اخبار

دبيرکل ناتو: وضعيت امنيتی افغانستان، همچنان شکننده و پرچالش است

 

ينس استولتنبرگ، دبيرکل ناتو وضعيت امنيتي افغانستان را همچنان شکننده و پرچالش خوانده و گفته است که بدون شک تصميم براي بيرون ‌کردن نيروهاي ناتو خطراتي را براي اين کشور به دنبال خواهد داشت.

ينس استولتنبرگ، روز گذشته در يک نشست خبري در بروکسل، گفته که خروج نيروها به معناي قطع رابطه با افغانستان نيست، بلکه اين پيمان حضور غيرنظامي خود را براي حمايت از نظاميان افغان در آن کشور حفظ مي‌کند.

وي بيان داشت که بدون شک با خروج قواي ناتو، افغانستان با چالش‌هاي جدي روبرو است و هيچ راهي آسان براي پيشرفت وجود ندارد.   دبیرکل ناتو تأکید کرده که در برخی از مراحل، افغان‌‌ها باید مسوولیت کامل آینده خود را به عهده بگیرند. او افزود که تنها راه دستیابی به صلح پایدار در افغانستان روند صلح متعلق به افغان‌‌ها و به رهبری افغان‌‌ها است.

او افزوده: “اکنون ماموریت نظامی به صفر می‌رسد. اما با ختم ماموریت نظامی خود، در حال افزایش حمایت خود از افغانستان به روش‌های دیگر هستیم. اول از همه، ما حضور غیرنظامی خود را در افغانستان حفظ می‌کنیم تا به نهادهای امنیتی افغانستان مشاوره دهیم و ظرفیت‌سازی کنیم…ما قصد داریم آموزش‌های خارج از کشور را برای نیروهای امنیتی افغانستان ارایه دهیم.”

ینس استولتنبرگ بیان داشت که وضعیت امنیتی افغانستان، همچنان بسیار دشوار و پرچالش است، و بدون شک تصمیم برای بیرون‌کردن نیروهای ناتو خطراتی را برای آن کشور به دنبال خواهد داشت.

او گفته: “همچنین با حضور خود خطرات بیشتر را برای شرکای خود ایجاد خواهیم کرد، جنگ بیشتر، تلفات بیشتر و حتی نیاز به افزایش شمار سربازان، پس تصمیم گرفتیم ظرف چند هفته به ماموریت خود پایان دهیم. من فکر می‌کنم ما باید درک کنیم که هدف هرگز ماندن همیشه در افغانستان نبود.”

دبیرکل ناتو از توانمندی نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان ستایش کرد و گفت که اکنون آن‌‌ها مسوول امنیت کشورشان است و با توجه به چالش‌های موجود، ناتو به حمایت از این نیروها ادامه می‌دهد.

قرار است که نشست وزیران خارجه و دفاع کشورهای عضو ناتو امروز برگزار ‌شود که در آن روی افغانستان هم بحث خواهد شد.

در همین حال اعضای مجلس نماینده‌گان با ابراز نگرانی از بدتر شدن وضعیت امنیتی و گسترش روز افزون جنگ، می‌گویند که حملات طالبان در ولسوالی‌ها جریان دارد و حتا حملات این گروه تا مراکز شهرها و ولایت‌ها نیز رسیده است.

اعضای مجلس مجلس تأکید می‌کنند که حملات‌ طالبان به گونه‌ی شبانه‌روزی جریان دارد و حکومت برای بهبود وضعیت امنیتی هیچ تدابیری روی دست ندارد.  از سویی‌هم شماری از اعضای مجلس نماینده‌گان حکومت را برای تأمین امنیت به بی‌برنامه‌گی متهم می‌کنند و می‌گویند که حکومت از فرصت پیش آمده برای صلح هم نتوانسته است استفاده‌ی درست کند.

ابدال محمدی، از اعضای مجلس نماینده‌گان می‌گوید: “حکومت افغانستان به خصوص در رأس رییس‌جمهوری برای وضعیت ناگوار که است هم وضعیت امنیتی هم اقتصادی و وضعیت صحی که تمامش خراب است یک برنامه واضح برای بهبودی وضعیت ندارد، متأسفانه پروسه صلح هم رفته رفته به ناامیدی می‌رود و حکومت نتوانست از این پروسه یک چیزی بگیرد.”

احمد جاوید جیحون، معاون اول مجلس نماینده‌گان تأکید می‌کند که ادامه‌ی خشونت‌ها پیروز ندارد و تنها راه‌حل در افغانستان مشارکت سیاسی و اتحاد است. «ادامه خشونت‌ها و قتل‌های هدف‌مند، حملات بر مردم ملکی و تداوم جنگ در گوشه و کنار افغانستان نگران‌کننده است. هر روز هم‌وطنان ما بسته‌گان و عزیزان خویش را از دست می‌دهند. به صراحت باید گفت که تشدید خشونت‌ها و ادامه جنگ، یک پالیسی باخت-باخت است و هیچ پیروز ندارد و بازنده اصلی مردم عادی جامعه هستند. به نماینده‌گی از خانه ملت به مخالفین صدا می‌کنم که تنها راه‌حل بر قضیه افغانستان مشارکت سیاسی و اتحاد است.”

این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شود که از آغاز گفت‌وگوهای صلح میان حکومت و گروه طالبان خشونت‌ها در کشور جریان داشته و با خروج نیروهای خارجی از کشور جنگ در میدان‌های نبرد شدت گرفته است. در عین حال از گفت‌وگوهای صلح که قرار بود پس از عید فطر از سر گرفته شود نیز تاکنون خبری نیست.

از سوی دیگر راهبرد آینده ناتو در افغانستان یکی از بحث‌های اصلی نشست روزسه‌شنبه (11 جوزا) وزیران خارجه و دفاع عضو ناتو است.

این نشست به صورت آنلاین تحت ریاست ینس ستولتنبرگ سرمنشی ناتو و وزیران 30 کشور عضو برگزار‌می‌شود.

این در حالی است که روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان به تاریخ اول می (11 ثور) به گونهٔ رسمی آغاز شد و قرار است تا 11 سپاتمبر امسال تمامی نیروهای امریکایی و ناتو، این کشور را ترک کنند.

پیش از این رییس جمهور افغانستان گفته بود که با خروج نظامیان خارجی از افغانستان، کشورش در مناسبات بین¬‌المللی به انزوا نمی¬‌رود و فصل جدیدی از روابط در حال شکل‌گیری است.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار