“صبر” گنجي است که تا کشفش نکني، ارزشش را نمي داني. اما اين کافي نيست؛ تا لمس نکني، طعمش را نمي داني.
واقعاً صبر چيست؟
- در قرآن آمده: ان الله مع الصابرين.
اين جمله حرف بسيار زيادي دارد فقط از زاويه علم فيزيک، اشاره ميکنم که صبر، يعني جذب و همگامي با کل انرژي هستي، و به كراتقران توصيه به صبر دارد.
- علي (ع) فرموده: صبر، بزرگترين شجاعت است. اين يک تفسير دقيق از صبر است. چرا که غريدن و دريدن، شجاعت واقعي نيست. سيلابي است که نازيبايي را به جاي زيبايي مي کارد. بلکه استوار بودن نهايت شجاعت است که نازيبايي ها را هضم و زيبايي را استمرارمي بخشد.
- بودا گفته است: صبر، کليد بهشت است.
منظور اين نيست که صبر، ذخيره سازي صرف براي آخرت باشد. بلکه صبر، بهشت سازي هنرمندانه زندهگي است.
صبر، نوعي سکوت و استواري است. سکوتي سخت و معني دار ، سکوتي که زمان را در تسخير خود در مي آورد. يعني قدرتي است که تمام سختي ها، نا ملايمات و سردي و گرمي، در تونل زمان از مقابل چشمانت عبور ميکنند و محو مي شوند، اما تو سکون و ثبات داري. صبر، تماشاگري خلاقانه و بدون عکسالعمل بودن است. چرا که عکس العمل يعني درگير شدن و خرد شدن و همسان زمان شدن و پيوستن به امور ناچيز و نابود شدني.
از اينرو، صبر واژه ايست که انسان را از ظلمت به نور ، دشمن را دوست و ضعف را به قدرت تبديل ميکند.
و چنانکه اشاره شد، در اکثر مکاتب و عقايد انساني مورد توجه خاص بوده.
وقتي سختي ها پيش مي آيند، آنها را دوست داشته باشيد و صبور باشيد وقتي مي روند، با آنها خداحافظي کنيد. بدانيد، همه چيز درتغيير است و زندهگي در تلاطم و تغييرات پيوسته است.
هيچ چيز چنانکه مي نمايد، باقي نمي ماند. گاهي گرم گاهي سرد، فصول سال را نگاه کنيد زمستان و بهار مکمل همديگر اند ولي صبربه ما ياد ميدهد که در هر حال شکر گزار باشيم.
صبر لبخند مليح اگاهيست .
صبر بذريست که بايد بکاري و منتظر بماني تا به ثمر بنشيند.
صبر اوج احترام به حکمت و خلقت خداوند است .