سرمقاله

با دروغ و فريب صلح در کشور تأمين نخواهد شد!

 

ديروز گلبدين حکمتيار رهبر حزب اسلامي در يک نشست خبري از توافق اش با محمد اشرف غني و حامدکرزي روي چند موضوع خبر داد.

حکمتيار گفت که اين توافق روي شرکت آنها در نشست استانبول با طرح واحد، ايجاد حکومت انتقالي داراي يک شوراي تصميم گيري به شمول طالبان، رهايي تمام زندانيان طالبان و حزب اسلامي، اعلام آتش بس و ايجاد شوراي عالي دولت.

حکمتيار افزود که رييس جمهور وعده داد که تمام اين مسايل را در جريان هشت روز همه گاني کند.

موضوع قابل انديشه اين است که حکمتيار از اختلاف در ميان تيم نزديک به غني نيز خبر داد.

ظاهراً در اين توافق شوراي عالي دولت در تمام عرصه ها و مسايل کلان کشوري صلاحيت خواهد داشت، اما حمدالله محب مشاور شوراي امنيت روز شنبه اعلام کرد که شوراي عالي دولت تنها در امور صلح فعاليت خواهد داشت و روند حکومت داري از سوي رهبران حکومت پيش برده خواهد شد.

اين در حالي است که رهبري روند صلح برعهده شوراي عالي مصالحه است و ضرورت نخواهد بود که نهاد ديگري ايجاد شود و صلاحيت پيش برد روند صلح مسووليت آن باشد.

از اين مواضع ضد و نقيض چنان برداشت مي شود که اختلاف ميان رهبران حکومت در هر مورد به ويژه روند صلح به شدت وجود دارد و برخي از آنها نمي خواهند که منافع سليقه يي و شخصي شان با تهديد مقابل شود.

آقاي غني در نشست خودش با حکمتيار و کرزي در چند مورد از جمله صلاحيت شوراي عالي دولت در همه امور کشوري توافق مي کند، اما مشاور امنيت وي، چيز ديگر مي گويد و مي خواهد صلاحيت هاي شوراي عالي مصالحه را به شوراي عالي دولت بدهد و داکتر عبدالله و تيم او را سلب صلاحيت کند.

تيم آقاي غني مي خواهد به بازي شان ادامه بدهند و در اين بازي ها قدرت شان را حفظ کنند.

اگر در مذاکرات و نشست ها که بر توافقاتي هم مي رسند، صداقت و راست کاري نباشد و همه به فکر فريب يکديگر برآيند، امروز يک وعده بدهند و فردا آن را نقض کنند، مشکل کشور حل نخواهد شد و جنگ و خشونت سال ها ادامه خواهد يافت.

حتا اگر زمينه مذاکرات و ديدار مستقيم رهبران حکومت با هيأت رهبري طالبان فراهم شود، آن گونه که حکمتيار به آن اشاره داشت، بايد هيأت مذاکره کننده از فريب و خدعه کار نگيرد و با صداقت با طالبان، خواست هاي شان را مطرح کند و نظر و ديدگاه آنها را بشنود.

نمي شود که يک مسأله را با طالبان توافق کنند بعد بيايند و پشيمان شوند و به مردم چيز ديگر بگويند.

اگر رهبران حکومت واقعاً خواهان تأمين صلح در کشور اند بايد با همه طرف ها بدون سياست بازي وارد گفت و گو شوند و به يک توافق برسند و از منافع شخصي شان بگذرند.

در غير آن همين اعتبار باقيمانده رهبران دولت هم خدشه دار خواهد شد و قصه گرگ آمد شبان به حال آنها صدق خواهد کرد و روزي اگر راست هم بگويند مردم آن را دروغ بدانند.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار