اخبار

شواری ولایتی تخار: برای اکثریت آواره‌گان جنگ  هیچ نوع کمک  صورت  نگرفته است

 

هزاران خانواده در سال جاری براثر جنگ‌ها و ناامنی‌ها از خانه‌های‌شان در ولایت تخار بی‌جا شده‌اند و هم اکنون با مشکلات جدی اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

محمداعظم افضلی، منشی شورای ولایتی تخار گفته‌ که در سال روان در سطح ولایت تخار بیش از ۱۲ هزار خانواده به دلیل جنگ از مناطق‌شان بی‌جا شده‌اند و در وضعیت بسیار بد زنده‌گی به‌سر می‌برند.

او مدعی شده که از میان این 12هزار خانواده حکومت و نهادهای مدد رسان به سه هزار خانواده کمک کرده اند.

او همچنان گفت: “این‌ها همه‌ی‌شان دهقان کار و مال‌دار هستند  که از جنگ متضرر شده و به خانه‌های‌شان رفته نمی‌توانند. ممکن در آینده یک فاجعه کلان رخ بدهد، چون‌که برای این‌ها نه زمینه کار وجود دارد و نه موسسات آماده هستند که برای اینها کمک رسانی کنند.”

محمدعباس ۵۰ ساله از یک‌سال پیش بر اثر جنگ‌ از منطقه‌ی قُلبرس شهرتالقان مجبور به ترک خانه‌اش شده، با دوازده فرزند و همسرش در منطقه خس‌کپه شهرتالقان در یک خانه کرایی دو اتاقه زنده‌گی می‌کند.

او گفته که در قریه زنده‌گی خوب‌تری داشت، زیرا در آنجا مشغول دهقانی بود، اما حالا چالش‌های فراوانی دامن‌گیرش شده است.

“چندین بار عریضه کردم، به ریاست مهاجرین، اما هیچ کسی به داد ما نرسیده. ما می‌خواهیم که هرچه زودتر به ما مردم رسیده‌گی شود، کمک شود. ما چیزی نداریم، سرپناه نداریم و توقع ما این است که مشکلات ما بررسی و همراه ما کمک شود.”

این بی‌جا شده‌گان از اداره‌ی محلی تخار می‌خواهند که در منطقه امنیت را برقرار کنند، تا زمینه‌ی برگشت به خانه‌های‌شان مهیا شود.

برخی‌ها می‌گویند، اگر به کشت و زراعت در مناطق اصلی‌شان رسیده‌گی نشود، مزرعه‏ها و باغ‌های‌شان خشک خواهد شد.

لعل محمد ۴۰ ساله از باشنده‌گان ولسوالی بهارک تخار گفته که هنوز کمکی دریافت نکرده است.

“تقریباً شش ماه می‌شود که ما آواره شدیم و تاهنوز هیچ چیزی را ندیدیم. خانه من بمبارد و خراب شده است. همراه ما کمک کند به حویلی کرایی می‌رویم شش ماه کرایه را طلب می‌کند، ما کرایه را از کجا کنیم. دولت همراه ما کمک کند و یا مرا بکشد که بیخی بی‌غم شویم. تا به کی ما همراه اطفال و خانواده خود دربه در بگردیم.” اما سيدياسين لبيب رييس اداره‌ي مهاجرين و عودت کننده‌گان تخار گفته که به تمامي خانواده‌هاي بي‌جا شده رسيده‌گي شده است.

آقاي لبيب گفته: “در سال 1399 به تعداد 6250 فاميل بي‌جا شده‌ را از محلات نا امن سروي و پاسخ دهي کرديم. 6250 فاميل کمک‌هاي نقدي، غذايي و غيرغذايي را از طريق موسسات همکار و رياست مهاجرين اخذ کرده‌اند.”

ده سال پيش تخار در حوزه شمال‌شرق يکي از ولايت‌هاي نسبتاً امن افغانستان به‌شمار مي‌رفت.

معاون شوراي ولايتي تخار تاکيد کرده که در سال‌هاي اخير در 13 ولسوالي و در ضمن در حومه‌هاي تالقان درکنار حضور گسترده گروه طالبان، تفنگ‌داران خودسر نيز فعال بوده و فضاي زنده‌گي را بر مردم ملکي ناآرام ساخته اند.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار