اخبار

داکتر عبدالله:  ميزان خشونت‌های موجود در افغانستان پذيرفتنی نيست وجامعه جهانی بايد برطالبان فشار واردکند

 

رییس شورای عالی مصالحه‌ ملی از جامعه‌ی بین‌المللی و کشورهای منطقه خواست تا فشار لازم را بالای طالبان و کشورهایی که بالای طالبان نفوذ دارند افزایش دهند تا طالبان از فرصت موجود برای قطع جنگ استفاده نمایند و دوباره به میز مذاکره برگردند.

داکتر عبدالله عبدالله که در سومین نشست کمیسیون امور منطقه‌یی و بین‌المللی شورای عالی مصالحه‌ ملی صحبت می‌کرد بیان داشت که میزان خشونت‌های موجود در افغانستان قابل قبول نیست.

وی گفت: متأسفانه در دور دوم مذکرات برخلاف توقعات ما و مردم افغانستان پیشرفت قابل ملاحظه‌ای صورت نگرفته است. از تصمیم ایالات متحده‌ امریکا برای بازنگری توافقنامه دوحه و ارزیابی پابندی طرف‌ها به مفاد این توافقنامه استقبال می‌کنیم.

او افزود، با وزیر امورخارجه ایالات متحده در مورد سیاست این کشور و وضعیت در افغانستان صحبت تیلفونی داشتم. دو طرف بر تسریع روند مذاکرات تاکید کردیم. امیدواریم ایالات متحده‌ی امریکا با در نظرداشت اوضاع و شرایط تصمیم مناسب اتخاذ نماید. از تصمیم وزیران دفاع ناتو و پیام‌های مثبت کشورهای عضو این سازمان در مورد افغانستان اسقبال می‌نماییم.

رییس شورای عالی مصالحه‌ ملی در ادامه‌ صحبت‌های خود افزود: در سطح داخلی اجماع در حمایت از تلاش‌های صلح وجود دارد و برای تقویت این اجماع فعالیت‌های مشترک نیز ادامه دارد. در سطح شورای عالی مصالحه‌ی ملی فعالیت‌های جریان دارد و کمیسیون‌های اين شورا به فعاليت‌هاي خويش آغاز نموده‌اند.

داکتر عبدالله در بخش ديگر از صحبت‌هاي خود علاوه کرد: ميزان خشونت‌هاي موجود در افغانستان قابل قبول نيست و بايد اين خشونت‌ها و هدف‌گيري‌هاي کور پايان يابد. خشونت‌ها و قتل‌هاي هدفمند حکومت و هيأت افغانستان را در بحث ادامه مذاکره با طالبان در وضعيت دشواري قرار داده است.

رييس شوراي عالي مصالحه‌ ملي از جامعه‌ي بين‌المللي و کشورهاي منطقه خواست تا فشار لازم را بالاي طالبان و کشورهايي که بالاي طالبان نفوذ دارند افزايش دهند تا طالبان از فرصت موجود براي قطع جنگ استفاده نمايند و دوباره به ميز مذاکره برگردند.

محمدحنيف اتمر وزير امور خارجه‌ جمهوري اسلامي افغانستان درباره‌ي آخرين تلاش‌ها و طرح‌هاي منطقه‌يي و بين‌المللي در حمايت از تلاش‌هاي صلح صحبت کرد.

آقاي اتمر در چهار محور براي اشتراک کننده‌گان معلومات داد:” 1- ديپلوماسي منطقه‌يي و مطرح کردن نگراني‌هاي افغانستان در باره افزايش خشونت‌ها و استفاده‌ي تبليغاتي طالبان از سفرهاي منطقه‌يي، سفرهاي قريب الوقوع وزير خارجه و هيأت افغانستان به ماسکو و اسلام آباد براي بحث پيرامون تلاش‌هاي صلح و کار مشترک با کشورهاي آسياي ميانه. 2- بحث و مشوره‌هاي ساختارمند و نهادي با ايالات متحده‌ امريکا در مرحله‌ي بازنگري. 3- ديپلوماسي علما در سطح جهان اسلام و نامشروع خواندن جنگ در افغانستان و 4- ديپلوماسي زنان در حمايت از تلاش‌هاي صلح در همآهنگي با نهادهاي داخلي و بين‌المللي”.

سپس آقاي معصوم استانکزي رييس هيأت مذاکره کننده‌ي جمهوري اسلامي همراه با اعضاي هيأت از دوحه صحبت نمود و درباره‌ي دور دوم مذاکرات، چالش‌ها و راه حل‌ها براي اشتراک کننده‌گان معلومات داد.

آقاي استانکزي گفت: ما با هدايت‌ها و راهنمودهاي مشخص براي مذاکره به دوحه آمديم و به طالبان گفتيم آماده هستيم در بخش آتش بس و نظام وارد صحبت شويم، اما متأسفانه طرف طالبان با بهانه‌تراشي از حضور در مذاکره خود داري کرد.

آقاي استانکزي گفت و هيأت جمهوري اسلامي در دوحه حضور دارد و آماده است هر لحظه مذاکره را با طالبان آغاز نمايد.

بعد از آن سفرا و نماينده‌گان سازمان‌هاي بين‌المللي صحبت و همچنان سوال‌هاي خويش را در مورد قضاياي صلح مطرح کردند. آنان در مجموع بر آغاز مجدد مذاکرات و برگشت طالبان به ميز مذاکره، کاهش و توقف فوري خشونت‌ها و قتل‌هاي هدفمند و اجماع داخلي، منطقه‌يي و بين‌المللي در حمايت از تلاش‌‌هاي صلح تاکيد کردند.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار