اخبار
تاکيد جامعه جهانی بر قطع جنگ و تأمين آتشبس در افغانستان
همزمان با گفتوگوها ميان هيأت مذاکرهکنندهي جمهوري اسلامي افغانستان و طالبان در قطر سفيران و نمايندهگان کشورها و سازمانهاي بينالمللي يک بار ديگر خواهان قطع جنگ و تأمين آتشبس در افغانستان شده اند.
شوراي عالي مصالحهي ملي از برگزاري دومين نشست آنلاين تحت نام «تقويت اجماع در حمايت از روند صلح» خبر داده و گفته که در آن سفيران و نمايندهگان 11 کشور و سازمانهاي بينالمللي شرکت کرده اند.
اين شورا به نقل از آنان گفته: «شرکتکنندهگان حمايت کامل کشورها و سازمانهاي متبوع خود را از تلاشهاي صلح به رهبري شوراي عالي مصالحهي ملي، قطع جنگ و خشونت، آتشبس عمومي و يافتن حل سياسي براي مشکل فعلي ابراز داشتند.»
همچنان آنان از افزايش قتلهاي هدفمند ابراز نگراني کرده و بر پايان دادن اين «کشتارها» تاکيد کرده اند.
عبدالله عبدالله، رييس شوراي عالي مصالحهي ملي در اين نشست گفته است که قطع خشونتها و برقراري آتشبس در اولويت بحثهاي هيأت مذاکرهکنندهي جمهوري اسلامي افغانستان است.
آقاي عبدالله افزوده است: «اجماع منطقهيي و بينالمللي براي دست يافتن به صلح در افغانستان حتمي است و با درک اهميت موضوع جمهوري اسلامي افغانستان براي جلب همکاريهاي منطقهيي و بينالمللي تلاش ميکند.»
در اين نشست مجازي معصوم ستانکزي، رييس هيأت مذاکرهکنندهي جمهوري اسلامي افغانستان گفت که بحث روي تقسيمبندي آجنداي صلح در قطر ادامه دارد و تا پايان هفته گفتوگوهاي جدي ميان دو طرف آغاز خواهد شد.
از سوييهم، ارگ رياست جمهوري از مکالمهي تيلفوني رييس جمهور غني با سکات موريسن، نخست وزير آستراليا خبر داده و گفته که آنان ضمن بحث در باره صلح افغانستان، خشونتهاي جاري طالبان را در اين کشور مردود دانسته اند.
ارگ روز دوشنبه (29 جدي) در خبرنامهيي به نقل از آقاي موريسن نوشته: ي«طالبان بايد آتشبس را که خواست برحق مردم افغانستان است، بپذيرند.»
نخست وزير آستراليا همچنان گفته که کشورش از روند صلح به رهبري و مالکيت افغانها که در آن ارزشها و دستاوردهاي دو دههي گذشته حفظ شوند، پشتيباني ميکند.
جامعه جهاني در حالي بار ديگر خواهان قطع جنگ و تأمين آتشبس در افغانستان شد که درگيريها از چندهفته به اينسو ميان جنگجويان طالبان و نظاميان افغان افزايش يافته و ترورهاي هدفمند و انفجارهاي ماين هر روز از شهروندان اين کشور قرباني ميگيرد.
در همين حال، حرکت مردمي صلح يکي ازين نهادهاي که گفته بود به اين هدف که مرحله دوم گفتوگوها با بنبست و کندي مواجه نشود نياز است يک گروه بيطرف مردمي ايجاد شده و روي مسايل بزرگ اختلافي اگر نياز باشد جرگه سنتي را فراخواند.
اقبال خيبر رييس حرکت مردمي صلح گفته: براي حل مسايل اختلافي نياز است يک جانب سومي و مطلقاً بيطرف گماشته شود، تا ميان دو جانب مسايل مورد اختلاف را حل کند، اين يک بحث منطقي است. اگر احياناً گروه سوم اين مسأله را حل کرده نتواند يک کميته مشترک متشکل از نمايندهگان دو جانب و ملل متحد تهيه شود و براساس يک ميکانيزم خاص لويه جرگهي عنعنوي را فراخواند و آنچه لويه جرگه فيصله کرد به آن احترام گذاشته شود.