اخبار
عبدالله: طالبان در گفتوگوهای صلح حتا حاضر به کاهش خشونتها نيستند
داکتر عبدالله عبدالله رييس شوراي عالي مصالحه ملي ميگويد که طالبان مسلح در دور دوم مذاکرات صلح، حاضر نيستند حتا خشونتها را کاهش دهند.
آقاي عبدالله که روز شنبه (4 دلو) هنگام افتتاح کميسيون جوانان شوراي عالي مصالحه ملي در قصر سپيدار صحبت ميکرد، گفت که دامنه خشونت از سوي طالبان توسعه يافته و ترورهاي هدفمند ادامه دارد.
به گفته او، همانطوري که مردم توقع داشتند در ابتداي دور دوم مذاکرات صلح، هيأأت دولت و طالبان حد اقل روي کاهش خشونتهاي مؤثر توافق کنند، اما اين کار تاهنوز صورت نگرفته و دليلش هم اصرار طالبان به ادامه جنگ است.
رييس شوراي عالي مصالحه ملي خاطر نشان کرد، وقتي طالبان به کاهش خشونت حاضر نيستند، يک سوال بزرگي را براي مردم افغانستان ايجاد کردهاند.
به گفته او، در حالي که هيأت افغانستان با رهنمايي و هدايت واضح شوراي مصالحه عزم و اراده خود را در ميز مذاکره با روحيه تعاون ثابت کردهاند، توقع دارند که طرف طالبان نيز حداقل اين تعاون را داشته باشند.
او گفته، قرار بود در ابتداي دور دوم مذاکرات دوحه، روي آتش بس موافقه شود، تا مردم از اين روند حمايت ميکردند. ولي اين کار صورت نگرفته است.
عبدالله در مورد کميسيون جوانان شوراي عالي مصالحه ملي ابراز اميدواري کرد که اين کميسيون اين شورا را در انسجام بيشتر برنامههاي صلح کمک کند.
اين در حالي است که حدود 20 روز است که دور دوم مذاکرات صلح دوحه آغاز شده، اما گفته ميشود اين مذاکرات هيچ پيشرفتي نداشته است.
در همين حال امرالله صالح، معاون نخست رييس جمهوري گفته که پاکستان بهخاطر از دست رفتن امتيازات طالبان در توافقنامه دوحه دچار اضطراب شدهاست.
آقاي صالح در بخشي از گزارش جلسه شش و نيم صبح، روز (4 دلو) خود خطاب به مردم گفته، «شما متوجه استيد که يگانه کشوري که به صورت سراسيمه خواستار امتياز گيري بيشتر از غرب براي طالب است پاکستان است.»
آقاي صالح افزوده، مردم افغانستان حتماً اعلاميههاي اخير وزارت خارجه پاکستان را ديده و خوانده اند. در حاليکه اکثر مردم ما و حتا کشورهاي دنيا امتيازات داده شده در توافق دوحه غيرضروري و امتياز زياده ميپندارند فقط يک کشور است که دچار اضطراب گرديده است.
گفتني است که شاه محمود قريشي ديروز در مصاحبه با الجزيزه در مورد موقف دولت جديد امريکا در خصوص مذاکرات صلح دوحه، گفته که دولت جديد امريکا بايد به توافقنامه فبروري 2020 امريکا با طالبان، پابند بماند.
همچنين، معاون اول رياست جمهوري از تمام خانوادهها در کشور خواسته که زير نام تعليمات ديني نوجوانان خويش را به کسي و يا حلقهيي بيرون از ساحه زيست و زنده گي خود تسليم نکنند.
به گفته او، طالبان زير نام تعليم دين شماري از نوجوانان و اطفال را از خانوادههاي بي بضاعت تسليم ميگيرند و در عوض آنها را شستشوي مغزي کرده و به انتحار تشويق ميکنند. اين تعليمات بيشتر در پاکستان و در بعضي موارد در ساحات زير کنترل طالب صورت ميگيرد. آنچه براي طالب هرگز اهميت نداشته و ندارد زنده گي انسانها است.
او خاطر نشان کرده که براي طالب ارزان ترين پديده زندهگي انسانهاست و با ارزشترين پديده کسب رضايت حامي اصل شان (پاکستان) در منطقه است.
آقاي صالح بيان داشته: من از رياست امنيت ملي کابل خواستهام فهرست جواناني را که در دام تبليغات طالب افتاده و بعداً از آنها براي انتحار و کشتار محض استفاده شده است نشر کند. دولت افغانستان متعهد به پيشبرد روند صلح و دستيابي به يک راه حل با عزت است.