سرمقاله

رهایی زندانیان طالبان ظلم بر مردم افغانستان است!

 

طالبان از امریکا خواسته اند که به تعداد هفت هزار زندانی دیگر آنها از زندان های کشور آزاد شوند.

طالبان این درخواست را مبنی بر توافق‌نامه شان با زلمی خلیل زاد نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان که چندماه پیش در دوحه به امضا رسید، کرده اند. بنابر همان توافق‌نامه امریکا حدود پنج هزار زندانی طالبان را آزاد کرد.

این زندانیان قرار بود که راه زنده گی صلح آمیز را اختیار کنند، اما برخی از این زندانیان آزاد شده دوباره به جنگ و خشونت رو آوردند و دست به جنایات غیر اسلامی و انسانی زدند.

پس از این که مذاکرات صلح میان هیأت مذاکره کننده دولت افغانستان و نماینده گان طالبان در دوحه آغاز شد، خوشبینی های به وجود آمد که ممکن جنگ های خونین در کشور پایان یابد.

اما در جریان مذاکرات صلح نه تنها که طالبان دست از خشونت و خون ریزی برنداشتند، بل دامنه‎ی جنگ های آنها گسترش یافت و تعداد زیادی را طالبان در کارگذاری ماین ها و حملات انتحاری به قتل رسانیدند.

به همین گونه برخلاف توافق‌نامه میان امریکا و طالبان، حملات بر مرکز شهرها آغاز گردید و طالبان می خواستند که حداقل ولایت هلمند را سقوط بدهند که این پیشروی آنها با فداکاری نیروهای امنیتی کشور خنثا گردید.

اکنون هم گفته می شود که طالبان با گرم شدن هوا حملات بسیار گسترده را آغاز می کنند و به همین منظور برای این حملات آماده گی می گیرند و جبهات شان را اکمال می دارند.

یعنی طالبان قصد دارند که با بیرون شدن نیروهای امریکایی، به شهرها حمله نظامی کنند و سرانجام نظام را در افغانستان سقوط بدهند وبه اصطلاح امارت اسلامی شان را دوباره در کشور قایم کنند.

ممکن عدم علاقه طالبان به پیشبرد مذاکرات صلح همین فکر باشد که آنها باید با زور نظامی حکومت را سرنگون کنند.

حال با همین وضعیت طالبان از امریکایی ها خواسته اند که زندانیان دیگر آنها آزاد شوند.

اگر حکومت افغانستان بار دگر با فشار امریکایی ها، زندانی های دیگر طالبان را آزاد کند، متوصل به یک جنایت نابخشودنی خواهد شد.

تا زمانی که در رفتار و فکر طالبان تغییر قابل ملاحظه رونما نشود و آنها صلح را بر جنگ ترجیح ندهند و دست از خشونت و آدم کشی نکشند، رهایی زندانیان طالبان، ظلم و خیانت بزرگ به مردم افغانستان خواهد بود که باید جلو آن گرفته شود.

به همین گونه اگر طالبان فکر می کنند که با هجوم نظامی تمام قدرت را می گیرند باید حکومت و نیروهای مقاومت برای این هجوم آماده گی داشته باشند.

با توجه به همین ملاحظات، باید امریکایی ها در تعامل شان با طالبان تنها منافع خود شان را در نظر نگیرند و پابند میثاق های بین المللی باشند.

طالبان هنوزهم در فهرست گروه های هراس افگن قرار دارند الی زمانی که در رفتار و فکر آنها تغییر مثبت نیاید، نه تحریم ها علیه طالبان رفع شود و نه از فهرست گروه های هراس افگن بیرون ساخته شوند.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار