اخبار

آگاهان: نبود اجماع سياسی عليه طالبان در وضعيت کنونی، برای کشور خطرناک است

در حالي که وضعيت امنيتي در سراسر کشور خراب است، درگيري‌ها در بسياري از ولايت‌ها شدت گرفته است و گروه طالبان روزانه شماري از ولسوالي‌ها را تصرف مي‌کنند.  شماري از آگاهان سياسي به اين باور اند که بُرد طالبان در ميدان نبرد از نبود اجماع سياسي ميان دولت و سياست‌گران کشور ناشي مي‌شود.

فضل‌الرحمان اوريا، آگاه سياسي به اين باور است که از بيست سال به اين‌سو اجماع سياسي ميان دولت و سياست‌گران وجود نداشته و اين وضعيت تا امروز ادامه يافته است. او گفته که هر سياست‌گر به‌دنبال داشتن استقلال فردي و منافع فردي خويش است.

به گفته‌ي اوريا، تنش ميان دولت و سياست‌گران سبب شده است که گروه طالبان با گذشت هر روز قدرت‌مندتر شوند.

نورشاه نوراني، ديگر آگاه سياسي گفته که رييس جمهور غني و ديگر مقام‌هاي دولتي سعي کردند اجماع ميان دولت و سياست‌گران برقرار شود که در اين مسأله موفقيت نسبي به‌دست آمده است. به گفته‌ي او، هنوز روي برخي مسايل ملي ميان دولت و سياست‌گران اجماع وجود ندارد و اين مسأله سبب تضعيف دولت و قدرت طالبان مي‌شود.

آقاي نوراني عدم شکل‌گيري اجماع سياسي ميان دولت و سياست‌گران عليه طالبان را ناشي از ضعف حکومت مي‌داند.

بر بنياد گزارش‌ها، طالبان تاکنون موفق به تصرف حدود 147 ولسوالي شده‌اند.

رياست‌جمهوري گفته که در تازه‌ترين مورد محمداشرف غني، رييس‌جمهوري کشور با عبدرب‌الرسول سياف، رهبر پيشين جهادي ديدار کرده است و روي ضرورت تقويت اجماع در برابر «دشمن» صحبت کرده‌اند.

پيش از اين نيز شماري از اعضاي مجلس نماينده‌گان و برخي رهبران سياسي به‌شمول داکتر عبدالله عبدالله، رييس شوراي عالي مصالحه‌ي ملي، هشدار داده اند که عدم اجماع ملي و اختلاف نظر ميان سياسيون براي نظام بسيار خطرناک است.

محمد يونس قانوني معاون پيشين رياست جمهوري چندي پيش در يک سخنراني در کابل گفت که طالبان اگر نتوانند نظام را با سقوط مواجه سازند، اما اختلاف‌هاي سياسي مي‌تواند سبب سقوط نظام شود.

 

 

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار