اخبار
اداره محیط زیست 12 ساحه در 11 ولایت را ساحات حفاظت شده اعلام میکند
اداره ملي حفاظت از محيط زيست کشور گفته که 12 ساحه در ولايتهاي پکتيا، خوست، لوگر، فارياب، سمنگان، ميدانوردک، ننگرهار، لغمان، کاپيسا، کنر و دايکندي بهعنوان ساحات حفاظتشده اعلام ميشود. اداره ملي حفاظت از محيط زيست، روز چهارشنبه (12 جوزا) با نشر خبرنامهيي گفته که اسناد رسمي اين دوازده ساحه روز گذشته توسط شاهزمان ميوندي، رييس اين اداره به امضا رسيده است. در خبرنامه آمده است: « اين ساحات که شامل مندهير پکتيا، آد مامد خوست، جنگلات طبيعي ازره لوگر، گرزيوان فارياب، کول بست و کول رحمت سمنگان، فيز دوم شاه فولادي ميدان وردک، دره نور ننگرهار، جنگلات طبيعي دولت شاه لغمان، ريگ روان کاپيسا، شمندوک کنر و شهرستان دايکندي ميشوند، پس از سروي و مطالعه، اسناد رسمي آن به عنوان ساحات حفاظت شده امضا گرديد و قرار است در آينده نزديک طي يک مراسم با شکوه اعلام گردد».
شاه زمان ميوندي، رييس عمومي اداره ملي حفاظت محيط زيست حين امضاي اسناد ساحات دوازده گانه گفت: «توسعه ساحات حفاظت شده براي جلب همکاريهاي جهاني، تحقيقات علمي، جلب سياحين و تقويه اقتصاد ملي از اهميت بالايي برخوردار است.»
به گفته او، با اعلام ساحات حفاظت شده ما ميتوانيم از يک طرف از منابع طبيعي استفاده بهينه و نظام مندنماييم و از سوي ديگر محيط زيست سالم را به نسلهاي بعدي به ميراث بگذاريم.
رييس عمومي اداره ملي حفاظت محيط زيست افزود: «ما متعهد بوديم که الي اواخر سال 2020 حداقل 5 درصد از مجموع خاک افغانستان را به عنوان ساحات حفاظت شده اعلام نماييم و خوشحال هستم که امروز از هدف تعيين شده فراتر رفتهايم».
آقاي ميوندي اعلامشدن اين ساحات را بهعنوان ساحات حفاظتشده يک گام بزرگ در راستاي پاسداري از منابع طبيعي و محيط زيست سالم خوانده است.
در ماه جوزاي سال گذشته خورشيدي، دولت افغانستان جنگلات نورستان، آبهاي ايستاده در ولسوالي ناور در غزني، جزيره ولسوالي درقد در تخار و ولسوالي امامصاحب در کندز را نيز بهعنوان ساحات حفاظتشده و پارک ملي اعلام کرد.
پيش از آن بند امير، شاه فولادي و پلاتو در ولايت باميان،ولسوالي واخان در بدخشان و زيستگاه پرندگان آبي کول حشمتخان در کابل بهحيث ساحات حفاظتشده شناخته شده بودند.