جهان

بریتانیا تعداد کلاهک‌های هسته‌یی خود را ۴۰ درصد افزایش می‌دهد

 

بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا گفته که این کشور برای تضمین امنیت خود در فضای پر مخاطره بین‌المللی و تهدیدهای تکنولوژیکی جدید، تعداد کلاهک‌های هسته‌یی خود را بیش از ۴۰ درصد افزایش می‌دهد.

حکومت بریتانیا در گذشته اين نوع تسليحات هسته‌یی را کاهش داده بود و در سال ۲۰۱۰ نیز اعلام کرد که تعداد کلاهک‌های هسته‌یی خود را در دهه ۲۰۲۰ به ۱۸۰ مورد محدود خواهد کرد. ولی دولت بوریس جانسون این محدودیت را لغو و اعلام کرد که تعداد کلاهک‌های هسته‌یی بریتانیا در سال‌های آینده به ۲۶۰ مورد افزایش خواهد یافت.

دولت بریتانیا با بازبینی در سیاست‌های امنیتی و دفاعی این کشور گفت که با توجه به تهدید کشورهای دارای سلاح هسته‌یی یا در حال تولید این سلاح‌ها و همچنین تروریسم هسته‌یی مورد حمایت حکومت‌ها، تقویت قدرت هسته‌یی یک عامل بازدارنده مهم در تأمین امنیت این کشور و متحدان آن محسوب می‌شود.

در بخشی از بیانیه دولت بریتانیا آمده است: «برخی از کشورها به شکل قابل ملاحظه‌ای قابلیت و تنوع سلاح‌های هسته‌یی خود را افزایش داده‌اند. افزایش رقابت‌های بين‌المللی، چالش‌های جدید نظم جهانی و توسعه و پیشرفت فناوری‌های مخرب و بی‌ثبات کننده تهدیدهای جدیدی برای ثبات راهبردی کشور تلقی می‌شوند.» اما اين تصميم دولت بوريس جانسون انتقاد ميان گروهي از سياست‌مداران و رهبران قديمي جهان را به دنبال داشت. از جمله مري رابينسون، رييس جمهور پيشين ايرلند گفته: «دولت بريتانيا اين تصميم را با افزايش تهديدهاي امنيتي در سطح جهان توجيه مي‌کند ولي واکنش مناسب و مطلوب، اقدامات چند جانبه و بين المللي براي کنترل و کاهش سلاح‌هاي هسته‌يي موجود است و نه افزايش آن.»

بوريس جانسون هنگام تشريح سياست‌هاي امنيتي و دفاعي جديد در جلسه پارلمان بريتانيا ادعا کرده که اين کشور کماکان به پيمان‌هاي بين‌المللي براي کنترل و کاهش سلاح‌هاي هسته‌يي پايبند خواهد بود.

دولت بريتانيا در عين حال اعلام کرد که کلاهک‌هاي هسته‌يي فعلي را با کلاهک‌هاي جديدي جايگزين خواهد کرد که با زيردريايي‌هاي اتمي جديد اين کشور همخواني عملياتي دارند. اين چهار زير دريايي هسته‌يي جديد در حال توليد هستند و قرار است حدود 10 سال ديگر به نيروي دريايي بريتانيا بپيوندند.

بريتانيا گفته، تا زمان عملياتي شدن زيردريايي‌هاي جديد همواره يکي از چهار زيردريايي هسته‌يي خود را به عنوان عامل دفاعي بازدارنده در حالت ماموريت گشت‌زني حفظ خواهد کرد.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار