سیاسی

جنگ هلمند؛ بيشتر از يک هزار خانواده آواره شدند

  ریاست امور مهاجرین و عودت کننده‌گان هلمند گفته که در پی شدت جنگ، از روز یکشنبه به این‌سو در حومه‌های شهر لشکرگاه و چندین ولسوالی این ولایت میان نیروهای امنیتی و دفاعی و افراد گروه طالبان، حدود یک‌هزار خانواده از مناطق اصلی‌شان آواره شده‌اند.

رسانه‌ها به نقل از سید محمد رامین، رییس اداره مهاجران و عودت کننده‌گان ولایت هلمند گزارش کردند که بسیاری خانواده‌ها از لشکرگاه و ولسوالی‌های ناوه و نادعلی مجبور به ترک خانه های‌شان شده اند.

آقای رامین گفته: “به دلیل جنگ و خشونت‌ها، حدود یک‌هزار خانواده از خانه های‌شان بی‌جا شده اند، که مردم ولسوالی ناوه، مناطق عینک، بولان، قلعه‌ی بست، باباجی و بشران هستند.”

در برخی گزارش‌ها تعداد خانواده‌های بی‌جا شده در هلمند، خیلی زیادتر از این خوانده شده است.

مسوولان محلی هلمند گفته اند که آخرین حمله‌ی جنگ‌جویان طالبان بیشتر بر شهر لشکرگاه مرکز این ولایت متمرکز بود که تا حد زیاد به عقب رانده شده است.

اما شورای ولایتی هلمند گفته که در جریان حمله بر کمربند امنیتی لشکرگاه، شماری از پاسگاه‌های امنیتی به دست طالبان افتاده، ۸ سرباز کشته و ۱۹ تن دیگر زخمی شده اند.

جنرال نظر علی واحدی، معاون ریاست امنیت ملی هلمند روز گذشته به رسانه‌ها گفت که شهر لشکرگاه، هرگز به دست طالبان سقوط نخواهد کرد.

او گفت: “لشکرگاه هرگز سقوط نخواهد کرد. به شما اطمینان می‌دهم که این حملات چریکی است. یا صوف می‌زنند، یا ماین فرش می‌کنند، یا موتر بم و انتحار، توانایی جنگ رویاروی را ندارند.”

والی هلمند نیز اطمینان داده است که نیروهای تازه نفس برای تأمین امنیت به شهر لشکرگاه رسیده اند.

اما باشنده‌گان هلمند که از آغاز جنگ‌های اخیر در شبکه‌های اجتماعی کمپاین”هلمند را نجات دهید” را آغاز نموده، در مورد وضعیت ابراز نگرانی کرده اند.

عبدالصبور قانع، معین امنیتی وزارت داخله که در رأس یک کمیسیون نظامی به هلمند رفته روز گذشته در شهر لشکرگاه گفت، در نتیجه‌ی درگیری‌های اخیر بیش از ۱۰۰ جنگجوی طالبان کشته شده اند که ۸ تن آن‌ها قوماندان‌های مهم هستند.

وزارت دفاع کشور نیز گفته که ۲۲ تبعه‌ی پاکستان و اعضای شبکه‌ی القاعده شامل کشته شده‌گان هستند.

گروه طالبان با نشر خبرنامه‌یی کشته شدن ۲۲ عضو شبکه‌ی القاعده در هلمند را “تبلیغات” خوانده گفته که در هلمند هیچ عضو شبکه‌ی القاعده وجود ندارد.

قاری یوسف احمدی یک سخن‌گوی دیگر طالبان گفته که در جنگ‌های اخیر در هلمند صرف یک تن از جنگ‌جویان آن‌ها کشته و چهار تن دیگر زخمی شده اند. وضعیت کنونی در هلمند، سبب نگرانی رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز شده است.

شهرزاد اکبر  رییس کمیسیون حقوق بشر افغانستان در واکنش به گسترش جنگ هلمند و وضعیت بد غیر نظامیان در این ولایت گفته  که جنگ، آواره‌گی، مصیبت، ترس و فاجعه تا کی در هلمند ادامه خواهد یافت.

او طالبان را مسوول خون‌ریزی اخیر خوانده و گفته  این گروه خواست مردم را برای آتش‌بس نپذیرفته اند.

به اساس توافق‌نامه‌ای ۲۹ فبروری سال گذشته بین طالبان و اداره‌ی دونالد ترمپ رییس جمهور پیشین امریکا، تاریخ خروج نیروهای امریکایی از افغانستان اول ماه می تعیین شده بود.

اما جو بایدن رییس جمهوری امریکا گفته که خروج همه نیروهای این کشور از افغانستان تا ۱۱ سپتامبر پایان می‌یابد.

از اول ماه می به این‌سو، حملات طالبان در مناطق مختلف افغانستان افزایش یافته است.

امرالله صالح معاون اول رییس جمهوری نیز روز گذشته در توییتر خود نوشته که طالبان از ماه فبروری سال ۲۰۲۰ میلادی تا اکنون برای یک ثانیه هم، “خشونت و ترور”‌شان را متوقف نکرده اند.

طی چند روز گذشته، در مورد ناامنی‌ها از ولایت‌ها ارزگان، زابل، خوست، فاریاب، کاپیسا، بغلان، غزنی، فراه و سایر ولایت‌ها افغانستان نیز گزارش داده شده است.

 

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار