فرهنگ و هنر

رسانه‌ها می‌توانند خارزارهای سياسی را به گلزارهای فرهنگی مبدل نمايند

فهيم کوهدامنی

رسانه هاي تصويري افغانستان توانسته درب خانه هاي شهروندان تاجيکستان، ايران، ازبيکستان و پاکستان را بدون ممانعت باز و همنشين آنها شود.

برنامه هاي خبري، تفريحي، سرگرمي و سياسي اين رسانه ها توانسته بالاي اذهان مردم اين کشورها تأثير خود را داشته باشد که بارها از مقامات تاجيکستاني شنيدم که آنها بيننده خبرها و بحث هاي طلوع نيوز هستند و ساير اعضاي خانواده هاي شان  سريال هاي طلوع را تماشا مي‌کنند و جوان هاي شان هم بيننده AMC tv هستند.

اما هيچکدام از اين رسانه ها در آن کشور  و يا کشورهاي ديگر  همسايه ما  دفتر رسمي و خبرنگار ندارند تا شهروندان آن کشور ها  بيشتر خود شان را شريک در جمع مخاطبان اين تلويزيون ها بشمارند.

موضوع مهم ديگر  معرفي توليدات و پيداوار کشور ما به شهروندان کشورهاي منطقه و آگاهي مردم ما از توليدات آنها است که با گسترش روابط تجارتي ميان کشورهاي منطقه  آنهم با عبور کالاي تجارتي از مسير کشورما بين کشورهاي جنوب آسيا و آسياي ميانه تأثير زياد بالاي امنيت در افغانستان و تضعيف  فعاليت هاي گروه هاي تبهکار به جا خواهد گذاشت.

رسانه ها مي‌توانند دريچه خوب ايجاد رابطه  تجارتي و فرهنگي  ميان همه کشورهاي منطقه باشند.

رشته هاي فراموش شده فرهنگي مردمان  اين خطه را نيز  همين رسانه ها مي‌توانند  زنده کنند و خارزارهاي سياسي را به گلزار فرهنگي مبدل نمايند.

تاجيکستان:

در اين ميان  جايگاه خاص خودش را دارد، در تماشاي تلويزيون هاي افغانستان  هيچ ممانعتِ وجود ندارد.

همه مردم آن  چنان به تلويزيون هاي کشورما علاقه‌مند هستند که گويا تلويزيون هاي خودشان (تاجيکستاني)  است اين رسانه ها.

تماشاي تلويزيون هاي ما باعث شده که نسل نو آن کشور  برعلاوه خط پارسي  به لهجه  دري رايج در کابل نيز بلد شوند و حتا صحبت نمايند.

واژه هاي سچه دري  جاي واژه ها و عبارات روسي را در صحبت هاي روزانه مردم گرفته و مردم همه مناطق تاجيکستان از اوضاع و احوال روزانه کشورما آگاهي دارند.

همه مناسبت ها ، برنامه هاي فرهنگي و اجتماعي ما را به دقت تماشا مي‌کنند و در مورد آنها نيز قضاوت هاي شان را دارند.

شخصيت هاي فرهنگي قديم و معاصر ما به آنها کاملاً آشنا است ولي  نياز است که براي معرفي بيشتر آثار نويسنده گان کشور ما  تلاش هاي مستمر صورت بگيرد که وزارت فرهنگ و اقوام و قبايل در اين راستا نقش بارز دارند، اما ساير وزارت ها نيز بايد در اين بخش ها  تلاش نمايند.

نياز است تا آثار چاپ شده ادبي و هنري ما بصورت صوتي نيز تهيه شود تا همه شهروندان آن کشور  بتوانند آن را بشنوند چون تا هنوز هستند تعداد زيادي در تاجيکستان که به خط پارسي (خط نياکان شان)  بلديت ندارند.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار