اخبار

سیگار: افغانستان از چالش ‌برانگیزترین کشورها برای زنان است

 

سرمفتش ويژه‌ي امريکا براي بازسازي افغانستان (سيگار) در گزارش تازه‌يي اعلام کرده که افغانستان يکي از چالش‌ برانگيزترين کشورهاي جهان براي زنان مي‌باشد.

اين نهاد در گزارش تازه‌اش گفته که کمبود دسترسي زنان به آموزش، خدمات صحي و مرگ‌ومير مادران مهم‌ترين چالش‌هايي‌اند که زنان افغانستان با آن دست‌وپنجه نرم مي‌کنند.

در گزارش سيگار همچنان آمده است که در جريان بيست سال گذشته هزينه‌هاي هنگفت مالي از سوي امريکا و جامعه‌ي جهاني براي بهبود وضعيت زنان در افغانستان صورت گرفته اما بهبود قابل توجهی در وضعیت زنان این کشور به میان نیامده است.

سیگار از دولت افغانستان و سازمان ملل متحد خواسته که برنامه‌های جامع را برای بهبود وضعیت زنان و افزایش میزان دسترسی این قشر به آموزش و خدمات صحی روی دست بگیرند.

این در حالی است که بر اساس آمارهای کمیسیون حقوق بشر، در جریان سال ۲۰۲۰ میلادی بیش از سه هزار مورد خشونت علیه زنان در افغانستان ثبت شده است.

در همین حال فعالان حقوق زن در کشور در یک نامه‌ی سرگشاده از سیاست‌مداران خواسته اند که منافع ملی را قربانی منافع شخصی شان نکنند.

این نامه که که روز گذشته در رسانه‌ها نشر شد، در آن گفته شده که اجماع سیاسی ملی مؤثرترین راه برای دست‌یابی به صلح پایدار، آبرومندانه و عادلانه در افغانستان است.

این زنان از سیاست‌مداران خواسته اند که “هرچه عاجل اختلاف‌های فردی و حزبی، تفاوت‌های فکری و اعمال سلیقه‌یی شان را کنار بگذارند” و برای تأمین صلح و منافع ملی در یک صف واحد بایستند.

در نامه از سیاست‌مداران خواسته شده است که در این برهه‌ی حساس تاریخی، از مذاکرات صلح، پاسداری از نظام جمهوری، حقوق بشری مردم به ویژه قربانیان جنگ، افراد دارای معلولیت، زنان و اقلیت‌ها حمایت کنند.

در نامه خطاب به سیاست‌مداران آمده است: “از معامله‌های پنهانی و هویدا با کشورهای دخیل در جنگ افغانستان بپرهیزید و برای تفاهم میان یکدیگر تلاش کنید.”

این نامه در حالی نشر می‌شود که در حال حاضر گفت‌وگوهای صلح متوقف است. از سوی دیگر بر اساس گزارش‌ها در داخل حکومت، اختلاف‌ها برای گزینش اعضای شورای عالی دولت و همچنان برخی اعضای کابینه وجود دارد.

سه روز پیش تفاهم‌نامه‌ی سیاسی میان غنی و عبدالله عبدالله نیز یکساله شد. جانب عبدالله عبدالله گفته است که موارد مهم این تفاهمنامه عملی نشده است و اگر عملی می‌شد، وضعیت افغانستان بهتر از اکنون بود. ریاست جمهوری اجماع سیاسی برای تأمین صلح را نتیجه‌ی این تفاهم سیاسی و دستاورد حکومت خوانده است.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار