اخبار

سرمنشی ناتو: حل مشکلات افغانستان به کار مشترک نياز دارد

مشاور شورای امنيت ملی امريکا: حکومت جديد ايالات متحده توافق‌نامه‌ي صلح با طالبان را بررسی می کند

 

 

سازمان ناتو، در ماه فبروري در مورد آينده حضور خود در افغانستان، بحث مي‌کند.

ينس استولتنبرگ منشي عمومي ناتو اين سخن را در ديدار با مولود چاووش اغلو وزير خارجه ترکيه بيان کرده و گفته که از روند صلح افغانستان حمايت مي‌کند و به عنوان بخشي از اين حمايتش، حضور ناتو در افغانستان را تنظيم خواهد کرد.

استولتنبرگ در ادامه سخنان خود گفته که كشورهاي عضو ناتو هر تصميمي در مورد افغانستان را مشترکاً مي‌گيرند. او افزود، آن‌ها مسوولانه به پيش مي‌روند.

آقاي استولتنبرگ همچنين در مصاحبه با تلويزيون «سي ان بي سي» گفته که خروج نيروها از افغانستان دست‌آوردها در مبارزه‌ي جهاني با تروريزم و توسعه اجتماعي را به خطر مي‌‌اندازد.

او همچنان تاکيد کرده که ماندن آن‌ها در افغانستان هم به معناي دوام دخالت در يک جنگ دشوار نظامي پنداشته مي‌شود.

منشي عمومي ناتو افزوده که با اداره جديد امريکا از نزديک مشوره مي‌کند و به گفتة وي آن‌ها در وضعيت خيلي دشوار اند.

ينس استولتنبرگ در ادامه سخنان خود تصريح کرده که براي حل همه چالش‌ها به کار مشترک اروپا، امريکا و ناتو نياز بوده و مشترکاً تصميم خواهند گرفت.

او گفته: «ما همزمان با چالش‌هاي زيادي روبه رو هستيم. هيچ يک از آن‌ها به تنهايي قابل غلبه نيست. ما بايد کنار هم باشيم. من تنها به امريکا و اروپا اعتقاد ندارم؛ بل به وحدت امريکا و اروپا در ناتو معتقدم.»

ناتو با اکثر فيصله هاي اداره رييس جمهور دونالد ترمپ توافق نداشت. يکي از آن خروج نيروهاي امريکايي از افغانستان بود.

ناتو از روز نخست تصميم امريکا براي خروج نيروهايش از افغانستان گفته بود که خروج سربازان خارجي از افغانستان دست‌آوردها در اين کشور را به خطر مواجه مي‌کند.

امريکا در 29 ماه فبروري سال گذشته توافق‌نامه را با طالبان امضا کرد که بر اساس آن ايالات متحده بايد تا ماه مي امسال همه قواي خود    را از افغانستان خارج کند.

ايالات متحده، پس از توافق با طالبان بخشي از نيروهاي خود را به تدريج از افغانستان خارج کرد.

امريکا اعلام کرد که تا 15 ماه جنوري شمار سربازان خود در افغانستان را تا 2500 سرباز کاهش داده است.

از سويي‌هم حمدالله محب، مشاور شوراي امنيت ملي رياست جمهوري روز شنبه (چهارم دلو) در رشته توييت‌هاي تازه از گفت‌وگوي تيلفون با جيک ساليوان، مشاور امنيت ملي امريکا خبر داده و گفته است: «ما توافق کرديم که براي دست‌يابي به يک آتش‌بس دايمي و يک صلح عادلانه و پايدار در افغانستان دموکراتيک که قادر به حفظ دستاوردهاي دو دهه‌ي گذشته خودش باشد، از حقوق همه افغان‌ها حفاظت و اصلاحات ادامه يابد، تلاش کنيم.»

پس از امضاي توافق‌نامه‌ي صلح امريکا و طالبان هرچند اين گروه به سربازان امريکايي و خارجي مستقر در افغانستان حمله نکرده‌، اما حمله‌هاي اين گروه به نيروهاي امنيتي کشور، انفجار ماين‌هاي مقناطيسي در شهرها و ترورهاي هدف‌مند افزايش يافته است.

مشاور امنيت ملي امريکا در گفت‌وگو با مشاور امنيت ملي رياست جمهوري کشور تاکيد کرده که کاخ سفيد در صدد مرور اين توافق‌نامه است، تا مشخص شود که طالبان چه قدر به تعهدات‌شان عمل کرده‌اند.

ايملي هورن، سخن‌گوي شوراي امنيت ملي امريکا با پخش بيانيه‌يي گفته است که در اين گفت‌وگو آقاي ساليوان تاکيد کرده که امريکا با تلاش ديپلماتيک قوي و منطقه‌يي از روند صلح افغانستان پشتيباني خواهد کرد که هدف آن کمک به دو طرف جنگ براي دست‌يابي به يک راه حل سياسي پايدار و عادلانه و برقراري آتش‌بس دايمي است.

آقاي هورن، مشاور امنيت ملي امريکا همچنان به پشتيباني از دست‌اوردهاي «خارق‌العاده» زنان و دختران افغانستان تاکيد کرده است.

اين در حاليست که روز گذشته شاه محمود قريشي، وزير امورخارجه پاکستان از اداره‌ي جوبايدن رييس جمهوري ايالات متحده خواسته که روند جاري صلح افغانستان و پروسه خروج نيروهاي امريکايي را دنبال کند.

آقاي قريشي به شبکه خبري الجزيره گفته که فکر مي‌کند اداره‌ي بايدن بايد درک کند که فرصتي در افغانستان به وجود آمده و روي آنچه به راه افتاده است تاکيد صورت گيرد، زيرا پس از زمان طولاني اين کشور در مسير درست در حرکت است.

يک روز پيش ازمراسم تحليف جوبايدن، انتوني بلينکن که به عنوان نامزد وزارت خارجه امريکا معرفي شده است گفت که توافق‌نامه امريکا و طالبان را ارزيابي خواهند کرد.

او به سناتوران کشورش گفته که مي‌خواهند محتواي اين توافق‌نامه را بدانند.

بلينکن افزوده که اگر اين توافق‌نامه دست‌آوردها را حفظ نکند کدام نتيجه در قبال نخواهد داشت.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار