اخبار

ارگ: هدف سفر مقام‌های پاکستان و بریتانیا به کابل،زمینه سازی سهولت  در مذاکرات صلح افغانستان است

قمر جاويد باجوه: تنها راه‌حل مشکل افغانستان دست‌یافتن  به یک توافق سیاسی از طریق مذاکره و برگزاری انتخابات می‌باشد

 

رياست جمهوري تاکيد کرده، هدف سفر مقام‌هاي ارشد نظامي پاکستان و بريتانيا فراهم‌آوري سهولت در پروسه صلح افغانستان است.

قمر جاويد باجوه، رييس ستاد ارتش پاکستان و سرنيکولاس پاتريک کارتر، رييس ستاد نيروهاي مسلح بريتانيا روز گذشته  در يک سفر از پيش اعلام ناشده به کابل آمدند و با محمد اشرف غني، رييس جمهور و داکتر عبدالله عبدالله، رييس شوراي مصالحه ملي در مورد روند صلح افغانستان گفت‌وگو کردند. رياست جمهوري با نشر خبرنامه‌يي گفته که در اين ديدارها در خصوص روند صلح، روابط افغانستان و پاکستان، نقش پاکستان در پروسه‌ي صلح و ختم خشونت‌ها در افغانستان، بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

در خبرنامه به نقل از رييس جمهور غني، آمده است: «نقش کشورهاي منطقه به ويژه پاکستان در برقراري صلح و تأثير گذاري اين کشور بالاي طالبان بسيار مهم است و دو کشور همسايه به‌جز احترام متقابل، حسن همجواري و همکاري اقتصادي راه ديگر ندارند.»

محمد اميري، معاون سخن‌گوي رياست جمهوري در خصوص سفر مقام‌هاي پاکستان و بريتانيا به رسانه‌ها گفته: «موضوعاتي چون روابط افغانستان و پاکستان، نقش و تأثيرگذاري پاکستان بالاي طالبان و پروسه‌ي صلح و همچنان ختم خشونت‌ها در افغانستان در اين ديدار، مورد بحث قرار گرفت.»

از سوي ديگر امرالله صالح، معاون نخست رياست جمهوري در مورد سفر مقام‌هاي پاکستان و بريتانيا به کابل گفته که افغانستان منتظر اقدامات متقابل پاکستان است.

آقاي صالح در صفحه‌ي توييترش نوشته است که حکومت افغانستان در اقدامات خود «صادق و جدي» بوده است.

آقاي صالح يکي از منتقدين سر سخت سياست‌هاي پاکستان در برابر افغانستان است و بار ها پاکستان به ويژه ارتش قدرت‌مند اين کشور را به حمايت از طالبان متهم کرده است.

معاون اول رياست جمهوري همچنان گفته که مقام‌هاي افغانستان با رييس ستاد ارتش پاکستان و رييس آي اس آي «بحث‌هاي صادقانه و صريح» داشتند.

آقاي صالح افزود که نقش منطقه و همسايه‌هاي افغانستان در روابط اين کشور با جهان مهم تر از قبل شده است.

از سويي ديگر شوراي مصالحه‌ي ملي نيز با نشر خبرنامه‌ي در مورد  ديدار و گفت‌وگوي مقام‌هاي پاکستاني با داکتر عبدالله خبر داده و گفته که در اين ديدار رييس ستاد ارتش پاکستان گفته که اسلام‌آباد به اين نتيجه رسيده که راه‌حل نظامي در افغانستان وجود ندارد، يگانه راه حل دست‌يافتن به يک موافقه‌ي سياسي از طريق مذاکره و گفت‌وگو و تفاهم روي تشکيل يک حکومت همه‌شمول و تدوير انتخابات مي‌باشد.

رييس شوراي عالي مصالحه ملي نيز در اين ديدار گفته که طالبان از فرصت پيش آمده براي مذاکره و صلح استفاده درست نکردند.

داکتر عبدالله افزوده که اگر طالبان خواهان تحميل راه‌حل نظامي باشند، اين رويکرد سبب تداوم جنگ و مخالفت مردم در برابر آنان خواهد شد. به گفته‌ي او، يک افغانستان صلح‌آميز که طالبان بخشي از سيستم باشند، به نفع مردم افغانستان، کشورهاي منطقه و جهان است.

پيش از اين رييس جمهورغني گفته بود، اکنون که جهانيان نيروهاي‌شان را از افغانستان بيرون مي‌کنند، پاکستان بايد راه خود را انتخاب کند که آيا افغانستان امن و با ثبات در قلب آسيا مي‌خواهد و يا به نقش‌اش در ايجاد بي‌نظمي در اين کشور دوام مي‌دهد.

از سويي هم دفتر مطبوعاتي ارتش پاکستان با نشر خبرنامه‌يي در پيوند به سفر مقام‌هاي پاکستاني به کابل به نقل از جنرال باجوه گفته که در اين ديدار به رييس جمهور اشرف غني گفته که اسلام‌آباد هميشه از پروسه‌ي صلح به رهبري و مالکيت افغان‌ها حمايت کرده که منافع همه‌ي جوانب در آن حفظ شود.

رييس ستاد ارتش پاکستان در اين ديدار همچنان گفته که افغانستان با ثبات به نفع همه‌ي منطقه به ويژه براي پاکستان است.

بر اساس گزارش خبرگزاري رويترز،  پاکستان که در کاهش اختلاف‌ها ميان حکومت و طالبان عامل عمده به حساب مي‌رود، به تازه‌گي‌ها طالبان را ترغيب کرده که به آتش‌بس تن در دهند.

اين را طالبان و ديپلومات‌هاي که نخواستند از آن‌ها نام گرفته شود، به رويترز گفته اند.

اين منابع همچنان گفته اند که طالبان به تعويق خروج نيروهاي امريکايي و بين‌المللي از افغانستان توافق کنند و در کنفرانس صلح ترکيه اشتراک کنند.

بر اساس توافق دوحه ميان طالبان و امريکا نيروهاي خارجي بايد تا اول ماه مي افغانستان را ترک مي‌کردند که نکردند.

جو بايدن رييس جمهوري امريکا اعلام کرد که همه نيروهاي اين کشور افغانستان را تا يازدهم ماه سپتامبر ترک مي‌کنند. اين موضوع گفته مي‌شود که خشم طالبان را بر انگيخته است.

با آن‌که به اساس اعلاميه‌هاي خبري ارگ و سپيدار مقام‌هاي نظامي پاکستان بار ديگر وعده همکاري با افغانستان را در روند صلح و مذاکره با طالبان داده اند، اما باورها بر اين است که پاکستان همان‌گونه که در بيست سال گذشته به هيچ يک از تعهداتش با دولت و مردم افغانستان عمل نکرده و برعکس آتش جنگ را در افغانستان شعله‌ور نگهداشته است، اين بار نيز آنچه مقام‌هاي نظامي پاکستان در ديدار با مقام‌هاي افغانستان گفته اند، جنبه عملي نخواهد داشت و سياست اسلام‌آباد در قبال کابل خصمانه و دولت پاکستان همچنان حامي گروه‌هاي تروريستي که در افغانستان فعاليت دارند خواهند بود.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار