اخبار

اوغلو: ترکيه در ماه اپريل از مذاکرات صلح افغانستان ميزبانی می کند

سيگار: برخی از گروه‌های افراطی ممکن از توافق احتمالی صلح افغانستان سرکشی نمايند

وزير امور خارجه‌ي ترکيه گفته که انقره ‌براي ميزباني از مذاکرات صلح افغانستان در ماه اپريل آماده‌گي مي‌گيرد.

مولود چاوش اوغلو، وزير امورخارجه ترکيه روز جمعه (22 حوت)  گفته که انقره نماينده‌ ويژه‌ي خويش در امور افغانستان را نيز معرفي خواهد کرد.

اين در حالي است که گزارش‌هايي در مورد احتمال ايجاد حکومت مشارکتي در افغانستان نشر شده است.

انتوني بلينکن، وزير امور خارجه ايالات متحده امريکا با ارسال نامه‌اي به محمد اشرف غني، رييس جمهور افغانستان هشدار داده است كه اگر پيشنهادات تسريع روند صلح را فوراً بررسي نكند، ممكن است به تنهايي با تاخت و تاز طالبان روبه رو شود.

در واکنش به اين نامه امرالله صالح، معاون اول رياست جمهوري افغانستان گفته است اين نامه هيچ تغييري در موقف افغانستان در رابطه به صلح نخواهد آورد.

وزير خارجه‌ي ترکيه افزوده است که مقامات افغانستان، گروه طالبان و هيأت‌هاي مذاکره کننده در گذشته از ترکيه خواسته بودند تا مذاکرات صلح را ميزباني کند، اما تصميم اين هفته پس از آن اتخاذ شد که ايالات متحده نيز از انقره تقاضاي ميزباني کرد.

آژانس خبري رسمي انادولو از او نقل کرده که گفته است: “اين نشست بديلي به روند قطر نه بلکه متمم آن است.”

وزير خارجه‌ي ترکيه گفت که اين نشست در هماهنگي با قطر به پيش برده خواهد شد.

اين در حالي است که انقره با فرستادن پيام به گروه طالبان و تيم مذاکره کننده از آنان خواسته است تا براي اين که مذاکراتنتايج ثمربخشي را بربار بياورد، خشونت در افغانستان بايد متوقف شود.

در همين حال اداره بازرس امريکا براي افغانستان (سيگار) گفته است که ممکن است برخي از گروه‌هاي افراطي از توافق احتمالي صلح افغانستان سرکشي کنند.

سيگار در گزارش تازه‌اش از تهديد شماري از گروه‌هاي افراطي و خشونت‌طلب پس از توافق احتمالي صلح در افغانستان ابراز نگراني کرده است.

در اين گزارش سيگار همچنان آمده است که برخي از گروه‌هاي کوچک افراطي و خشونت‌طلب ممکن از توافق احتمالي صلح افغانستان سرکشي کنند و به خشونت ادامه دهند.

اين گزارش احتمال توقف مأموريت آموزشي و مشوره‌دهي نظاميان خارجي به نيروهاي امنيتي و دفاعي افغانستان را عاملي مي‌داند که تهديد احتمالي گروه‌هاي افراطي را تشديد خواهد بخشيد.

در اين گزارش همچنان به دشواري‌هاي روند صلح افغانستان پرداخته شده است. بر اساس گزارش سيگار، ادغام جنگ‌جويان گروه طالبان که شمار آنان بين 55 تا 75 هزار تن گزارش شده است، يکي از مراحل دشوار اين روند تلقي مي‌شود.

بنابر گزارش سيگار، متکي بودن افغانستان به کمک‌هاي خارجي، اقتصاد ضعيف و ضعف شديد در حاکميت قانون روند ادغام جنگ‌جويان طالبان را با دشواري بيشتري روبه‌رو خواهد کرد.

بازرس ويژه‌ي امريکا در اين گزارش پيشنهاد مي‌کند که ايالات متحده‌ي امريکا و جامعه‌ي جهاني بايد از چگونه‌گي مصرف کمک‌هاي خارجي که در جريان سه سال پيش‌رو به دولت افغانستان تعهد شده است، به گونه‌ي همه‌جانبه نظارت کنند. بنابر اين گزارش، نظارت جدي از اين کمک‌ها مي‌تواند پيشرفت قابل توجهي را در روند صلح افغانستان تسهيل کند.

مذاکرات بين‌الافغاني به تاريخ (22 سنبله) به گونه‌ي رسمي در دوحه، پايتخت قطر آغاز شد، اما با گذشت بيش از شش ماه هنوز پيشرفت‌هاي ملموسي نداشته است.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار