اخبار

آنتونی بلينکن: امريکا و ناتو در زمان مناسب افغانستان را ترک خواهند کرد

 شورای امنيت: از ادامه‌ی همکاری جامعه‌ جهانی با افغانستان در مبارزه با تروريزم استقبال می کنيم

 

 

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه‌ی امریکا گفته است که نیروهای نظامی این کشور و سازمان ناتو، یکجا به افغانستان آمده‌اند و در زمان مناسب باهم از افغانستان خارج می‌شوند.

آقای بلینکن روز سه‌شنبه (3 حمل) پس از نشست وزیران خارجه‌ی ناتو در یک نشست خبری مشترک با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفته که امریکا با متحدان ناتو در تلاش است تا به جنگ افغانستان به‌گونه‌ی مسوولانه پایان داده شود.

او همچنان گفته که امریکا در مشورت و هماهنگی کامل با ناتو درباره‌ آینده‌ی نیروهای خارجی در افغانستان تصمیم می‌گیرد.

وزیر خارجه امریکا تاکید کرده که امریکا و ناتو می‌خواهند اطمینان حاصل کنند که افغانستان دیگر هرگز به پناهگاه امن تروریستان مبدل نخواهد شد.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز در این نشست مشترک خبری گفته که امریکا و ناتو در مورد خروج سربازان از افغانستان نیاز به مشورت نزدیک دارند.

دبیرکل ناتو همچنان بر اهمیت همکاری و مشورت میان ناتو و امریکا تاکید کرد.

آقای استولتنبرگ گفت: “ما به همکاری با هم نیاز داریم و این نشست فرصت خوبی برای آن فراهم کرده است. پس از این هم، برای رسیده‌گی به مسأله افغانستان در هفته‌های آینده، یک‌جا با هم مشورت خواهیم کرد.”

دبیرکل ناتو همچنین به مذاکرات صلح افغانستان اشاره کرد و گفت  که تنها راه رسیدن به یک توافق سیاسی دایمی، حمایت از گفتگوهای صلح است.

اما او تاکید کرد که ایجاد صلح در افغانستان، نیازمند همکاری مخلصانه تمامی جناح‌ها است.

آقای ستولتنبرگ گفته:‌ “ما نیازمند همکاری تمامی جناح‌ها در منطقه استیم. همچنان لازم است از سطح خشونت‌ها کاسته شود و طالبان لازم است دست از حمایت از تروریزم بین‌المللی، به شمول القاعده بردارند.”

گفتنی است که پس از آن‌که در زمان ریاست جمهوری دونالد ترمپ، رییس جمهوری پیشین امریکا، روابط این کشور با پیمان ناتو تا حدودی به سردی گراییده بود، این نخستین بار است که مقامات امریکایی و منشی ناتو بر همکاری و لزوم مشورت با یکی‌دیگر تاکید می‌کنند.

منشی عمومی ناتو، از تغییر در لحن دپلوماتیک امریکا در برابر این پیمان استقبال کرده است.

براساس توافق‌نامه‌ی امریکا – طالبان که در دهم حوت سال 1398 خورشیدی در دوحه، پایتخت قطر به امضا رسید، اول ماه می به‌عنوان ضرب‌الاجل خروج نظامیان خارجی از افغانستان تعیین شده است.

اما به تازه‌گی شبکه خبری ان‌بی‌سی از قول دو مقام امریکایی آگاه گزارش داده است که احتمال تمدید حضور سربازان امریکایی در افغانستان حداقل برای شش ماه تحت بررسی قرار دارد.

بر اساس توافق‌نامه‌ی دوحه امریکا-طالبان، تمام قوای خارجی باید تا اول می سال 2021 افغانستان را ترک کنند.

در این گزارش آمده که پیش از این، آقای بایدن همواره در برابر پذیرفتن پیشنهاد وزارت دفاع برای تمدید حضور سربازان امریکایی در افغانستان مقاومت کرده بود، اما به تازگی مایل به پذیرفتن این پیشنهاد شده است.

با این حال،‌ منابعی که با شبکه خبری ان‌بی‌سی صحبت کرده اند،‌ می‌گویند که هنوز هیچ تصمیم نهایی در این رابطه گرفته نشده است.

اما پیش از این آقای بایدن گفته بود که خروج سربازان امریکایی در اول ماه می از افغانستان، دشوار خواهد بود.

بدنبال این اظهارات، طالبان هشدار دادند که ادامه حضور سربازان امریکایی در افغانستان فراتر از جدول زمانی تعیین شده، پیامدهای ناگواری خواهد داشت.

در همین حال شورای امنیت ملی  ریاست جمهوری به دنبال نشر گزارش‌ها مبنی بر احتمال حضور سربازان امریکایی تا ماه نومبر در افغانستان، گفته که از همکاری جامعه جهانی در مبارزه با تروریزم استقبال می‌کند.

رحمت‌الله اندر، سخن‌گوی این شورا روز سه‌شنبه (سوم حمل) با فرستادن پیامی به رسانه‌ها گفته که پس از امضای توافق‌نامه میان امریکا و طالبان در دوحه – در 29 فبروری 2020 – نیروهای خارجی در افغانستان مصوون اند.

آقای اندر افزوده که افغان‌ها هنوز هم کشته می‌شوند و جنگ جاری در این کشور بر نظامیان افغان متمرکز است.

سخن‌گوی شورای امنیت ملی با اشاره به این‌که اکنون 96 درصد انجام عملیات نظامی به دوش نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان است، گفته:” دفاع از خاک و مردم برای ما یک مکلفیت دایمی است. اگر جامعه‌ی جهانی، ایالات متحده و یا هر کشوری دیگر با ما در مقابله با تروریزم همکاری می‌کنند، از آن استقبال می‌کنیم.”

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
رفتن به نوار ابزار