اخبار

خلیل‌زاد:  اگر طالبان به صلح تکمین نکنند با جبهه‌ی جمهوریت می‌ایستیم

محب: باداران طالبان به این گروه اجازه‌ی صلح نمی‌دهند

زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی ویژه ایالات متحده امریکا برای صلح افغانستان تاکید کرده است که اگر گروه طالبان صلح و سازش را انتخاب نکنند، امریکا در کنار شهروندان افغانستان که برای حفظ جمهوریت تلاش می‌‌کنند، خواهد ایستاد.

آقای خلیل‌زاد ناوقت روز گذشته (۱۷ ثور) در رشته پیام‌های در صفحه‌ی توییترش نوشته است: “اگر طالبان صلح و آینده مبتنی بر اجماع و سازش را انتخاب نکنند، در آن صورت ما در کنار افغان‌های خواهیم بود که برای حفظ جمهوری تلاش می‌کنند.”

آقای خلیل‌زاد همچنین “وحدت سیاسی جمهوری” را به هدف برقراری صلح و ثبات در این کشور ضروری دانسته است.

نماینده‌ی ویژه ایالات متحده‌ امریکا برای صلح افغانستان همچنین گفته است که اجماع بی‌نظیری برای صلحدر این کشور به وجود آمده است که ریشه در پشتیبانی از توافق از راه گفت وگو، پایان دادن به خشونت و رد تلاش‌ها برای تحمیل راه حل نظامی دارد.

او بار دیگر از طرف‌های درگیر و به ویژه رهبران سیاسی افغانستان خواسته است که باید از فرصت پیش آمده برای پایان جنگ ۴۰ ساله در این کشور استفاده کرده و با هم مذاکره کنند.

آقای خلیل‌زاد افزوده است: “اجماع بین‌المللی تنها در مورد صلح خلاصه نمی‌شود، بلکه با ورود افغانستان به مرحله‌ی جدید، جهان همچنین در پشتیبانی از این کشور ثابت‌قدم می‌ماند.”

در همین حال حمدالله محب، مشاور امنیت ملی ریاست جمهوری کشور تاکید می‌کند که باداران طالبان به این گروه اجازه نمی‌دهند که با دولت و مردم افغانستان صلح کنند.

آقای محب که روز شنبه (18 ثور) در یک نشست مشترک خبری با مقام‌های امنیتی و دفاعی کشور در کابل صحبت می‌کرد، گفت که طالبان زیر نفوذ مستقیم پاکستان قرار دارند و رهبران این گروه بیشتر در پاکستان به سر می‌برند.

آقای محب افزود که با وجود داغ شدن گفت‌وگوهای صلح در ماه‌های پسین، باداران طالبان (پاکستان) به این گروه اجازه‌ی صلح را نداده‌اند. به گفته‌ی او، این موضوع باعث شده که طالبان به جنگ خود در افغانستان ادامه دهند.

مشاور شورای امنیت ملی ریاست جمهوری تصریح کرد که طالبان ممکن به دستور پاکستان تلاش کنند مناطقی را به کنترل خود درآورند، اما توانایی حفظ این مناطق را نخواهند داشت و با دریافت تلفات گسترده‌یی عقب‌نشینی خواهند کرد.

آقای محب با اشاره به افزایش حمله‌های طالبان در هفته‌های پسین گفت که این گروه تلاش کرد مناطقی را در هفت ولایت کشور در تصرف خود درآورد، اما جنگ‌جویان طالبان در بغلان و هلمند به صورت جدی سرکوب شده‌اند.

مشاور شورای امنیت ملی خاطرنشان کرد که به باور حکومت افغانستان، بهترین راه برای پایان جنگ در کشور گفت‌وگوهای صلح است، اما طالبان که سرگرم فعالیت‌های تروریستی، جرمی و قاچاق مواد مخدر هستند از گفت‌وگوهای صلح سر باز می‌زند.

این در حالی است که روز گذشته نماینده گان ویژه‌ی اتحادیه‌ی‌ اروپا، ناتو، آلمان، فرانسه، ایتالیا، ناروی، بریتانیا و ایالات متحده در اعلامیهٔ مشترک از طالبان خواستند تا حملات اعلام نشده‌ای بهاری خود را متوقف کنند.

آنان حملات علیه غیر نظامیان را محکوم کرده و نماینده‌گان ویژه این کشور‌ها خواستار توقف فوری ترورهای هدفمند علیه رهبران جامعه مدنی، روحانیون، خبرنگاران، کارمندان رسانه‌ای، مدافعان حقوق بشر، کارمندان صحی و غیرنظامیان شده اند.

در بیانیه‌ همچنین از طرف‌های درگیر خواسته شده تا اقدامات فوری و ضروری را جهت کاهش خشونت و ایجاد فضای مناسب برای رسیدن به یک توافق سیاسی اتخاذ کنند.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار