اخبار
ستولتنبرگ: حضور ناتو در افغانستان وابسته به شرايط خواهد بود
ديده بان حقوق بشر: بحران بشری در سال 2021 در افغانستان بيشتر می شود
دبیرکل پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) در یک مکالمهی تیلفونی با محمد اشرف غنی، رییس جمهوری کشور گفته است که موقف ناتو دربارهی صلح این کشور تغییر نکرده و حضور آنان در افغانستان بر اساس شرایط خواهد بود.
ینس ستولتنبرگ ناوقت روز گذشته در صفحهی تویتر خود نوشته است: “در مورد روند صلح افغانستان موقف ناتو تغییر نکرده است و حضور ما در (افغانستان) براساس شرایط است. ما همچنان به نیروهای امنیتی افغانستان کمک میکنیم تا اطمینان حاصل کنیم که این کشور هرگز به پناهگاه امن برای تروریزم بینالمللی مبدل نخواهد شد.”
همچنان ریاست جمهوری گفت که در این صحبت تیلفونی دو طرف روند صلح افغانستان را به بررسی گرفته و در باره حمایتهای دوامدار ناتو از نظامیان افغان صحبت کرده اند.
ارگ در اعلامیهیی گفته که دبیرکل ناتو در این صحبت تیلفونی تعهد کرده که پشتیبانی ناتو در راستای آموزش، مشورهدهی و کمک به نظامیان افغان ادامه خواهد یافت.
دبیل کل در حالی بر ادامه حضورش در افغانستان تاکید کرده که به تازهگی ایالات متحده امریکا شمار نیروهای خود را در افغانستان به ۲۵۰۰ نفر کاهش داد.
وزارت دفاع ایالات متحده به تاریخ (۲۶ جدی) با نشر اعلامیهیی به نقل از کرستوفر میلر، سرپرست این وزارت نوشته که فرماندهان امریکایی به این تعداد نیروها میتوانند امریکا، مردم و منافع این کشور را محفوظ نگهدارند.
پیش از این پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) گفته بود که خروج شتابزده نیروهای امریکایی و ایتلاف از افغانستان، این کشور را به “سکوی تروریستهای بینالمللی” مبدل خواهد کرد.
براساس توافق ۲۹ فبروری امریکا-طالبان، تمامی نیروهای امریکایی باید تا ماه می سال ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کنند، اما تا حال واضح نیست که اداره جوبایدن، رییس جمهوری منتخب ایالات متحده امریکا در این خصوص چه تصمیمی را اتخاذ خواهد کرد. در همین حال دیدهبان حقوق بشر ابراز نگرانی کرده که بحران بشری در سال ۲۰۲۱ در افغانستان بیشتر میشود.
پتریشا گاسمن، معاون این سازمان در بخش آسیا گفته که قتلهای هدفمند از جانب طالبان و همهگیری ویروس کرونا، شاید افغانها را با فقر شدید روبهرو کند.
خانم گاسمن به ” رادیو آزادی” گفته: “افغانستان در سال ۲۰۲۰ برای غیرنظامیان خطرناکترین کشور بود. احتمال دارد در سال ۲۰۲۱ هم وضعیت، چنین باشد زیرا طالبان حملههای هدفمند شان را بر غیرنظامیان بیشتر کردهاند، به ویژه بر کارمندان دولتی. این حملهها، همزمان با بحران بشری ناشی از همهگیری ویروس کرونا که باعث بیجا شدن مردم میشود، صورت میگیرد. چنین وضعیت، بخش بزرگی از شهروندان افغانستان را با مشکل روبرو کرده است.”