اخبار
نا اميدی معاون پيشين مجلس سنا از روند صلح افغانستان؛ برخي کشورهاي دوست و همسايه صلح پايدار نميخواهند

معاون پيشين مجلس سناي افغانستان ميگويد که شماري کشورهاي دوست از جمله برخي همسايهها نميخواهند صلح پايدار در افغانستان تأمين گردد.
محمد آصف صديقي عضو مجلس سنا در يک مصاحبه اخصاصي با خبرگزاري جمهور ميگويد که برخي دوستان خارجي افغانستان به خصوص کشورهاي همسايه، علاقهمند نيستند که در افغانستان صلح پايدار تأمين گردد و آنان به دنبال تأمين منافع خود در افغانستان از طريق جنگ و خشونت هستند.
آقاي صديقي افزود، روند صلحي که در دوحه آغاز شدهاست يک برنامه انتخاباتي شخصي از سوي دونالد ترمپ براي جلب آراي مردم امريکا بود؛ زيرا ديده ميشود که در اوج کمپاين انتخابات امريکا، روند صلح افغانستان نيز يک بحث داغ است؛ اما به محض نزديک شدن انتخابات، سفير ترمپ در امور صلح افغانستان (زلمي خليلزاد) حرف ازعدم اميدواري تأمين صلح درافغانستان ميزند.
وي بيان داشت: «ما درآغاز گفتوگوهاي صلح ميان دولت جمهوري اسلامي افغانستان و طالبان گفته بوديم که از اين برنامه استقبال ميکنيم، اما اين روند اميدوار کننده نيست.»
به گفته او، روند کنوني که در دوحه آغاز شده است به هيچ صورت منتج به تأمين صلح نميشود؛ در ابتداي اميدواريهاي وجود داشت؛ اما هم اکنون اميدواريها به نا اميدي تبديل شده است؛ کسانيکه مخالفين مسلح دولت را حمايت ميکنند تا جنگ در کشور ادامه يابد.
او افزود: با آمدن امريکا درافغانستان اميدواري وجود داشت که صلح و امينت سراسري درافغانستان تأمين شود، اما نشد.
اين عضو مجلس سنا خطاب به طالبان ميگويد که تا چه وقت ابزار جنگ قدرتهاي بزرگ جهان و کشورهاي منطقه در افغانستان خواهيد ماند؛ اين جنگ به خير ملت افغانستان نيست. طالبان بايد اين موضوع را درک کنند و بدون مداخله جناح سوم به ميز نشسته و مشکلات را حل کنند تا ديگر مردم افغانستان چوپ سوخت ديگران نباشند.
معاون پيشين مجلس سنا تصريح کرد: «اينکه طالبان ابزاري براي منافع ديگران در افغانستان شدهاست چيزي پنهان و پت نيست بارها رؤساي جمهور و نخست وزيران همسايه جنوبي ما اعتراف کردهاند که کنترل طالبان در دست ما است و خانوادههاي آنان نيز در پاکستان زندهگي ميکنند.»
اين عضو سنا گفت که همسايه متخاصم افغانستان به معادن و آثار باستاني کشور چشم دوختهاست و ميخواهد اين کشورهميشه مصرف کننده باقي بماند.
آقاي صديقي ادامه جنگ توسط طالبان را براي يک ماه ممکن خوانده افزود: «اينکه طالبان طي 20 سال گذشته عليه حکومت مشروع افغانستان جنگ دارد جاي سوال است که چه کساني به اينها پول ميدهند؟ چه کساني به اينها سلاح و مهمات ميدهند؟ معلوم است که آنان آله دست ديگران شده و برادرکشي ميکنند.»
به گفته او، اگر طالبان به واقعيت افغان باشند؛ چگونه با امريکا معامله ميکند؛ اما چرا حاضر به گفتوگو با دولت جمهوري اسلامي افغانستان نيستند؛ با کفار مشکل نداريد، ولي به مسلمان کشي و برادرکشي تان ادامه ميدهيد؟ مشخص است که شما سمبول ايد و هيچ اراده براي يک افغانستان آزاد ومستقل نداريد.
آقاي صديقي گفت، درابتدا يکي از پيششرطهاي طالبان براي آغاز مذاکرات ايجاد حکومت موقت بود که اين پيش شرط از آنها نبود، بلکه ازطرف کساني بوده که طالبان براي آنها کار ميکنند، اگر واقعاً طالبان افغان اند بيايند از طريق دموکراسي و انتخابات کانديدا شوند، اگر ملت به آنان راي داد حکومت کنند.
او تاکيد کرد که طالبان بايد دست ازبرادر کشي بردارند و ديگرعامل ويراني و بدبختي کشور نشوند تا بيشتر از اين، جنايت آنها در تاريخ ثبت نشود؛ زيرا درشرايط کنوني يگانه راه حل اين است که همه بايد منافع شخصي شان را کنار بگذارند و به منافع ملي احترام بگذارند.
اين در حالي است که هيأتهاي گفتوگو کننده صلح دولت افغانستان و گروه طالبان حدود 50 روز است که در دوحه باهم مذاکره ميکنند؛ اما دو طرف به دليل تاکيد بر خواستهاي خود، به هيچ نتيجهيي نرسيدهاست