کردند تا اقدامات اعتمادسازي را روي دست گيرند که کاهش خشونت و حسن نيت متداوم در آن شامل باشد.
اين شورا همچنان از تمام جوانب خواست تا در هر وضعيت به مکلفيتهاي خويش تحت قوانين بشردوستانهي بين المللي، به شمول حفاظت از غيرنظاميان پابند باشند.
رياست جمهوري از اعلاميه شوراي امنيت سازمان ملل استقبال کرده و گفته: “آتشبس و توقف خشونتها خواست شهروندان و حکومت است، اما پس از توافقنامه دوحه خشونتها خلاف توقع افزايش يافته است. کشتارهاي هدفمند افزايش يافته که اين براي حکومت، مردم و شرکاي بينالمللي افغانستان پذيرفتني نيست.