جهان

امريکا «بدون تعيين مهلت» به خروج نيروهايش از عراق موافقت کرد

 

ايالات متحده امريکا، تعهد کرده که تمامي نيروهاي رزمي خود را از عراق خارج کند.

اين در حالي است که مهلت زماني مشخصي براي اين اقدام که دومين خروج نيروهاي امريکايي از حمله سال 2003 خواهد بود، از سوي هيچ ‌يک از طرفين تعيين نشده است.

نخستين «گفت‌وگوي راهبردي» با عراق در دوران زمامداري جو بايدن، رييس جمهوري امريکا، در شرايطي انجام مي‌گيرد که گروه‌هاي شبه نظامي شيعه مورد حمايت حکومت ايران، پايگاه‌هاي نظاميان خارجي را، به گزارش خبرگزاري رويترز، تقريباً روزانه هدف شليک موشک قرار مي‌دهند.

در نشست ويديويي که با حضور آنتوني بلينکن، وزير خارجه امريکا و همتاي عراقي‌اش، فواد حسين، برگزار شده، هر دو کشور در مورد قبول مسووليت‌هاي بيشتر اعلام آماده‌گي کرده اند.

در بخشي از بيانيه مشترکي که پس از اين نشست منتشر شد، آمده است: «طرفين تأييد مي‌کنند که ماموريت ايالات متحده و نيروهاي ايتلاف از هم‌اينک به تمرکز بر امور مشورتي و آموزشي تغيير مي‌يابد.»

در اين بيانيه آمده است که مهلت نقل ‌و انتقال نيروهاي رزمي باقي‌مانده در عراق طي «مذاکرات فني آينده» مشخص خواهد شد.

خبرگزاري فرانسه، به نقل از قاسم العرجي، مشاور امنيت ملي عراق، گزارش کرده که طرف امريکايي متعهد شده تا شمار قابل توجهي از نيروهايش را از عراق خارج کند.

اين مقام عراقي همچنين بر کوشش دولت عراق براي محافظت از نيروهاي خارجي تاکيد کرده است.

در همين حال، جان کربي، سخن‌گوي پنتاگون، نيز در يک نشست خبري گفته که دو طرف در حال مذاکره و تصميم‌گيري در مورد خروج نهايي نيروهاي نظامي هستند.

او تصريح کرده که نيروهاي رزمي باقي‌مانده در عراق تنها زماني به‌طور کامل خارج خواهند شد، که ديگر نيازي به حمايت و پشتيباني زميني امريکا نباشد.

مناسبات دو کشور پس از کشته شدن قاسم سليماني، فرمانده نيروي قدس سپاه پاسداران و ابومهدي المهندس، از رهبران گروه‌هاي شبه نظامي شيعه در حمله پهپادي امريکا در سال 98 در اطراف فرودگاه بغداد دچار تنش شد.

در واکنش به اين حمله پارلمان عراق به پيشنهاد گروه‌هاي شيعه قطع‌نامه‌ي براي خروج تمامي نيروهاي ايتلاف بين‌المللي به رهبري امريکا تصويب کرد. اين قطع‌نامه لازم الاجرا نبود، اما دولت عراق در موارد متعددي نارضايتي خود را از تبديل شدن خاک اين کشور به ميدان نبرد ايران و امريکا ابراز کرده است.

از آغاز دوران نخست‌وزيري مصطفي الکاظمي در ماه مي پارسال، مناسبات بغداد و واشنگتن تا حدودي بهبود يافته است، اما گروه‌هاي شبه‌نظامي مورد حمايت جمهوري اسلامي که خواهان خروج تمام نيروهاي امريکايي از عراق هستند، دولت کاظمي را از اين بابت تحت فشار گذاشته‌اند.

مقامات امريکايي و عراقي در گذشته بارها تاکيد کرده‌اند که دو کشور بر سر خروج برنامه‌ريزي شده نيروهاي رزمي امريکايي توافق دارند، ولي نکته اصلي که هنوز جاي بحث دارد جدول زماني براي اين خروج و ارزيابي از خطر فعال شدن گروه داعش و تهديد آن براي امنيت عراق است.

به گفته وزارت دفاع امريکا، تعداد نيروهاي رزمي اين کشور در عراق طي ماه‌هاي اخير به حدود دو هزار و 500 نفر کاهش يافته است.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار