اخبار
برنامه تطبيق واکسين کرونا در کابل آغاز شد
اولین دور واکسین کرونا با اشتراک مقامهای عالی رتبه دولتی و تطبیق آن بالای نمایندهگان رسانهها، نهادهای امنیتی و سکتور صحت، آغاز شد.
برنامه آغاز نخستین دور واکسین کرونای کمک شده از سوی دولت هند، روز سهشنبه (پنجم حوت) در ارگ ریاست جمهوری افتتاح شد.
رییس جمهور غنی هنگام آغاز این برنامه ضمن تاکید بر مدیریت فاجعه شیوع ویروس کرونا و اینکه تهدید این ویروس هنوز درکشور موجود است، گفت:”ما در مورج اول و دوم ویروس کرونا توانستیم هم جامعه و هم اقتصاد خود را نگهداريم و هم پاسخ دهي دولت را حفظ کنيم”.
آقاي غني با اشاره به آغاز تطبيق واکسين کرونا از نمايندهگان نيروهاي امنيتي، کارمندان صحي و رسانهها گفت که دولت براي شروع دور دوم واکسين کرونا که حدود 40درصد مردم افغانستان را در برخواهد گرفت، تمرکز کردهاست.
به گفته او، خطر شيوع ويروس کرونا در کشور هنوز رفع نشده، “بدبختانه انواع نو اين ويروس در حال بروز است و بناءً مهم ترين اقدام حفاظت از خود است که با پوشيدن ماسک و رعايت حفظ صحه به آن توجه کنيم.”
او با اشاره به تطبيق واکسين کرونا گفت که 172 کشور واکسين کرونا را تا هنوز شروع نکردهاند و خوشحال است که افغانستان امروز از اين فهرست بيرون شد.
رييس جمهور غني همچنين از دولت هند ابراز قدرداني کرد و گفت که همبستهگي مشترک افغانستان و هند به عنوان بزگ ترين توليد کننده واکسين کرونا در جهان آينده نگر است و همکاريهاي دو کشور ادامه خواهد داشت.
آقاي غني بيان داشت، تطبيق واکسين کروناي کمک شده دولت هند نشانه آن است که هندوستان نه تنها که در قسمت انکشافي با افغانستان همکاري ميکند بلکه در يک امر بشردوستانه و مبارزه با کرونا و توزيع واکسين هم همبستهگي قوي خود را با دولت و مردم افغانستان ثابت کردهاست.
ويني کمار، سفير هند در افغانستان نيز با اشاره به اينکه نظام کنوني بينالمللي در راستاي مبارزه با ويروس کرونا و توزيع واکسين همبستهگي لازم را ندارد، افزود که برخلاف منافع عمومي مردم جهان، توليد و توزيع واکسين کرونا نيز به يک ميدان رقابتي تبديل شدهاست.
آقاي کمار بر دوام همکاري هند با افغانستان تاکيد کرد و گفت که کمک واکسين هند به افغانستان به عنوان ايجاد همبستهگي ميان ملل جهان انجام شدهاست.
به گفته او، دولت هند 23 ميليون دوز واکسين را به کشورهاي همکار و دوست خود ارايه کرده و در نظر دارد تا روند تطبيق واکسين کرونا را در جهان عام سازد.
گفتني است، دولت هند اعلام کرده که ظرفيت توليد 60 درصد واکسين مورد نياز جهان را دارد. محموله پنجصد هزار دوز واکسين هند هم دو هفته پيش به کابل رسيد.
وحيد مجروح، سرپرست وزارت صحت گفت که در دور اول تطبيق واکسين کرونا منسوبين نهادهاي امنيتي، کارمندان صحي و رسانهاي در اولويت دارند.
او بر تطبيق عادلانه واکسين کرونا تاکيد کرد و از تمام نهادها خواست اين روند را نظارت سازنده نموده و همکار مؤثر باشند.
هرچند از شيوع ويروس کرونا و آمار مبتلايان و قربانيان در افغانستان رقم دقيقي در دست نيست، اما آمار رسمي در پايينترين حد نسبت به کشورهاي منطقه و جهان را بازگو ميکند.