اخبار
جهت تسريع و تقويت روند صلح رييسجمهور با اعضای پارلمان و سياسيون مشوره کرد
جهت تسريع و تقويت روند صلح
رييسجمهور با اعضاي پارلمان و سياسيون مشوره کرد
ریاست جمهوری مشورتهایی را با شورای ملی و رهبران سیاسی برای تسریع و تقویت روند صلح آغاز کرده است.
با آنکه دور دوم گفتوگوهای صلح دوحه پس از حدود یک ماه توقف از سر گرفته شد، رییس جمهور غنی برای پیشرفت روند مذاکرات با برخی سیاستمداران و اعضای مجلس نمایندهگان نشستهای جداگانه برگزار کرد.
آقای غنی شام روزگذشته در دیداری با شماری از اعضای مجلس نمایندهگان گفته که افغانستان بیشتر از هر زمانی در موقعیت بهتری برای رسیدن به صلح دایمی قرار دارد.
در خبرنامهیی که از سوی ارگ ریاست جمهوری نشر شده به نقل از آقای غنی آمده است: “افغانستان بیشتر از هر زمانی در یک موقعیت بهتری برای رسیدن به يک صلح پايدار قرار دارد. در ماههاي آينده در اين بخش مشورههاي دوامدار با شوراي ملي صورت ميگيرد. اين يک فرصت است، به ويژه تصميم ناتو براي خارج نشدنش، اين يک پيام بزرگ است براي افرادي که (طالبان) فکر ميکنند که مردم با عذر و زاري به پيششان ميروند. حالا زمينه براي مذاکرات جدي که به يک راه حل برسيم فراهم ميشود.”
رييس جمهوري کشور در حالي از مشوره در پيوند به روند صلح با شوراي ملي خبر ميدهد که پيش از اين برخي از اعضاي مجلس نمايندهگان شکايت داشتند که درباره صلح با آنان مشوره لازم صورت نميگيرد.
پيش از اين مير رحمان رحماني رييس مجلس نمايندهگان از ايجاد يک کميسيون در رابطه به مذاکرات صلح به رهبري خودش خبر داده بود، موضوعي که با مخالفت برخي اعضاي اين مجلس مواجه شده بود.
آقاي رحماني، در ديداري با رييس جمهوري، طالبان را مسوول توقف گفتوگوهاي صلح خوانده است.
رحماني گفت: “طالبان عامل اصلي توقف گفتوگوهاي صلح استند و با گذاشتن شرايطي که نه براي مردم افغانستان قابل قبول است و نه هم سبب تأمين صلح ميشود، ميز گفتوگوها را ترک کردند و به دنبال اين استند که منافع گروهي خود را بر مردم ما تحميل کنند.”
اين در حالي است که تيمهاي مذاکراتي حکومت افغانستان و گروه طالبان پس از حدود يک ماه توقف گفتوگوها، روز يکشنبه هفته جاري نشستي را با هم برگزار کردند و فيصله کردند که گفتوگوها را ادامه ميدهند.
در همين حال رييس جمهور براي ايجاد اجماع سياسي، پيشرفتهاي اخير در روند صلح و پايان دادن به خشونتها با برخي مقامهاي پيشين حکومتي و رهبران جهادي ديدارهاي جداگانهاي انجام داده است.
دواخان مينهپال، معاون سخنگوي رياست جمهوري به رسانهها گفته که آقاي غني روز گذشته با حامد کرزي، رييس جمهور پيشين، يونس قانوني و کريم خليلي، معاونان پيشين رياست جمهوري و محمد محقق، مشاور ارشد رييس جمهور در امور امنيتي ديدار کرده است.
با به ميان آمدن حکومت جديد به تاريخ بيستم جنوري در امريکا، ادارهي جو بايدن اعلام کرد که توافقنامهي صلح با طالبان را بررسي ميکند.
اين اقدام حکومت جديد امريکا با استقبال حکومت افغانستان مواجه شد، اما گروه طالبان بر تطبيق توافقنامهي صلح امريکا با اين گروه تاکيد ميکند.
در همين حال شماري از آگاهان امور به اين باورند که فشارهاي بينالمللي بر طالبان سبب شده تا خشونتها را کاهش دهند، زيرا همهي کساني که در موضوع صلح افغانستان درگير اند، به اين باورند که طالبان مطابق به موافقتنامهي دوحه عمل نکردهاند.
فيضالله جلال، استاد دانشگاه و کارشناس سياسي گفته که فشارهاي بينالمللي و حاضرنشدن امريکا براي بيرونکردن سربازانش از افغانستان سبب شده است تا طالبان با کاهش خشونتها موافقت کنند.
عتيقالله امرخيل، آگاه نظامي تاکيد کرده که سازمان پيمان آتلانتيک شمالي يا ناتو در نشست وزيران دفاع اين سازمان تصميم گرفت تا فرارسيدن زمان مناسب، افغانستان را ترک نکند که اين موضوع روي طالبان تأثير کرده است. به گفتهي آقاي امرخيل، اميدواري وجود دارد که ميزان خشونتها در کشور کاهش يابد.
اين گفتهها در حالي مطرح ميشود که رييسجمهور غني چند روز پيش در گفتوگو با بيبيسي گفته که صلح مهمتر از تکميلشدن دورهي کاري پنجسالهاش است.
آگاهان نظامي ميگويند که رفتار نرم رييسجمهور غني با طالبان نيز روي کاهش ميزان خشونتها اثرگذار است.