اخبار
طرفهای گفتوگوکنندهی صلح بر پشتيبانی و حفاظت از آزادی بيان توافق کنند
گروهي از خبرنگاران و مسوولان رسانههاي افغانستان، خانهي آزادي بيان افغانستان را ايجاد کردند. هدف خانهي آزادي بيان، ايجاد يک تشکل فراگير، متکثر و صنفي حرفهيي براي خبرنگاران و کارمندان رسانهيي گفته شده است. اين نهاد با برگزاري نخستين همايش رسمي و همگانياش با جمعي از خبرنگاران و مسوولان رسانهها، افزايش خشونتها و محدودشدن فضا براي آزادي بيان را نگرانکننده ميخواند و از طرفهاي گفتوگوکنندهي صلح ميخواهد که بر پشتيباني و حفاظت از آزادي بيان توافق کنند.
خانهي آزادي بيان افغانستان در اعلاميهيي گفته است انتظار دارد که بستر فرهنگي، سياسي و حقوقي موجود براي آزادي بيان در جريان و در پايان گفتوگوهاي صلح قرباني معاملههاي سياسي نشود. طبق اعلاميهي اين نهاد، در جريان ششماه گذشته 10 خبرنگار و کارمند رسانهيي قرباني خشونت و قتلهاي هدفمند شدهاند و به نظر ميرسد نيروهاي مخالف با حقوق بنيادين بشري، در صدد بيصداساختن يا حداقل تکصداسازي جامعهي افغانستاناند.
خانهي آزادي بيان افغانستان خواستار توقف فوري قتلهاي هدفمند خبرنگاران و ديگر غيرنظاميان شده و گفته است که به پروندههاي قتل و خشونت عليه خبرنگاران به گونهي عاجل رسيدهگي شود. اين نهاد افزوده که تضمين مصونيت خبرنگاران و حفظ آزادي بيان در پايان روند صلح بهعنوان يک شرط ادامهي کمکهاي مالي و ديپلوماتيک جامعهي جهاني درنظر گرفته شود.
در همين حال، محمدطاهر زهير، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ در اين نشست بر حضور نمايندهي رسانهها در ميز گفتوگوهاي صلح تأکيد ميکند و ميگويد که نبايد جاي خبرنگاران در گفتوگوهاي صلح خالي باشد.
اين گفتهها در حالي مطرح ميشود که پس از آغاز گفتوگوهاي صلح خشونت و قتلهاي هدفمند خبرنگاران افزايش يافته است.