اخبار
تاکيد کشورها وسازمانهای جهانی به حفظ حقوق زنان افغانستان در روند صلح
نمايندهگان ديپلماتيک بيش از 20 کشور و سازمان جهاني با صدور اعلاميهي مشترکي خواستار حفظ حقوق زنان افغانستان در روند جاري صلح اين کشور شدهاند.
نمايندهگيهاي سياسي آستراليا، دنمارک، اتحاديهي اروپا، کانادا، امريکا، ترکيه، بريتانيا، شبکهي توسعهيي آغاخان، بلغاريا، فنلند، فرانسه، جرمني، هند، ايتاليا، جاپان، سازمان ناتو، ناروي، اسپانيا و سويدن روز دوشنبه، (هژدهم حوت) به مناسبت فرا رسيدن هشتم مارچ، روز جهاني زنان با صدور اعلاميهي مشترکي بر اشتراک معنادار زنان در همهي مراحل گفتوگوهاي صلح افغانستان تاکید کردهاند.
بر اساس این اعلامیهی مشترک، صلح تنها به معنای قطع جنگ و خشونت نیست؛ بلکه همهی حقوق و آزادیهای شهروندی به ویژه حقوق زنان باید در این روند حفظ و تضمین شود.
در این اعلامیه آمده که زنان افغانستان باید بتوانند در همهی ساختارهای مربوط به صلح و نهادهای عامه پس از توافق احتمالی صلح فعالیت کنند. حقوق زنان تضمین شود و کسانی که در جریان خشونتهای پسین قربانی دادهاند به عدالت دسترسی پیدا کنند.
در این اعلامیهی مشترک تاکید شده که زنان افغانستان در جریان دو سال گذشته پس از داغ شدن گفتوگوهای صلح باوجود تهدیدهای جدی به گونهی پیوسته برای حفظ حقوق بشریشان صدا بلند کردهاند.
بر اساس این اعلامیه، نمایندهگیهای دیپلماتیک این ۲۰ کشور و سازمان جهانی از حقوق و خواستههای مشروع زنان افغانستان در روند صلح حمایت میکنند و از طرفهای دخیل در جنگ و صلح این کشور میخواهند که به رعایت حقوق اساسی زنان پایبندی نشان دهند و مشارکت آنان را در این روند تضمین کنند.
این در حالی است که گفتوگوهای صلح افغانستان پس از سفر اخیر نمایندهی ویژهی امریکا به افغانستان و قطر جان دوبارهیی گرفته است. در این گیرودار وزارت خارجهی امریکا طرحی را به دولت افغانستان و گروه طالبان پیشنهاد کرده است که بر اساس آن یک حکومت مشارکتی موقت در کشور باید شکل بگیرد.
این طرح وزارت خارجهی امریکا بر حفظ ارزشهای حقوق بشری پس از توافق احتمالی صلح در کشور تأکید کرده است. هنوز روشن نیست که طالبان و حکومت افغانستان در پیوند به این طرح چه واکنشی نشان میدهند.