اخبار
جان سوپکو: خروج پيمانکاران خارجی برای ارتش افغانستان ويرانگر خواهد بود
جان سوپکو بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان گفته که خروج هزاران پیمانکار خارجی نیروهای ارتش افغانستان، میتواند برای این نیروها ویرانگر باشد.
آقای سوپکو بازرس ویژه امریکا در یک نشست مجازی در اندیشکده “مرکز مطالعات استراتیژیک و بینالمللی” در واشنگتن گفت که تا ماه اکتبر بیش از 18 هزار پیمانکار از جمله 6 هزار امریکایی و 7 هزار پیمانکار کشورهای ثالث در افغانستان فعال بودهاند.”
به گفته او، همه نگاهها به این موضوع معطوف است که آیا جو بایدن 2500 سرباز باقیمانده امریکایی را از افغانستان خارج خواهد کرد یا نه؛ به همین دلیل خروج پیمکانکاران نادیده گرفته میشود.
آقای سوپکو افزوده که خروج پیمانکاران میتواند برای کارایی نیروهای امنیتی افغان از خروج نیروهای باقی مانده امریکایی ویرانگرتر باشد.
او همچنان گفته: “دولت افغانستان تکیه سنگینی بر این پیمانکاران خارجی و آموزش دهندهگان دارد و توضیح داد که کار 40 درصد آنها نگهداری از تجهیزات، مدیریت زنجیره تدارکات یا آموزش پرسنل امنیتی افغانستان در زمینه تجهیزات پیشرفتهاست.”
سوپکو، برای مثال پیمانکاران 100 درصد کار نگهداری از هلیکوپترهای بلکهاک نیروی هوایی افغانستان و هواپیماهای انتقالاتی سی-130 را انجام میدهند و یک ارزیابی تازه توسط پنتاگون نشان داده که بدون آنها هیچ یک از هواپیماهای ارتش افغانستان برای بیش از چند ماه عملیاتی نمیمانند.
او هشدار داد که کمبود پرسونل آموزش دیده و خروج سربازان امریکایی و پیمانکاران تأثیر منفی بر نیروهای امنیتی افغانستان خواهد داشت، دولت افغانستان را تهدید خواهد کرد و در صورت بیثباتی بیشتر افغانستان منافع ملی امریکا را به خطر خواهد انداخت.
همزمان با این اداره سیگار در گزارش جدید خود گفته که طالبان تاکتیک ها، سطح بالای خشونت و اهداف سیاسی خود را تغییر نداده و گروههای تروریستی مانند داعش و القاعده هنوز هم در افغانستان وجود دارند.
در این گزارش که دیروز 20 حوت منتشر شده، سیگار به نقاط پر مخاطرهای اشاره کرده که برای موفقیت تلاشهای بازسازی در افغانستان مهم بوده و به دلیل ضایعات، فساد و سوءاستفاده به ناکامی مواجه اند و باید از جانب حکومت امریکا کنترل شود.
بر اساس گزارش سیگار از زمان امضای توافقنامۀ امریکا – طالبان در سال گذشته، حملات طالبان در هر سه ماه نسبت به سه ماه مشابه در سال 2019 بیشتر بودهاست.
این در حالی است که دولت امریکا در تلاش است تا فوراً مسأله افغانستان را حل کند. آنتونیو بلینکین وزیر خارجه این کشور طی نامه به رییس جمهور غنی، داکتر عبدالله و طالبان گفته که یک نشست بزرگ به زودی در ترکیه برگزار میشود و به طرفها چند روز فرصت داده که معضله جنگ افغانستان را حل کنند.