سرمقاله
طالبان به قدرت نمی رسند!
طالبان پس از آغاز خروج نیروهای امریکایی، حملات شان را شدت بخشیده اند.
آنها فکر می کنند با این حملاتی که از سوی نظامیان پاکستانی سازماندهی و حمایت می شوند، می توانند نظام کشور را سقوط بدهند و امارت به اصطلاح اسلامی شان را دوباره قایم سازند.
به همین منظور طالبان حاضر به مذاکره صادقانه صلح نیستند و جنگ و خشونت را توجیه شرعی می کنند و می گویند که هدف از به اصطلاح جهاد شان بیرون شدن نیروهای خارجی و برپایی یک حکومت صددرصد اسلامی است.
اکنون که نیروهای خارجی از کشور بیرون می شوند و برای طالبان کدام بهانه دیگر وجود ندارد، مسأله نظام خالص اسلامی را مطرح کرده اند.
طالبان می خواهند با همین بهانه ها و توجیه گری ها به قدرت برسند و اگر جامعه جهانی به ویژه قدرت های ذیدخل در قضیه افغانستان بالای طالبان و نظامیان پاکستانی فشار لازم را وارد نکنند بعید است که جنگ و خشونت در کشور پایان یابد.
اما رخدادهای داخلی و خارجی نشان می دهد که طالبان هرگز به این آرزوی شیطانی شان نخواهند رسید.
اعلامیه مشترک کشورهای چین، روسیه و امریکا مبنی بر این که هرگز خواهان به قدرت رسیدن طالبان نیستند و نمی گذارند امارت اسلامی آنها دوباره جان بگیرد، بسیار امیدوار کننده برای مردم افغانستان است.
نماینده گان کشورهای اروپایی در دیدارشان با برخی از افغانستانی ها نیز تعهد کرده اند که نمی گذارند طالبان دوباره به قدرت برسند.
از سوی دیگر طالبان در همین شب و روز حملات گسترده را در ولایت های هلمند و غزنی به قصد تصرف این دو ولایت آغاز کردند که در همین ببیست و چهار ساعت گذشته با پاسخ قاطع نیروهای امنیتی کشور مقابل شد و به طالبان در این درگیری ها تلفات بسیار زیاد وارد گردید و برخی از فرماندهان مهم آنها کشته شدند.
این رخدادها نشان می دهد که طالبان در جبهات جنگ و در برابر نیروهای امنیتی کشور توان مقاومت و ایستاده گی را ندارند و برای تلافی این ناکامی های شان با حمله به افراد غیر نظامی و حملات انتحاری و ترورهای هدف مند متوسل می شوند.
اما موضوع قابل تأمل و اندیشه این است که حکومت موجود در فساد غرق است و نمی تواند یک محور برای همه گروه های سیاسی و اجتماعی در برابر طالبان باشد.
رهبران حکومت در این حالت حساس کشور که باید ملت دورهم جمع شوند، دست به اقداماتی می زنند که به عوض بسیج مردم، بیشتر نفاق و پراکنده گی به وجود می آید.
به همین گونه فساد گسترده در تاروپود دولت همه را نسبت به نظام بی باور کرده است.
طالبان از این ضعف استفاده می کنند و گاهی خشونت، جنگ ها و خون ریزی های شان را توجیه می دارند و گاهی هم خواهان سرنگونی حکومت و نظام می شوند.
با توجه به همین ملاحظات، رهبران حکومت باید اصلاحات را هرچه زودتر در حکومتداری شان به وجود آورند و اعتبار و حمایت مردم را جلب نمایند و نگذارند از این نارضایتی مردم، طالبان استفاده کنند.