اخبار

سازمان ملل: در یک سال گذشته بیشتر از سه میلیون تن در جهان آواره شده اند

 

کميسر عالي پناهنده‌گان سازمان ملل در تازه‌ترين گزارش خود اعلام کرده که با وجود مشکلات و محدوديت‌هاي ناشي از شيوع ويروس کرونا در جهان، در سال گذشته ميلادي سه ميليون نفر به جمعيت آواره‌گان جهان افزوده شده است.

افزون بر محدوديت‌هاي ناشي از کرونا، به ويژه بسته شدن مرزها در بسياري از کشورها، مواردي چون جنگ، اعمال خشونت‌هاي گسترده و تغييرات اقليمي، سبب شده‌اند که جمعيت آواره‌گان با خطرهاي جدي مواجه شوند.

بر اساس گزارش سازمان ملل، در حال حاضر جمعيت آواره‌گان جهان به 84 ميليون و 400 هزار نفر رسيده است که معادل جمعيت کشوري مثل آلمان است.

کشورهايي چون فلسطين، ونزويلا، يمن، سوريه و موزامبيک و اريتره از جمله کانون‌هاي آواره‌گان در جهان در سال 2020 محسوب مي‌شوند.

در يمن بر اساس گزارش سازمان ملل، پس از 7 سال جنگ داخلي، حدود 4 ميليون نفر که بخش عمده آنها را زنان و کودکان تشکل مي‌دهند، مجبور به ترک خانه‌هاي خود شده‌اند.

دفتر کميسر عالي پناهنده‌گان سازمان ملل پيشتر هشدار داده بود که با توجه به خروج نيروهاي نظامي خارجي از افغانستان و احتمال افزايش حملات مرگ‌بار، احتمالاً اين کشور نيز شاهد افزايش آواره‌گان و پناهجويان خواهد بود. بر اساس گزارش اين سازمان، در حال حاضر 4 و نيم ميليون شهروند افغانستان در داخل اين کشور آواره هستند و دو و نيم ميليون نفر که بخش زيادي از آن‌ها در ايران زنده‌گي مي‌کنند، راهي خارج از افغانستان شده‌اند.

در جريان شيوع ويروس کرونا در جهان، بيش از 160 کشور جهان اقدام به بستن مرزهاي خود کردند و از اين ميان، 99 کشور اقدامات خاصي براي موارد استثنايي که ممکن است براي پناهجويان رخ دهد، پيش‌بيني نکرده بودند و اين موضوع مشکلات پناهجويان را بيشتر کرده است.

بر اساس گزارش سازمان ملل در سال 2020، علاوه بر جمعيت آواره‌گان، بيش از 4 ميليون نفر هم دنبال پناهنده‌گي در کشورهاي مختلف بوده‌اند.

در حال حاضر ترکيه با ميزباني از 3.7 ميليون نفر پناهجو که به طور عمده در طول سال‌هاي گذشته از سوريه به اين کشور آمده‌اند، بيشترين تعداد پناهجو را به خود اختصاص داده است.

بر اساس اين گزارش، در طول سال‌هاي 2018 تا 2020، حدود يک ميليون نوزاد در ميان جمعيت پناهنده‌گان متولد شده است و 42 درصد از جمعيت کل پناهنده‌گان جهان را افراد زير 18 سال تشکيل مي‌دهند.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار