سیاسی

شبه نظاميان؛ نيروی نيابتی پنتاگون در افغانستان

 

نيويارک تايمز گفته است شرکت هاي خصوصي نظامي، جاي نظاميان وابسته به پنتاگون را در افغانستان  خواهند گرفت.

اين روزنامه مشهور امريکايي در حالي  چنين  يک خبر منتشر کرده است  که  مقام هاي امريکايي قبل از اين گفته اند که آنان با خروج نظاميان شان از افغانستان، حضور استخباراتي خود را حفظ خواهند کرد، از طرف ديگر باقي ماندن شانزده هزار پروسنل نظامي در افغانستان مي تواند عامل ادامه جنگ در اين کشور باشد زيرا آنان تنها از شرکت هاي امنيتي امريکايي دستور مي گيرند.

نيويارک تايمز نوشته است «ارتش امريكا قصد دارد حداكثر تا 11 سپتامبر افغانستان را ترك كند ، اما پنتاگون ، سازمان هاي اطلاعاتي امريكا و متحدان غربي در حال بحث در باره چگونگي جلوگيري تبديل افغانستان به پايگاه تروريستي هستند،پنتاگون با متحدان خود در حال انتقال نيرو ، احتمالاً به همسايه‌گان تاجيکستان ، قزاقستان و ازبيکستان است.

حتا اگر ارتش امريکا افغانستان را ترک کند بازهم ممکن تا 16 هزار شبه نظامي يا عسکر قرار دادي که ممکن بيشتر شان افغان باشند جنگ به نفع امريکا در افغانستان را دنبال کنند»

نيويارک تايمز گفته است کمپني هاي خصوصي Private military company PMC يا‹شرکت خصوصي نظامي › متصدي امور عساکر قرار دادي خواهند بود وبه گروه «نظاميان کمپني هاي خصوصي»  تعدادي از واحدهاي ويژه پنتاگون و CIA نيز اضافه خواهد شد، که در ليست هاي رسمي هيچگاه ثبت نمي شوند. نيويارک تايمز يک ماه پيش هم  خبر داد که 1000 نظامي بيشتر در افغانستان وجود دارد.

اين روز نامه گفته است که امريکا با تجربه از جنگ سوريه مي کوشد اوضاع را در افغانستان تحت کنترل داشته باشد. امريکايي ها در جنگ سوريه استراتيژي جديد نظامي را طرح ريزي کردند که به عوض پايگاه هاي بزرگ، اقدام به ايجاد پايگاه ها کوچک کردند که با سيستم  آتش قوي و رادار هاي مجهز بودند.

اما کارشناسان نظامي هشدار مي دهند که حضورعساکر قرار دادي و يا به تعبير نيويارک تايمز «مزدوران جنگي کمپني هاي خصوصي» خصلت جنگ در افغانستان را بازهم وحشيانه تر خواهد ساخت

مردم افغانستان خاطره هاي بدي از فعاليت شرکت هاي امنيتي امريکايي داشته اند که  بلک واتر نمونه از آن  است، در وجود اين شرکت ها جنگ جنبه قومي  وسمتي خواهد گرفت، ناهنجاري هاي که در خوست و کنراز فعاليت هاي  عساکر قرار دادي به ميان آمد تاکنون فراموش نشده است

اين آگاهان همچنان هشدار مي دهند که در وجود  فعاليت عساکر قراردادي فعاليت هاي استخباراتي سي‌آي‌اي در افغانستان همچنان  بدون هيچگونه پرسش و بازخواست ادامه خواهد يافت.

اين در حالي است که رييس سازمان سيا  در اولين روز هاي که رييس جمهوري امريکا زمان خروح از افغانستان را اعلام داشت ويليام برنز به کميته استخبارات مجلس سناي آن کشور فرا خوانده شد او از بيرون شدن تمامي عساکر امريکايي از افغانستان هشدار داد مگر خود را در يک تصميم گرفته شده محصور خواند ولي تاکيد کرد که امريکا بايد از هر طريقي حضور استخباراتي و توان عملکرد سريع را در افغانستان حفظ  کند.

حرف از واگذاري جنگ به شبه نظاميان قرار دادي درست زماني مطرح مي شود که ترمپ رييس جمهور پشين امريکا در زمان قدرتش سخت تلاش کرد که جنگ افغانستان رابه شرکت هاي خصوصي انتقال دهد و  علاقه‌مندي  زيادي به طرح اريک پرنس بنيانگذار شرکت امنيتي بلک‌واتر براي خصوصي سازي جنگ افغانستان نشان داده بود وپرنس هم  راضي کردن ترمپ به طرح خصوصي سازي جنگ افغانستان تبليغات رسانه‌يي  را شدت بخشيده بود.

شرکت بلک واتر به دليل جنايات جنگي در عراق جواز فعاليت خود را از دست داد مگر حالا با تغيير نام فعاليت مي کند، پرنس به ترمپ گفته بود «هزينه جنگ افغانستان 50  تا 60 ميليارد دالر در سال هزينه دارد  و او مي تواند با ده   ميليارد دالر جنگ با هراس افگنان را ادامه دهد »

اين آگاهان مي گويند که با حضورعساکر قرار دادي ماشين هاي جنگي آدمکشان تقويت خواهد شد ماشيني که هيچ جناح افغان بر آن کنترل نخواهد داشت، زيرا تمويل کننده مسير فعاليت آنان را تعيين مي کنند و عامل زشتي هاي زيادي در برابر  افغانان چه دولت و چه طالب خواهند بود.

دولت افغانستان تاکنون در باره گفته هاي نيويارک تايمز واکنش نشان نداده است، دولت حامد کرزي فعاليت شرکت هاي امنيتي در افغانستان را منع کرده بود و اين محدوديت تا امروز ادامه دارد.

نوريه زيوري

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار