اخبار

سیگار: طالبان سالانه بيش از 400 ميليون دالر  از توليد و قاچاق مواد مخدربه‌دست می آورند

 

اداره‌ بازرس ويژه‌ي ايالات متحده امريکا براي بازسازي افغانستان در گزارشي آورده است که گروه طالبان در افغانستان سالانه بيش از 400 ميليون دالر امريکايي از توليد و قاچاق مواد مخدر به دست مي‌آورند.

سيگار در گزارش تازه‌اش آورده است که اين گروه بين ماه‌هاي جون سال 2018 تا 2019 ميلادي دست‌کم 400 ميليون دالر از اين بابت سود به دست آورده است. اين گزارش سود سالانه‌ي طالبان از طريق توليد و قاچاق مواد مخدر را بيشتر از اين توصيف مي‌کند.

بر اساس اين گزارش، طالبان در حال حاضر تقريباً همه‌ي زمينه‌هاي توليد و قاچاق مواد مخدر را در افغانستان کنترل مي‌کنند. سيگار در اين گزارش به نقل از يک مأمور ارشد حمايت قاطع در افغانستان مي‌نويسد که طالبان 40 تا 60 درصد کل درآمدهاي خود را از راه توليد و قاچاق مواد مخدر به دست مي‌آورند.

در اين گزارش همچنان آمده است که ايالات متحده‌ امريکا به گونه‌ي ميانگين سالانه 21 ميليون دالر امريکايي را براي مبارزه با توليد و قاچاق مواد مخدر در افغانستان هزينه مي‌کند، اما کاهش قابل توجهي در توليد مواد مخدر در اين کشور به ميان نيامده است.

گفتني است که افغانستان در سال‌هاي پسين به بزرگ‌ترين کشور توليدکننده‌ي مواد مخدر در جهان بدل شده است. بيشتر کشتزارها و کارخانه‌هاي توليد و بسته‌بندي اين مواد در مناطق زير حاکميت طالبان قرار دارند.

پيش از اين نيز گزارش‌هاي وجود داشت که چگونه‌گي مبارزه با مواد مخدر هم از سوي حکومت افغانستان و هم از جانب نيروهاي بين‌المللي در افغانستان جدي گرفته نمي‌شود و به همين دليل هم در دو دهه‌ي گذشته با وجود مصرف ميلياردها دالر در امر مبارزه با موادمخدر، نه تنها اين پديده کاهش نيافته، بل بر بنيادگزارش‌ها افزايش چشم‌گير نيز يافته است.

در سال‌هاي گذشته برخي رسانه‌ها از همدستي برخي مقام‌هاي حکومت به ويژه مسوولان امنيتي از همدستي با قاچاق‌بران و مافياي موادمخدر خبر دادند، اما با آن‌که حکومت افغانستان دست داشتن برخي از افراد که شامل حکومت استند را در دست داشتن قاچاق موادمخدر رد نمي‌کند، اما تاکنون مدرکي در اين خصوص رسانه‌يي نشده است.

موادمخدر پس از تروريزم از چالش‌هاي براي حکومت و مردم افغانستان به حساب مي آيد که اين موضوع همواره در نشست‌هاي بين‌المللي نيز افغانستان را به يک کشور بدنام مبدل ساخته است.

در حال حاضر بر بنياد آمارهاي غير رسمي حدود ده درصد شهروندان افغانستان به موادمخدر معتاد استند که 60درصد معتادين را جوانان تشکيل مي‌دهند، اما زنان و کودکان نيز در ميان معتادان موادمخدر شامل استند.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار